Úvod zápasu konečnému výsledku vůbec nenasvědčoval. Hradečtí do něj vstoupili aktivně a vytvořili si řadu šancí, které však nedokázali proměnit. Soupeř je následně potrestal ve třetí minutě, kdy po brejku otevřel skóre Stankuš. 

Hosté dokázali zareagovat sehranou rozehrávkou standardní situace. Kučírek našel Šefčíka, který střelou k tyči prostřelil brankáře a srovnání bylo na světě. Závěr první půle patřil domácím, kteří dokázali potrestat chyby hráčů z Karlovky a šli do šaten s vedením 3:1.

Druhé dějství pokračovalo tak, jak to první začalo. Pražský celek dvěma rychlými góly v prvních pěti minutách rozhodl o konečném výsledku, který již Hradečtí nedokázali změnit.

„Do zápasu jsme vkročili lehce nekoncentrovaně, jelikož jsme se na futsalovém zápase sešli vůbec poprvé. Ačkoliv měl soupeř prvních pár minut převahu, tak jsme byli schopní naší hru rychle zlepšit a strhnout vítězství na naší stranu,“ sdělil k vývoji zápasu kapitán vítězného týmu Karel Pecha.

„Musím poděkovat všem klukům, protože na hřišti nechali všechno. Především bych vyzdvihl výkon našeho gólmana, který nás obrovsky podržel a nebýt jeho, mohlo být skóre zápasu jiné. Do budoucna rozhodně musíme zlepšit standardní situace a koncovku, ale myslím, že jsme na první zápas podali velice dobrý výkon. Těšíme se na další zápas, který odehrajeme proti UJEPu,“ pokračoval.

„Bohužel se nám nepodařilo proměnit spoustu šancí a zápas se pak vyvíjel nepříznivým směrem. Utkání ale hodnotím kladně. Za předvedený výkon se rozhodně nestydíme a na příští zápas s UHK nastoupíme v plné palbě a půjdeme si pro tři body,“ řekl Vladimír Kučírek, který nahrál na jediný gól UK HK.

Za královéhradecký tým nastoupila s kapitánskou páskou Kateřina Müllerová. „Kluci hráli férově. K tomu nám přijeli fanoušci, kteří pro nás vytvořili výbornou atmosféru, takže jsem si zápas moc užila. Už se moc těším na další utkání,“ nadšeně dodala k odehranému duelu.

 

VŠCHT - UK HK 5:1 (3:1)

Branky: 3. Stankuš (Laba), 19. Tetour, 23. Pecha (Laba), 26. Laba, 30. Tetour (Horák) - 10. Ševčík (Kučírek) Rozhodčí: Dragoun - Lafek Diváci: 15

VŠCHT: Jeřábek - Horák, Kochan, Vaszi, Laba, Zych, Pecha (K), Tetour, Stankuš, Jančík, Adámek Trenér: Tetour

UK: Rott - Müllerová (K), Kabwe, Šefčík, Veselý, Hampl, Voříšek, Rataj, Kučírek Trenér: Bezouška

 
Autor: Martin Boška