OP futsalu hraje pouze provizorní nadstavbu formou play-off. Klasickou jarní část zrušil Covid-19.

Po 1. kole 6.6.2020 z něhož postoupilo šest týmů, se pokračovalo tuto sobotu 2. kolem se dvěma turnaji o 2x třech týmech. Z nich si týmy na prvních místech skupin zajistily finálový souboj o okresního přeborníka a týmy na druhých místech skupin si zajistily souboj o bronzovou příčku.

V týdnu mezi oběma jarními koly se navíc muselo řešit také týmové obsazení turnajů 2. kola. Ve 2. kole jsou nakonec všechny týmy první poloviny podzimní tabulky, tým Fifák Nouzka totiž nahradil Sokol Bučovice.

Sokol jako vítěz skupiny B se vzdal postupu do 2. kola a postupující místo přenechal druhému týmy v pořadí skupiny, jako důvod uvedl kolizi většiny jeho hráčů s narychlo rozjetými přátelskými zápasy velkého fotbalu. Druhý tým skupiny B Vyškov City se postupu ze skupiny také vzdal, jako důvod uvedl účast většiny jeho hráčů na svatbě, která se posunula. Postup takto spadnul do klína zbývajícímu účastníku skupiny B Fifáku Nouzka.

Ve skupině E Amor potvrdil roli favorita. O postupujícím se předpokládal boj mezi Fifákem a Mouřínovem. Fifák potvrzoval, že se mu na jaře nedaří a skoro celý zápas tahal za kratší konec a nedlouho před koncem zápasu ztrácel už tři branky. Skvělým finišem vykřesali naději a rozhodnutí vložili do posledního zápasu skupiny s favorizovaným Amorem. Amor měl již k postupu do finále nakročeno, ale dokončení kroku bývá často těžší, navíc proti týmu, který cítí možnost postupu do boje o 3. místo a zachránění sezóny. Vzniklo z toho velké drama až do posledních minut. Nakonec byli oba soupeři spokojeni, a hlavně Fifák vysílený, ale šťastný.

Ve skupině F byl neméně vyrovnaný a napínavý futsal. Dva ze tří zápasů skončily jen o jednu branku. Právě ten druhý mezi Orly a Lazorem rozhodl o postupu Orlů do finále jen o tu jednu branku. Přitom Lazoru by stačila i remíza.

V zápase o 3. místo se ukázalo, kdo v předchozím zápase vydal více sil. Fifák navíc obhájil pozici z podzimní tabulky a také z posledních dvou ročníků, kdežto Lazor měl finálové ambice, takže zisk alespoň bronzu byl daleko vyšší motivací. Průběh prvního poločasu tyto předpoklady naplnil, druhý poločas se už jen dohrával.

Ve finále se očividně hrálo o hodně. Oba týmy hrály obezřetně a soustředěně, přitom naplno. Dle předpokladů Amor předváděl kombinační nátlakový futsal a Orli spíše staženou obranu s brejky. Optickou převahu měl Amor a postupně i tu brankovou. Nakonec zaslouženě zvítězila zkušenost favorita, který má co slavit. Je okresním přeborníkem po čtvrté v řadě.

Na zápasech bylo znát, že některým hráčům chyběla fyzická kondice a rozehranost ze soutěžních či přípravných zápasů. Projevila se odstávka pro Covid-19 a první letní až tropické počasí. K tomu ještě tři zápasy během čtyř hodin bylo asi hodně, jenže jsme si to odhlasovali. Vyrovnanost zápasů potvrdila, že ve druhém kole jsou všechny týmy oprávněně, přesto do bojů o medaile postoupily první čtyři týmy nejen podzimní tabulky, ale také předchozích dvou ročníků OP. Jen tým Orlů si polepšil na úkor Lazoru. Všichni však byli spokojení, že se ročník podařilo úspěšně dokončit. 

Skupina E: Amor Vyškov - FK Mouřínov 6 : 3 (2:2), Procházka Lukáš 2, Ševčík Milan 2, Henek Aleš, Chubirka Vadim – Vintr Marek 2, Supuka Antonín; Fifák Nouzka Vyškov - FK Mouřínov 9 : 9 (3:5), Hradil Marek 3, Tobolík Radek 3, Hradil Radek, Kudlička Tomáš, Špičák Petr – Vintr Marek 4, Vintr Ondřej 3, Jelínek Roman, Supuka Antonín; Amor Vyškov - Fifák Nouzka Vyškov 6 : 4 (3:2), Gregor Petr 2, Henek Aleš 2, Ševčík Milan 2 – Tobolík Radek 2, Donneberger Jan, Vymazal Petr.

Skupina F: Orli Bučovice - JČ Marefy 4 : 3 (3:1), Svoboda Zdeněk 2, Koudelka Petr, Svoboda Michal – Kopáček Lukáš, Levíček Pavel, Šťastný Jan; JČ Marefy - Lazor Vyškov 4 : 9 (2:4), Adamík Tomáš, Hák František, Kopáček Lukáš, Maláč Jakub – Ertl Jaroslav 3, Lička Josef 3, Surala Martin 3; Orli Bučovice - Lazor Vyškov 6 : 5 (3:3), Šrom Marek 2, Dufek Ladislav, Koudelka Petr, Nedoma David, Svoboda Michal – Lička Josef 4, Lička Martin.

O 3. místo: Fifák Nouzka Vyškov - Lazor Vyškov 0 : 8 (0:4), Lička Josef 5, Ertl Jaroslav 2, Gottvald David.

Finále: Amor Vyškov - Orli Bučovice 5 : 2 (2:1), Procházka Lukáš 2, Ševčík Milan 2, Lukeštík David – Svoboda Zdeněk, Šrom Marek.