První semifinále nám nabídlo atraktivní podívanou, kdy byli hráči MUNI aktivnější na balónu a ČVUT vyráželo do občasných protiútoků. Převaha MUNI vyústila v úvodní gól v 5. minutě, kdy si dal Mates vlastní gól, potom co nešťastně tečoval dlouhý balón do své svatyně. Na druhou stranu byl právě Mates jeden z nejaktivnějších hráčů ČVUT a hrozil i na druhé straně hřiště, kdy měl pár nebezpečných výpadů. Ale více šancí bylo stále vidět ze strany MUNI, kdy Tarra strážícího branku ČVUT prověřil nebezpečně například Šmerda nebo Špička. V 15. minutě už se podařilo MUNI dotlačit míč do sítě, kdy z rychlého útoku uklízel Hromek míč do prázdné sítě.

Kabinou ČVUT asi přes pauzu prolétl pořádný tajfun, protože po pauze byl obrázek utkání úplně odlišný. MUNI se zatáhlo a hned 22. minutě za to pykalo. Z trestného kopu za vápnem napřáhl Bělovský a vymetl pavučinky brněnské branky. Tím ještě více povzbudil aktivitu ČVUT. Za to to přišla odměna a ve 29. minutě se prosadil zblízka Šplíchal po přiklepnutí Bartoníčka. 

Tím nasměroval utkání do prodloužení, kde se mohl výsledek překlopit na obě strany. Nakonec ale hned ve 4. utkání dorazil odraženou střelu do sítě Špička a tím poslal MUNI opět do finále UFL!

Ohlasy:

Zbyněk Špička (MUNI): "Pocity jsou suprový, chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale soupeř byl hodně kvalitní a vůbec nám to neusnadnil. Naštěstí jsme to zvládli. Soupeř se dostal do hry a začalo se jim dařit, na nás padla trochu deka a nedařilo se nám. Dotáhli jsme to ale do prodloužení, kde už jsme to zvládli. Přiznám se, že kluci z ČVUT mě překvapili, byli hodně běhaví a nepříjemní. Minulý rok jsem také skóroval v posledních minutách finále, ale jako eso svého týmu si nepřipadám. Spíše to na mě zase vyšlo. V té chvíli jsem tam byl a hlavně jsme rádi, že jsme to zvládli. Na finále se těšíme moc a doufám, že to zvládneme i zítra!"

Ondřej Bělovský (ČVUT): "Panuje veliké zklamání. Čekali jsme, že postoupíme. Ze začátku jsme trochu ztráceli a myslím, že na konci nám chybělo i trochu štěstí. Jsem rád, že nás můj gól nakopl a dotáhli jsme to nakonec do prodloužení. I na souboj o bronz se těšíme moc. Pro pár kluků i včetně mě to bude poslední zápas za univerzitu. Chceme vybojovat alespoň bronz!"

ČVUT – MUNI 2:3 pp (2:2)

Branky: 22. Bělovský, 29. Šplíchal (Bartoníček) – 5. vlastní (Mates), 15. Hromek (Šmerda), 43. Špička (Šperka) Žluté karty: Bělovský, Šplíchal – Velička, Šperka Rozhodčí: Kaštánek – Lasch – Čep - Nagy

ČVUT: Tarr, Roučka – Mates, Svoboda, Kulík, Hadraba, Zíka, Kortiš, Šplíchal, Bican, Bartoníček, Bělovský (K), Vlnař

MUNI: Mosler, Somberg – Sehnal, Sznapka, Pasz, Velička, Šmerda, Havliš, Špička, Hromek, Šafárik, Lidmila, Kuchař, Šperka (K)

Ve druhém utkání jsme se podobného dramatu nedočkali. Hráči VŠB přijeli perfektně připravení. Měli raketový nástup a hned ve 3. minutě vsítil první gól Raška. Jejich aktivita neustávala a VŠE jen ztěžka odolávala velkému tlaku Ostravanů. Po několika šancích přišla další odměna a ve 12. se po akci z přímého kopu prosadil opět Raška. Netrvalo dlouho a v 15. minutě dovršil svůj hattrick Raška. Ten ale stále neměl dost a ještě v předposlední minutě svému týmu dopřál čtyřgólový polštář. 

VŠE neměla co ztratit a hned od začátku druhé půle šla do rizika a hrála power play. Zlepšila se i aktivita. Jenže kýžené snížení to stále nepřinášelo. Až v polovině druhé půle se prosadil Begič. Vypadalo, že se VŠE ještě nadechne k dramatu, jenže po špatných rozehrávkách uprostřed hřiště využili futsalisté VŠB dvakrát prázdnou bránu a ještě přidali další dva góly. Kdy se postupně ve 38. minutě trefili Dluhoš a Gorčica. Tím bylo o výsledku rozhodnuto a zopakujeme si tedy loňské finále.

Ohlasy:

Ismar Begič (VŠE): "Asi rozhodl ten úvod, byli jsme hodně pasivní, vůbec jsme nestíhali a nakonec to bylo rozhodující. Ve druhé půli už jsme hráli "vabank". VŠB asi nejlepší tým, se kterým jsme hráli. Na klasické derby se těšíme. Určitě o ten bronz budeme bojovat! Zítra se budeme snažit od začátku určitě chytnout tempo."

Jan Raška (VŠB): "Po zranění jsem se necítil vůbec dobře, i když jsem vstřelil 4 góly (smích). Ale vážně, fyzicky jsem na tom poté nebyl nejlíp a do zítřka to budu muset zlepšit. Ve hře to bylo vlažné a ty 4 góly byly pro mě spíš třešnička na dortu. Doufám, že zítra se ale můžete těšit na další 4 góly (smích). Na finále se těším moc, minule jsem dostal červenou, tak snad se to nebude opakovat. Bude to opět silný soupeř, ale jsem přesvědčen, že to opět zvládneme! Myslím, že jsme připraveni."

VŠE – VŠB 1:6 (0:4)

Branky: 30. Begič - 3. Raška, 12. Raška, 15. Raška, 19. Raška, 38. Dluhoš, 38. Gorčica Červená karta: Vymetal

VŠE: Žežulka J. – Žežulka O., Valášek, Hochman (K), Šahini, Valín, Veselovský, Vymetal, Begič, Lovás, Blažek, Filip

VŠB: Luu, Balcar – Hasala (K), Tížek, Dluhoš, Mikulenka, Bystřičan, Gorčica, Sotorník, Raška, Rončka, Nguyen, Temel, Křižák

 

 

 

 

Autor: Marek Hromíř