Ve Vyškově na Stadionu se hrál přesunutý turnaj z Kozlan, důvodem přesunutí bylo nezpůsobilé hřiště. Pořádající Kozlany na jaře posilnily hráčskou základnu a díky tomu hrály proti zkušenému Fifáku dlouho vyrovnanou partii, hlavní oporu měli v gólmanovi. Fifák postupně získával odstup ve skóre a překvapení nepřipustil. Ve druhém zápase se střetly vyškovské týmy a hrály se dva úplně rozdílné poločasy. V prvním se vytratil Fifák, špatný pohyb, špatné čtení hry a špatná střelba vedly jednoznačnému vedení Orlů. Ve druhém poločase se Fifák probudil, a přestože obdržel ještě gól na 0:4, začal hrát svou hru. Po několika minutách vydřel první gól a od tohoto momentu padaly branky zase jen na jednu stranu. Tým Orlů se vytratil a dobře rozehraný zápas úplně ztratil. Na třetí zápas pořádajícímu týmu chyběl hrdina prvního zápasu, gólman. Tým Orlů toho plně využil a s chutí si zastřílel do špatně kryté branky.

V Bučovicích na Gymnáziu potvrdily Kloboučky jarní zlepšení a s Amorem prohrály se ctí. Amor pak ve druhém zápase jasně přehrál vyškovské City, čímž si upevnil vedení v tabulce OP a již nemůže být dostižen. Čtyři turnajové hrací dny před ukončením ročníku může slavit třetí titul okresního přeborníka za sebou. Ve třetím zápase byl domácí tým favoritem, ale tato role mu asi nesedí a potvrdil ji po velkém boji až na konci zápasu.

V Habrovanech se hrál jen jeden zápas, rezerva Orlů Bučovice se nedostavila. Pořádající tým Galaxy sice s druhým týmem tabulky prohrál, ale výsledek korigoval na přijatelný díky laxnější obranné hře hostů.

V Bučovicích na ZŠ se hrál již ve středu odložený zápas z 18. května. Hrálo se na domácím hřišti Sokolu a ten měl sestavu ne nepodobnou z období kdy úspěšně hrával o okresní titul. Galaxy to odneslo velkým brankovým přídělem.

Úspěšně, tj. s plným počtem šesti bodů za dva vítězné zápasy hracího dne hrály týmy Amor Vyškov, Fifák Nouzka Vyškov a Lazor Vyškov.

Výsledky zápasů, tabulku a následující kolo naleznete na

https://futsal.fotbal.cz/futsal/homepage/100?competitionId=O1A

Střelce branek naleznete na

https://futsal.fotbal.cz/futsal/homepage/shooters/100?competitionId=O1A