V “severomoravské“ skupině se odehrál další zápas. Ostravská univerzita vybojovala ve svém úvodním utkání tři body, když porazila UTB vysoko 10:3. Pro Baťovku to byla již druhá porážka. 

„V úvodu to bylo velice vyrovnané utkání. Hosté ale přijeli v menším počtu, takže jsme čekali, kdy se unaví. Poté jsme přidali několik gólů a uklidnili hru. Vše se nám vyšlo podle plánu,“ řekl po zápase kapitán domácí OSU Adam Škorňa.

„Přijeli jsme trochu v oslabené sestavě, což se v zápase projevilo. Nic to ale neznamená a nemůžeme se na to vymlouvat. Výsledek nás mrzí, protože jsme nehráli vůbec špatně, takže si myslím, že utkání mohlo skončit nižším rozdílem, protože jsme měli nějaké šance. Je stále hodně znát, že máme nový tým, který si na futsal teprve zvyká. Čeká nás ještě hodně práce,“ sdělil hrající trenér hostující UTB Roman Foral.

Senzace byla divákům k vidění v Praze Pod Juliskou, kde VŠE psalo historii vysokou výhrou nad VŠZ, kterou porazili 20:5. V posledním kole skupiny se hráči z Ekonomky poperou s ČVUT o postup z druhého místa.

„Tolik gólů nikdo z nás nedal ani nepamatujeme. Mrzí nás, že jsme jich pár dostali, musíme to do příště zlepšit, abychom se mohli porvat o postup do play-off. Trochu jsme si nahnali skóre, tak doufám, že to dopadne,“ zápas nadšeně okomentoval kapitán vítězného týmu Antonín Valášek.

„Bylo to lepší než minule, dali jsme pět gólů, což je super, ale bohužel nebráníme dobře. Musíme to trochu potrénovat a příště to snad bude lepší,“ hledal pozitiva i negativa střelec čtyřech gólů VŠZ Martin Sláma.

V Plzni se uskutečnil souboj dvou místních týmů. Úspěšněji z něj nakonec vyšla ZČU, která porazila LFP UK 10:3.

„Chtěli jsme vstřelit co nejvíce branek a vytvořit si dobré skóre pro možný postup z druhého místa, což se nám celkem podařilo, takže panuje relativní spokojenost. Uvidíme, jestli to nakonec bude stačit,“ popsal plány ZČU její kapitán Kryštof Kyček.

„Je to vysoká prohra, ale i tak musím pochválit gólmana, který nás hodně podržel. Teprve se sehráváme. Máme nový mezinárodní tým, který je složený z českých i zahraničních studentů. Měli jsme nějaké šance, je škoda, že jsme je všechny nevyužili, ale bylo tam srdíčko takzvaně, což je nejdůležitější,“ s úsměvem zhodnotil Viliam Mocák z plzeňské Lékařské fakulty.

Futsalisté UJEPu znovu předvedli suverénní výkon a porazili VŠCHT 8:2, což je posouvá velice blízko k vítězství ve skupině a následnému postupu do čtvrtfinále.

„Musím sportovně uznat, že soupeř byl lepší. Bylo to ještě více umocněno tím, že jsme nepřijeli v kompletní sestavě,“ uznal kapitán poražené VŠCHT David Tetour. 

„Ze začátku jsme se trochu báli, protože soupeř vypadal dobře, ale dali jsme pár rychlých gólů a pak už jsme jenom dohrávali,“ popsal průběh zápasu autor pěti asistencí ústeckého týmu Rostislav Šebek.

 

OSU - UTB 10:3 (4:0)

Branky: 6. Chloň (Blahuta), 9. Blahuta (Škorňa), 19. Dostál (Chlopek), 20. Heller (Dostál), 26. Chlopek (Dostál), 29. Chloň (Brevčinský), 32. Blahuta, 33. Dostál, 35. Dostál (Chlopek), 41. Šindler (Podešva) - 24. Nosreti, 40. Lender (Dvořáček), 46. Šiška (Foral) Rozhodčí: Filipský - Smetana Diváci: 40

OSU: Škorňa (K) - Šindler, Brevčinský, Kvapil, Kubík, Chloň, Podešva, Heller, Blahuta, Chlopek, Dostál, Mrkvička Trenér: Sebera

UTB: Somberg - Foral (K), Lendler, Šiška, Dvořáček, Spáčil, Nosreti Trenér: Foral

 

VŠE - VSŽ 20:5 (8:1)

Branky: 2. Šahini (Valín), 3. Hochman (Wolf), 10. Valín (Hochman), 11. Hochman (Valín), 16. Valášek (Lovás), 18. Wolf (Valín), 20. Šahini, 23. Hošek (Hochman), 27. Hochman (Šahini), 28. vlastní, 30. Wolf (Sýkora), 36. Šahini (Valášek), 40. Wolf (Sýkora), 41. Sýkora (Wolf), 45. Šahini, 46. Valášek (Šahini), 48. Hochman (Sýkora), 48. Sýkora (Wolf), 49. Hošek (Wolf), 50. Wolf (Hošek) - 21. Sláma M. (Novák), 35. Sláma M. (Novák), 43. Sláma M. (Novák), 45. Sláma M. (Novák), 48. Novák Rozhodčí: Dragoun - Cichra Diváci: 10

VŠE: Kučera - Wolf, Lovás, Sýkora, Hošek, Hochman, Valín, Šahini, Valášek (K) Trenér: Kučera

VŠŽ: Abrahám - Novák, Skučko, Karnet, Hluboček (K), Balaščák, Horňák, Sláma Martin, Hassan, Sláma Jan Trenér: Kunc

 

UK Plzeň - ZČU 3:11 (1:4)

Branky: 7. Trnka, 33. Diab, 43. Mach - 2. Kýček (Hnídek), 11. Suchý (Kýček), 16. Suchý (Kýček), 20. Benda, 26. Kolář (Suchý), 27. Suchý, 32. Suchý (Dvořák), 35. Hnídek (Kýček), 44. Kýček (Kolář), 48. Perrin (Kolář), 50. Benda (Perrin) Žlutá karta: Perrin Rozhodčí: Pelikán - Vomastek Diváci: 10

UK Plzeň: Vicenda - Nazzal, Bahavestani, Veselovský, Konaré (K), Diab, Mocák, Musabilov, Mach, Trnka, Mustafa Trenér: Matas

ZČU: Hampapa - Benda, Suchý, Kolář, Hnídek, Kýček (K), Sibal, Novák, Dvořák, Vatecha, Perrin Trenér: Sys

 

UJEP - VŠCHT 8:2 (5:1)

Branky: 4. Chmelan (Šebek), 8. Chmelan (Šebek), 12. Růžička (Bechyně), 14. Chmelan (Šebek), 17. Chmelan (Šebek), 38. Plos (Černý), 39. Chmelan (Novák), 40. Chmelan (Šebek) - 6. Klingel (Horák), 30. Sýs (Tetour) Žlutá karta: Bechyně Rozhodčí: Cihlář - Šípoš Diváci: 61

UJEP: Živnůstka (Přibys) - Chmelan (K), Novák, Plos, Hora, Šebek, Růžička, Bechyně, Černý Trenér: Chmelan

VŠCHT: Jeřábek - Tetour (K), Klingel, Sýs, Kotek, Horák, Pecha, Zych, Adámek Trenér: Hadrava

 

 

Autor: Martin Boška