Nejprve každý s každým ve skupině, pro pátý tým turnaj skončil a ostatní postoupili do play off. Turnaj se vyznačoval obrovskou vyrovnaností a ve většině zápasů rozhodovali opravdu detaily nebo góly pár vteřin před koncem. Základní skupině kralovaly Pardubice, které vyhráli všechny svoje zápasy. Avšak ani jejich cesta za výhrami nebyla jednoznačná, jelikož zápasy s Moravskou Třebovou i Hradcem Králové vyhráli 2:1, vždy rozhodujícím gólem dvacet vteřin před koncem. Pardubice byli suverénně nejproduktivnější v útoku a svými góly i výkony je vedla k vítězstvím nejlepší hráčka a střelkyně turnaje Vanesa Solničková.
Velmi dobře si ve  skupině počínala také Kadaň, která hned v prvním zápase turnaje překvapivě porazila Hradec Králové 1:0 a i když v dalším zápase podlehla Pardubicím 0:3 ve zbývajících dvou zápasech si suverénně pohlídala postup do semifinále z druhého místa. Nejhezčí a nejtýmovější herní projev ze všech účastníků měl Hradec Králové, avšak ve skupině to nevedlo k příliš přesvědčivým výsledkům. Prohry 0:1 s Kadaní a 1:2 s Pardubicemi už byly zmiňovány, ale výhra nad Klenovicemi 3:0 a remíza s Moravskou Třebovou 0:0 jim zajistila třetí místo ve skupině, tím pádem postup a  vyhnutí se největšímu favoritovi z Pardubic v semifinále.
Příjemným překvapením turnaje byla Moravská Třebová, která ve skupině potrápila oba pozdější finalisty a připsala si skalp Klenovic po výhře 2:0. Jako jediní do semifinále nepostoupili Klenovice. První tři zápasy prohráli s celkovým skóre 0:9 a vypadalo to, že si v turnaji žádné velké velké radosti a pozitivní emoce neprožijí. Jejich lavička, ale po celý turnaj žila a povzbuzovala a v posledním zápase se nejen dočkali dvou vstřelených gólů, ale také prvního bodu za remízu 2:2 s Kadaní.
V hale jako vždy při turnajích ŠKOFL povzbuzovali žáci místní školy, hlavně Pardubicím vytvářeli opravdu domácí prostředí.
V prvním semifinále se představili týmy Pardubice a Moravské Třebové. První část utkání byla velmi vyrovnaná a všichni v hale si připouštěli, že může přijít překvapivý výsledek. Avšak čtyři minuty před koncem Pardubice během minuty dvakrát skórovali a pak už si zkušeně dokráčeli k postupu do finále. Druhé semifinále mezi Hradcem Králové a Kadaní začalo obrovským náporem královéhradeckých, který brzy skončil vedoucím gólem. Poté Kadaň stále dotahovala, ale Hradec byl stále o něco lepší a i když těsně, tak zaslouženě vyhrál 3:2 a doplnil Pardubice ve finále.
Utkání o třetí místo přineslo největší přestřelku dne. Kadaň držela balón, opticky ovládala hru, ale Třebová vždy z rychlého brejku skórovala. Když Kadaň odskočila o dva góly, Třebová snížila a takto to šlo až do stavu 4:3, kdy se závěrečným hvizdem přišla radost kadaňských hráček z bronzové medaile.
Ve finále tak na sebe narazili opravdu dva nejlepší týmy a jak už to ve finále velkých turnajů bývá, zápas byl velmi opatrný a až na jeden závar byl bez velké gólové šance. Zákonitě se tedy dokráčelo k výsledku 0:0 a následovali pokutové kopy. V první i druhé sérii skórovaly všechny čtyry exekutorky. V třetí sérii nejprve skóroval Hradec a když posléze chytila penaltu nejlepší brankařka turnaje Dora Mikanová, dala důvod k radosti všem hradeckým hráčkám i trenérům.

Při vyhlašování obdrželi všechny školy diplom, semifinalisté věcné ceny a první tři týmy medaile a poháry. Všichni už se těšíme na příští ročník s některými ve ŠKOFL, s jinými v SFL.



Výsledky:

Hradec-Kadaň  0:1
Pardubice-Třebová  2:1
Klenovice-Hradec 0:3
Kadaň-Pardubice 0:3
Klenovice-Třebová 0:2
Hradec-Pardubice 1:2
Kadaň-Třebová 2:0
Klenovice-Pardubice 0:4
Hradec-Třebová 0:0
Kadaň-Klenovice 2:2

Skupina tabulka

1. Pardubice     4   4 0 0   11: 2   12
2. Kadaň           4   2 1 1     5: 5    7
3. Hradec          4   1 1 2     4: 3    4
4. Mo.Třebová  4   1 1 2     3: 4    4
5. Klenovice      4   0 1 3    2:11    1        
 
Semifinále
Pardubice-Třebová  2:0
Kadaň-Hradec  2:3
 
o 3.místo
Kadaň-Třebová  4:3
 
Finále
Pardubice-Hradec 0:0  penalty 2:3
 
 
 
konečné pořadí
1. Lužická Hradec Králové
2. Pardubice Ohrazenice
3. Chomutovská Kadaň
4. Gym.Moravská Třebová
5. Klenovice na Hané