Pro futsal jako sport se jedná o dobrou zprávu. Ve futsalových soutěžích totiž vesměs kluby se známými fotbalovými názvy příliš nepůsobí. Aktuálně hrají nejvyšší soutěž pouze týmy Sparty a Slavie, druhou ligu východní skupinu pak hraje ostravský Baník. Futsalový tým Dynama tak bude aktuálně čtvrtým klubem, který bude hrát jednu ze dvou nejvyšších soutěží.

Futsalový klub PCO Rudolfov, který se během léta transformuje na Dynamo, prožil úspěšnou sezonu 2017/18. Vyhrál jihočeskou krajskou ligu a zajistil si postup do 2. ligy-západ. Zároveň se výborně prezentoval v českém poháru, kde dokázal vyřadit druholigový GMM Jablonec, následně i ligový Svarog Teplice a stopku mu vystavil v atraktivním semifinálovém utkání až pozdější vítěz soutěže a ligový mistr ERA-PACK Chrudim. Rudolfov se navíc představil i na Evropském poháru klubů v sálovce ve Španělsku, kde obsadil senzační druhou příčku po smolné finálové prohře se Spartakem Moskva 0:1.

Kádr týmu Rudolfova tvořilo v sezoně hned několik futsalistů, kteří mají zkušenosti s fotbalem a hlavně Dynamem. Členy týmu totiž byli například Roman Lengyel, Radim Pouzar, Jiří Hrbáč nebo Karel Sláma. Posilami mají být Petr Benát, Stanislav Rožboud a David Radouch.

V nové sezoně bude tedy nový tým Dynamo PCO České Budějovice hrát 2. ligu-západ, kde na něj čekají týmy GMM Jablonec, FK Kladno, Wizards DDM Praha, Jerigo 1994 Plzeň, Legie Příbram, Rapid Ústí nad Labem, Malibu Mladá Boleslav, Baník Chomutov, BOCA Chotěboř, Olympik Mělník B a Pampuch Liberec.

První dvě kola odehraje Dynamo na hřištích soupeřů. Nejprve bude hrát na konci září proti Pampuch Liberec, poté proti FK Kladno a první domácí zápas ho čeká 14. října proti Olympiku Mělník B. Dynamo bude své domácí zápasy hrát v hale Lokomotivy ČB v Suchém Vrbném a hracím dnem bude neděle se začátkem ve 20:00.