Skupinová část třetího ročníku Univerzitní futsalové ligy je minulostí. A letos se jednalo o tu vůbec historicky nejvyrovnanější. Hned ve dvou ze čtyřech skupin totiž získaly tři týmy na čele shodný počet bodů a rozhodovat tak muselo skóre.

Štěstí nevyšlo vstříc týmům Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a brněnské Univerzity obrany, které se díky vyššímu brankovému rozdílu umístily ve skupině na třetí příčce. Postup naopak oslavila VŠE společně s ČVUT, MUNI a premiérovým účastníkem vyřazovacích bojů UHK.

V tuto chvíli jsou jasné také čtvrtfinálové dvojice, ze kterých vzejdou budoucí účastníci Final Four. Vůbec poprvé se bude hrát na dva zápasy, venkovní a domácí. Na programu budou duely v průběhu října. 

Těšit se můžeme hned na tři velké odvety. Pražské čtvrtfinálové derby aneb souboj VŠE a Karlovky loni určil, že šťastnějšími byli po sezoně bronzoví ekonomové. Svůj postup do Final Four oslavil tehdy také další celek z hlavního města, ČVUT na českobudějovické půdě vyřadilo Jihočeskou výhrou 8:4. Právě tyto týmy se spolu o postup letos utkají znovu a bude to vskutku vyšperkované.

Největším trhákem je však bezpochyby střetnutí týmů Masarykovy univerzity v Brně a ostravské Vysoké školy báňské. Výběry obou univerzit dominují v posledních letech univerzitnímu futsalu a doposud pokaždé se utkaly ve finále ligy. Nyní je jasné, že pouze jeden z nich čeká letos boj o medaile a bude to tak opravdový boj se vším všudy.

ČTVRTFINÁLE UFL 2023
VŠE – UK
JU – ČVUT
OSU – UHK
MUNI – VŠB-TUO

Konečné pořadí skupin najdete ZDE