Události 10.kola

Vedoucí Brandýsek využil zaváhání slánského MCE a navýšil vedení na 6 bodů, když uhrál šťastnou výhru v Příbrami. MCE nezvládlo závěr slánského derby s Hraslem a opustilo medailové podium. Třebusice celkem hladce přehrály Přelouč a jsou již druhé. Nezaváhaly ani Dobřichovice, které otočily nepříznivý stav na Kladně v samotném závěru utkání. V duelu dvou posledních celků soutěže uspěl Stochov na palubovce Kralup a odskočil jim na rozdíl 4 bodů. Hink J. z Třebusic si pojistil vedení v aktivitě i ve střelcích 42 (28+14) před pronásledovateli.

Statistiky:

V desátém kole měli poměrně výrazně navrch hosté v poměru 1 0 4. Jediný, kdo využil domácího prostředí k zisku bodů byly Třebusice v souboji s Přeloučí. Tentokrát se žádné střelecké dostihy nekonaly, nejvíce branek padlo v utkáních Kralup se Stochovem a Kladno s Dobřichovicemi, a to po 13. Hned tři souboje se rozhodovaly až v závěrečných minutách hry. K utkáním tohoto kola nastoupilo jen 84 hráčů, nejvíce hráčů nominoval Stochov, a to 10, nejméně jich nasadil Brandýsek a Kladno, jen po 7 hráčích. Celkem bylo vstřeleno jen 48 branek, nový smutný rekord (průměr na zápas 9,60), domácí jich vstřelili pouhých 22, také letos nejmíň, (průměr na zápas 4,40), hosté se trefili 26 x (průměr na zápas 5,20). Toto kolo sledovalo celkem jen 62 diváků (nový smutný rekord), nejvíce si jich našlo cestu do kralupské haly, a to 20. Uděleno bylo celkem 10 žlutých karet. Toto kolo bylo bohaté i na vyloučení, hned tři hráči museli předčasně pod sprchy, dva hráči Příbrami, Trefný J. s Malým M. a hráč Kladna, Procházka Š. Nejvíce akumulovaných faulů posbíraly Příbram, Kralupy a Stochov, po 9, nejslušnějšími celky v této činnosti byly Třebusice a Brandýsek, se 6 fauly.  

Velice šťastnou výhru si připsal Brandýsek na horké příbramské palubovce, v naprosto vyrovnaném utkání si hosté vystřelili všechny body v závěrečné minutě střelou přes celé hřiště, domácí kromě bodů přišli i o dva vyloučené hráče. V prvním poločase plno utkání vzácně vyrovnané, plné hezkých kombinací na obou stranách. Jako první se prosadili hned po 2 minutách hry domácí Kočím. Hosté však velice brzy zareagovali vyrovnávací brankou kapitána Tesaře. Zanedlouho si to oba celky prohodily, do vedení se dostali hosté Krocem P., ale po třech minutách hostitel srovnal Kuncem. Další branky do půle již nepadly a čekalo se, co oba celky předvedou po přestávce. Byli to domácí, kteří svého soupeře zatlačili, ale chybělo jim finální zakončení. To se jim také nakonec vymstilo, když soupeř zasadil rozhodující ránu v poslední minutě šťastnou trefou přes celé hřiště Zíkou. Závěr domácí vůbec nezvládli, kromě bodové ztráty, dva hráči neudrželi nervy na uzdě a uviděli červené žolíky. Brandýsek má čtyři výhry v řadě (celkem 8) a drží si s přehledem pozici lídra soutěže, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Kroc P. 24 (12+12). Příbram má dvě porážky za sebou a klesla na šestou pozici, v aktivitě i ve střelcích vládne Kunc L. 27 (17+10), který bodoval ve všech svým 8 startech.   

Slánské derby mezi MCE a Hraslem zvládl lépe Hrasl, který tak svého hostitele bodově dostihl, vyrovnané utkání bylo vyhecované o zisku všech bodů hosté rozhodli až v samotném závěru utkání střelecky disponovaným Kubou. Utkání tradičním a dlouholetých slánských soupeřů bylo celý první poločas velice vyrovnané, odehrávalo se zde velké množství přestupků, zvláště hosté hráli hodně nedisciplinovaně. Jako první se střelecky osmělili hosté Klusáčkem po 3 minutách hry, ale domácí rychle odpověděli vyrovnávací brankou Nykla. Hostům vrátil vedení Kuba, ale ani z něj se hosté moc dlouho neradovali, to už hostitel zareagoval dvěma góly a strhl vedení na svoji stranu. Vyrovnání zařídil Novotný a po čtvrthodině hry se dostali domácí i do vedení po druhé trefě Nykla. Pro změnu rychle zareagovali hosté druhou brankou Klusáčka, a tak se šlo do poločasové přestávky za nerozhodného stavu. Druhý poločas byl o poznání klidnější, bylo patrné, že ani jedno z mužstev nechce udělat chybu a pustit do soupeře do vedení, proto se převážná část hry odehrávala na polovině hřiště. Nakonec ale byli šťastnější hráči Hraslu, kteří se dvakrát v závěru prosadili Kubou, který si tak stihl zkompletovat, vítězný hattrick. Hrasl má třetí výhru v řadě a stoupá tabulkou vzhůru, je již čtvrtý, v aktivitě je nejlepší Klusáček P. 23 (10+13), střelcům vládne Peška J. se 14 góly. MCE čeká na další výhru již 5 kol a kleslo na pátou příčku, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Nykl M. 21 (13+8), ve všech svých 8 startech bodoval Pospíšil M.    

V utkání dvou posledních celků tabulky Stochovští zapomněli na předchozí těžký domácí debakl a vezou si celkem jasnou výhru z Kralup, k precizní obraně přidali smrtící brejky, snaha domácího celku ztrátu nedohnala, u hostů si vystřelili hattricky Novotný a Dolák D. Od začátku byli lepší hosté především díky pozorné obraně, ze které přecházeli ne nebezpečných brejků, které jim přinesli dvoubrankové vedení. Po 7 minutách hry přesně jeden zakončil Černý a vzápětí se to samé povedlo Jungmannovi. Domácí odpověděli snížením Harmáčkem, ale další jejich šance vychytal stochovský gólman Pokorný. Do poločasu se hostům povedlo přidat další dvě po sobě jdoucí branky od Novotného a Kolínka a šli tak do poločasové přestávky spokojenější s tříbrankovým náskokem. Také po změně stran pokračovali hosté ve stejné taktice. Hostiteli se ale dvěma góly podařilo dostat zpět do hry opět Harmáčkem a kontaktní branku vstřelil Moravec. Hosté ale větší drama nedovolili, opět zabrali a chytrou a účelnou hrou domácí přehrávali, své vedení si pojistili dalšími góly, které zařídila dvojice Dolák D. s Novotným, kteří si stihli zkompletovat své hattricky. Domácí Moravec byl u všech gólů hostitelského mužstva, ale na body to nestačilo. Stochov utnul osmizápasovou šňůru bez výhry a vzdálil se svému soupeři v tabulce, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Novotný J. 17 (12+5). Kralupy zůstávají na jediné výhře ze 4 kola poslední, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Vymětalík V. 24 (15+9).

Třebusické PK na své palubovce přehrálo přeloučské Mazáky, domácí od začátku určovali tempo hry, soupeř dokázal držet vyrovnanou partii jen jednu čtvrtinu utkání, a to na body nemohlo stačit. Úvod utkání vyšel skvěle domácím, než se hosté ve slánské palubovce rozkoukali, prohrávali o dvě branky. Skóre otevřel hned v úvodní minutě Šerák M., pojistku hned připojil Kubín M. Hosté se v koncovce k ničemu dlouho nedostávali, krátce před přestávkou inkasovali potřetí od Fedrhance, těsně před poločasovým hvizdem dokázali smazat nulu na svém kontě a šli tak do druhého dějství jen se dvoubrankovým mankem. Po změně stran se však žádné drama neodehrávalo, domácí měli utkání zcela ve své moci, a Hink mu vrátil tříbrankové vedení. Hosté kontrovali jedinou trefou Janeckého. V poslední desetiminutovce domácí ještě navýšili své vedení o další tři branky, které připravili Šerák R., Hink a Fedrhanc. Třebusice mají třetí jasnou výhru v řadě a jsou již druhé, opět se mohou spolehnout na Hinka J. který ovládá všechny individuální statistiky 42 (28+14). Přelouč má čtyři utkání bez výhry v řadě (získalo jen jedinou remízu) a klesla na 7 místo tabulky, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Janecký J. 29 (22+7).

Dobřichovický Sokol dokázal otočit nepříznivé skóre u kladenského Brazilu v závěrečné čtyřminutovce, v domácí brance dlouho čaroval gólman Doležal, ale porážce nezabránil, hosté měli i smůlu v koncovce, 4x trefili tyč kladenské branky, ale nakonec byli stejně spokojenější. Úvod patřil domácím, kteří se rychle ujali vedení a využili dokonale pomalejšího rozjezdu hostů. Hned v 1 minutě se prosadil Procházka. Soupeř sice odpověděl vyrovnávací brankou Rady J., ale domácím vrátil vedení Neumann a vzápětí se Procházka trefil podruhé. Po čtvrthodině hry se hosté dočkali kontaktní branky os Seidlera a šli tak do poločasové přestávky s jednobrankovým mankem. Ve druhé části hry již hosté svého hostitele přehrávali, ale po vyrovnávací brance Seidlera to dlouho nemohli potvrdit i střelecky. V domácí brance byl velkou překážkou gólman, měl i štěstí v podobě trefovaných tyčí od dobřichovických střelců. Na další vedení domácího celku od Procházky (hattrick) hosté odpověděli až z penalty Radou L., po vyloučení právě domácího kanonýra Procházky. Další pasáž hry ale patřila domácímu střelci Dlouhému, který dvěma góly zařídil další vedení hostitelskému celku. Ani tento náskok ale ještě nebyl rozhodující, hosté předvedli drtivý závěr v podobě tří vstřelených branek, které dokonali další obrat v tomto utkání. 4 minuty před koncem, hosté snížili Kočím, vyrovnání trefil Obermajer a tři body vystřelil dvě minuty před koncem Halenka. Domácí ještě zkusili power play, ale ta již změnu skóre nepřinesla. Dobřichovice prodlužují sérii výher na číslo 4 a jsou již třetí, nejlepší v aktivitě i ve střelcích je Rada L. 27 (17+10), který zůstává jako jediný v celé soutěži 100 % v bodovém sběru. Kladno má doma bilanci již zápornou 2 0 3 a zůstává osmé, nejlepší v aktivitě i ve střelcích je Dlouhý P. 14 (9+5).

Střelcům kola tentokrát stačil hattrick, který si vystřelili Kuba O. z Hraslu, Novotný J, s Dolákem D. (oba ze Stochova) a Procházka Š. z Kladna. Nejlepšími asistenty, nahrávali celkem na 3 branky, byli Moravec L. z Kralup a Rossler L. z Hraslu.

Statistiky:

čekatelé: Zlata R. (MCE Sl) – 1 branka do stovky, 8 sezóna. Mára M. (Kralupy) – 3 branky do stovky, 14 sezóna, Šerák R. (Třebusice) – 3 branky do stovky, 9 sezóna, Maroušek J. (MCE Sl) – 8 branek do stovky, 8 sezóna), Brandýsek – 15 branek do šestistovky (4 sezóna), MCE Sl – 16 branek do šestnáctistovky (12 sezóna), Hrasl Sl – 16 branek do čtyřstovky (3 sezóna)

Sestava 10. kola:

Svoboda P. (Brandýsek) – Kuba O. (Hrasl Sl) 2x, Dolák D. (Stochov), Novotný J. (Stochov), Moravec L. (Kralupy)

O1A1001 FK Viva Příbram - Futsal Club Brandýsek 2 : 3 (2 : 2)

Rozhodčí: Navrátilová Pavla, Laštovička Stanislav Diváků: 12 Místo konání: SH Příbram Datum konání: 11. 1. 2020 Výkop: 20:15 AF: D 4/5 – H 1/5 Fair play (trestné body): D 25 – H 8
Branky (asistence): 2. Kočí Aleš (Malý Martin), 15. Kunc Luboš (Kočí Aleš) - 3. Tesař Tomáš (Zíka Jan), 12. Kroc Patrik (Toman Matěj), 40. Zíka Jan
ŽK: Branžovský Marek, Hausleitner Jakub, Drašnar Ondřej - Vokoun Martin ČK: Trefný Josef, Malý Martin - 0
FK Viva Příbram: Branžovský Marek, Zykán Jan, Trefný Josef, Kočí Aleš, Malý Martin, Kunc Luboš, Riegel Jan, Hausleitner Jakub, Drašnar Ondřej
Futsal Club Brandýsek: Svoboda Petr, Tesař Tomáš, Toman Matěj, Kroc Lukáš, Kroc Patrik, Zíka Jan, Vokoun Martin Nejlepší hráči: Svoboda P. (Brandýsek), Branžovský M., Drašnar O. (oba Příbram)

O1A1002 MCE Slaný - Hrasl Slaný 3 : 5 (3 : 3)

Rozhodčí: Pejša Jakub, Chadima Miroslav Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 10. 1. 2020 Výkop: 19:15 AF: D 3/3 – H 6/2 Fair play (trestné body): D 8 – H 8
Branky (asistence): 4. Nykl Michal (Volf Libor), 12. Novotný Filip (Nykl Michal), 15. Nykl Michal (Novotný Filip) - 3. Klusáček Petr, 8. Kuba Ondřej, 16. Klusáček Petr (Peška Jan), 37. Kuba Ondřej (Rössler Lukáš), 40. Kuba Ondřej (Rössler Lukáš)
ŽK: Nykl Michal - 0
MCE Slaný: Pustai Simon, Volf Libor, Maroušek Jan, Zlata René, Kalous Lukáš, Novotný Filip, Nykl Michal, Říčka Jiří ml., Navrátil Tomáš
Hrasl Slaný: Dlouhý Michal, Peška Jan, Kuba Ondřej, Klusáček Petr, Landvojtovič Jan ml., Rössler Lukáš, Eichler Tomáš, Procházka David Nejlepší hráči: Kuba O. (Hrasl Sl), Nykl M. (MCE Sl), Rossler L. (Hrasl Sl)

O1A1003 AFC Kralupy - FK Stochov 4 : 9 (1 : 4)

Rozhodčí: Svoboda Richard, Říha Jaroslav Diváků: 20 Místo konání: SH Kralupy Datum konání: 12. 1. 2020 Výkop: 18:45 AF: D 5/4 – H 5/4 Fair play (trestné body): D 11 – H 11
Branky (asistence): 11. Harmáček Daniel (Moravec Lukáš), 21. Harmáček Daniel (Moravec Lukáš), 23. Moravec Lukáš (Prosický Jaroslav), 32. Kaňka Jan (Moravec Lukáš) - 7. Černý Lukáš (Jungmann Štefan), 8. Jungmann Štefan (Dolák Dominik), 12. Novotný Jindřich (Černý Lukáš), 14. Kolínek Miroslav (Cafourek Matěj), 24. Dolák Dominik (Novotný Jindřich), 26. Novotný Jindřich (Pokorný Zbyněk), 32. Dolák Dominik, 35. Novotný Jindřich, 38. Dolák Dominik
ŽK: Ocásek Vítězslav - Dolák Dominik
AFC Kralupy: Prosický Jaroslav, Koláček Libor, Kaňka Jan, Bednárik Jan, Harmáček Daniel, Moravec Lukáš, Ocásek Vítězslav, Sobotka Jiří, Ševčík Patrik
FK Stochov: Pokorný Zbyněk, Kolínek Miroslav, Novotný Jindřich, Schöner Pavel, Černý Lukáš, Dolák Dominik, Dolák Lukáš, Jungmann Štefan, Cafourek Matěj, Pelc Jiří Nejlepší hráči: Dolák D., Novotný J. (oba Stochov), Moravec L. (Kralupy)

O1A1004 PK Třebusice - FC Mazáci Přelouč 7 : 2 (3 : 1)

Rozhodčí: Bázler Jiří, Pejša Jakub Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 10. 1. 2020 Výkop: 20:45 AF: D 1/5 – H 2/6 Fair play (trestné body): D 8 – H 8
Branky (asistence): 1. Šerák Martin, 2. Kubín Martin (Šerák Martin), 17. Fedrhanc Adam (Šerák Radek), 27. Hink Jaroslav, 30. Šerák Radek (Měkota Ondřej), 36. Hink Jaroslav (Šerák Radek), 40. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav) - 20. Březina Milan (Janecký Josef), 28. Janecký Josef (Pokorný Jan)
ŽK: Hink Jaroslav - 0
PK Třebusice: Měkota Ondřej, Hink Jaroslav, Fedrhanc Adam, Šerák Martin, Šerák Radek, Kubín Martin, Šulc Kryštof, Šulc Richard
FC Mazáci Přelouč: Petr Jakub, Rokyta Václav, Novák Jakub, Březina Milan, Pokorný Jan, Vančura Václav, Janecký Josef, Machačný Luboš Nejlepší hráči: Šerák R., Fedrhanc A. (oba Třebusice), Janecký J. (Přelouč)

O1A1005 FC Brazil Kladno - TJ Sokol Dobřichovice 6 : 7 (3 : 2)

Rozhodčí: Orálek Kamil, Polák Ivo Diváků: 10 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 12. 1. 2020 Výkop: 20:15 AF: D 5/2 – H 3/4 Fair play (trestné body): D 14 – H 7
Branky (asistence): 1. Procházka Šimon (Havlíček Robin), 9. Neumann Radislav (Dlouhý Pavel), 12. Procházka Šimon (Neumann Radislav), 24. Procházka Šimon (Dlouhý Pavel), 33. Dlouhý Pavel, 35. Dlouhý Pavel (Zelenka Martin) - 5. Rada Jan (Halenka Jakub), 15. Seidler Zdeněk (Obermajer Ladislav), 21. Seidler Zdeněk (Onderka Adam), 31. Rada Lukáš, 36. Kočí Jan (Janoušek Václav), 37. Obermajer Ladislav (Kočí Jan), 38. Halenka Jakub (Rada Lukáš)
ŽK: Zelenka Martin, Neumann Radislav - 0 ČK: Procházka Šimon - 0
FC Brazil Kladno: Doležal Jan, Zelenka Martin, Dlouhý Pavel, Procházka Šimon, Hudousek Matěj, Havlíček Robin, Neumann Radislav
TJ Sokol Dobřichovice: Geissler Jiří, Rada Lukáš, Seidler Zdeněk, Halenka Jakub, Kočí Jan, Obermajer Ladislav, Onderka Adam, Rada Jan, Janoušek Václav Nejlepší hráči: Kočí J. (Dobřichovice), Doležal J. (Kladno), Halenka J. (Dobřichovice)