Události 10.kola

Největší favorité nezaváhali, první trojka svá utkání vyhrála, Kladno udolalo Kutnou Horu v jejím domácím prostředí až v závěru utkání, Třebusice také o jedinou branku přestřílelo Kralupy gólem z konce utkání a Benešov doma porazil Kolín o dvě branky, efektivnější koncovkou. Jen slánské derby mezi MCE a Hraslem přineslo trochu nečekaně jednoznačný výsledek, který ale ovlivnilo brzké vyloučení gólmana MCE. Na čele aktivity navýšil svůj náskok kralupský kanonýr Vymětalík V. 37(22+15), a postupně se přibližuje i k nejlepšímu střelci soutěže Volfovi L. z MCE Slaný, který se trefil 24x.

Statistiky:

V dalším kole dopadl souboj domácí - hosté zcela nerozhodně v poměru 2 0 2. Z venku si přivezl body slánský Hraslu ze slánského derby z MCE a Kladno z Kutné Hory. Žádný dvouciferný výsledek se neurodil, nejblíže k tomu byly Hrasl Slaný a Třebusice s 9 vstřelenými góly. Nejvíce branek padlo v utkání Třebusice-Kralupy a to celkem 17. K utkáním nastoupilo celkem 67 hráčů, nejvíce jich nastoupilo v utkání Benešova s Kolínem, celkem 21, nejvíce hráčů nominoval Benešov, a to 11, nejméně jich nasadily Kralupy, jen 6 hráčů. Celkem bylo vstřeleno 45 branek (průměr na zápas 11,25), domácí jich vstřelili 20 (průměr na zápas 5,00), hosté se trefili 25x (průměr na zápas 6,25). Toto kolo sledovalo celkem jen 40 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do neveklovské haly, a to 20. Uděleno bylo 8 žlutých karet. Jediným červeným hříšníkem byl gólman MCE Slaný Pustai S. Nejvíce akumulovaných faulů nasbíral Benešov, celkem 10, nejslušnějším celkem v této činnosti byly Třebusice, jen se 4 fauly. 

Slánské derby vyznělo zcela jednoznačně pro Hrasl, ráz utkání určila již úvodní minuta, po které MCE dohrávalo bez vyloučeného brankáře, Landvotovič se trefil 4x, hostující gólman Hrdlička kromě skvělých zákroků přidal i gól a dvě asistence. Velmi významný zásah do utkání hned v 1 minutě, kdy byl vyloučen domácí gólman MCE Pustai S. za úmyslné hraní rukou mimo PÚ. Hosté sice přesilovku nevyužili, ale měli po celé utkání více ze hry a po 5 minutách hry otevřeli skóre Landvojtovičem V. Ten samý hráč přidal o chvíli později i pojistku. Další branky do přestávky již nepadly, domácí snaha ztroskotávala na výborném gólmanovi Hrdličkovi J., který udržel čisté konto. Také v další části hry se prosazují hosté z Hraslu, trefuje se Hájek T. a Landovjtovič si dokonává hattrick. Pátou branku Hraslu střílí gólman Hrdlička J., trefuje se také Kuba O. a Landvojtovič V. počtvrté. Neprůstřelnost Hrdličky domácí odčarují až 5 minut před koncem Marouškem J., svou bodovou i střeleckou aktivitu si prodlužuje Volf L., U soupeře se v závěru podruhé v tomto utkání prosazuje Kuba O. a posledním střelcem je Bosca S. Zasloužená výhra slánského Hraslu, který zúročil svoji převahu. Hrasl se třetí výhrou v soutěži bodově dotáhl na Kolín, v aktivitě je nejúspěšnější Klusáček P. 18 (8+10), ve střelcích Kuba O. s 10 góly. MCE zůstalo na 13 bodech, nejlepším střelcem klubu a druhý v celkové aktivitě je nadále Volf L. 28 (24+4).

Benešovští Tenisáci si na své neveklovské palubovce poradili s kolínským SKP, rozhodující náskok si hostitel vytvořil ještě do přestávky, rozdíl byl především, v celku herně vyrovnaném utkání, v proměňování šancí. Začátek byl oboustranně vyrovnaný, ale rozdíl byl v zakončení. Domácí se dostali do vedení v 5 minutě hry Průchou Š., který převedl nechytatelné bodlo. Také v další fázi hry byli domácí střelci přesnější a navýšili své vedení o další dvě branky, když se prosadili Stibůrek F. a zanedlouho také Lupač A. Pak to byla přehlídka zahazování šancí na obou stranách. Do přestávky přišla ještě jedna změna výsledku, domácí si vstřelili vlastence a šli tak do poločasové přestávky s dvoubrankovým náskokem. Hosté zkusili zareagovat na nepříznivý vývoj utkání hrou power play, hosté si vynutili mírnou převahu a ve 28 minutě vstřelili kontaktní branku Švábem T. Další šance ale hosté opět zahazovali a domácí Průcha Š. je potrestal svoji druhou brankou v tomto utkání. Ve zbytku utkání se již hosté na nic nezmohli a Tenisáci svoje dvoubrankové vedení uhájili. Výborný výkon předvedli oba gólmani, Franěk M. a Jílek M. Benešov patří mezi tři nejúspěšnější celky soutěže a je na třetí příčce, nejlepším střelcem a vede i aktivitu klubu je Sklenička L. 21 (14+7). Kolín zůstává na 10 bodech ve spodní části tabulky, nejlepším střelcem klubu, který vládne i v aktivitě je Váňa P. 14 (8+6).

Střelecká přestřelka s obraty ve skóre na slánské palubovce mezi Třebusicemi a Kralupami, vyzněla nakonec šťastněji pro hostitelský celek, vítězná branka přišla 3 minuty před koncem, třebusický Fedrhanc A. si vystřelil hattrick, naopak kralupský hattrick Harmáčka D. body nepřinesl. Korektní a velmi vyrovnané utkání bohaté na branky, přelévaná ve skóre, šťastný konec pro domácí celek. Vstup do utkání vyšel lépe domácím Fedrhanc A. poslal svůj celek 2x do vedení, ale soupeř vždy kontroval kapitánem Junkem P. Také na další vedení domácích, které zařídil Kubín M, hosté hrající jen s jediným náhradníkem do pole opět srovnali stav Vymětalíkem V. Hosté nakonec šli spokojenější do poločasové pauzy, neboť těsně před poločasovým hvizdem hosty poslal poprvé do vedení Harmáček D. po přestávce se karty obrátili hosté vedli, domácí dotahovali. Další nerozhodný stav si zařídili sami hosté vlastencem. Harmáček D. během 7 minut trefil čistý hattrick, ale domácí našli odpověď v podobě vyrovnávací branky Hinka J. na 5:5. Poté se hostům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se mezi střelce zapsal i Valda D., ale v závěru byli zase šťastnější domácí, kteří třemi slepenými góly strhli vedení na svoji stranu, postupně přesně zamířili Sedlák M., Šerák M, a Fedrhanc A. si zkompletoval také hattrick. Hosté ale opět srovnali 4 minuty před koncem Vymětalíkem V. O minutu později se ale konečná štěstěna usmála na domácí stranu, vítěznou branku trefil domácí kanonýr Hink J. Nevyhrál lepší tým, ale ten šťastnější. Třebusice si šestou výhrou v soutěži uhájily druhou příčku, nejlepším klubovým střelcem i v aktivitě je Hink J. 25 (17+8), celkově třetí hráč aktivity. Kralupy táhne nestárnoucí Vymětalík V. 37 (22+15), který i vede celkovou aktivitu s velkým náskokem.

Dramatické utkání domácího kutnohorského N.P.C. s kladenským lídrem soutěže Brazilem, skončil těsnou výhrou favorita, hostitel svého soupeře trápil až do konce, velkou oporou byl domácí gólman Vokoun R., nakonec vyhrála trpělivost a větší zkušenost. První udeřili hosté, když se v minutě po individuální akci prosadil Dlouhý P. Domácí však brzy zareagovali vyrovnávací brankou Krále M. a po jedné z přímočarých a rychlých akcích strhl vedení na domácí stranu Tůma D. Po čtvrthodině hry ale domácí nabídli soupeři šanci, když chybovali v zakládání útoku, a ten ji chytře proměnil Santlerem D. Domácí znervózněli a začali kupit chyby při kombinacích. Trest přišel těsně před přestávkou, po nešťastné teči, na kterou domácí brankář nedosáhl vrátil hostům vedení svoji druhou brankou Dlouhý P. Domácí praktikovali taktiku dlouhých nákopů na rychlé hroty, naopak na hostech byla vidět herní vyzrálost když 70 % akcí hráli power play. Ve druhé části hry bylo k vidění mnoho pokažených přihrávek a velké drama trvalo až do závěrečných minut. Domácí držel svými výbornými zákroky gólman, přesto se hostům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek po trefě Havlíčka R. Tento nepříznivý stav ale vyburcoval domácí hráče, kterým se podařilo gólové manko smazat, kontaktní branku vstřelil Tugsmandakh M.B. a vyrovnání trefil 4 minuty před koncem svoji druhou brankou Král M. Hosté však trpělivou hrou a vetší zkušeností dotáhli utkání do vítězného konce, o zisk tří bodů se postaral kapitán Neumann R. minutu před koncem. Kladno si drží na čele soutěže stále luxusní devítibodový náskok, nejlepším v aktivitě i ve střelcích lídra je Čičmanec L. 25 (16+9). Kutná Hora zůstává se sedmi body na posledním místě, ale předvedla srdnatý a bojovný výkon, nejlepším v aktivitě klubu je Pacák M. 13 (6+7), nejlepším kutnohorským střelcem je Mukařovský D. z 8 góly.

Střelcem kola se stal se 4 góly Landvojtovič V. z Hraslu Slaný. Nejlepšími asistenty, nahrávali celkem na tři branky, byli Šerák R. z Třebusic a Klusáček P. z Hraslu Slaný.

Statistiky: Svůj 300 bod aktivity si vybojoval v 9 sezóně Šerák R. z Třebusic 300 (115+185). Svůj 100 bod v aktivitě trefil v 7 sezóně Zelenka M. z Kladna 100 (60+40).

čekatelé: Hrasl Slaný – 9 branek do pětistovky, 4 sezóna, Kladno – 8 branek do pětistovky, 4 sezóna, Zlata René (MCE Sl) – 1 branka do stovky, 9 sezóna, Husárek Dalibor (MCE Sl) – 1 asistence do  stovky, 7 sezóna, Maroušek Jan (MCE Sl) – 1 branka do stovky, 9 sezóna, Moravec Lukáš (AFC Kralupy) – 4 body do čtyřstovky 396 (209+187), 14 sezóna, Koláček Libor (AFC Kralupy) – 1 asistence do stovky, 11 sezóna, Šerák Martin (PK Třebusice) – 2 branky do stovky, 11 sezóna, Kubín Martin (PK Třebusice) – 7 asistencí do stovky, 13 sezóna,  Říčka Jiří (MCE Sl) – 13 bodů do čtyřstovky 387 (265+122), 12 sezóna, Fedrhanc A. (Třebusice) – 11 asistencí do stovky, 7 sezóna, Pospíšil M. ml. (MCE Sl) – 13 branek do stovky, 7 sezóna, Nachtigal L. (Brazil Kl) – 13 bodů do stovky, 87 (39+48), 6 sezóna, Hrdlička Jiří (Hrasl Sl) – 10 bodů do stovky 90 (61+29), 4 sezóna, Klusáček P. (Hrasl Sl) – 2 body do stovky, 98 (55+43), 4 sezóna, Hocek P. (Benešov) – 9 bodů do stovky 91 (61+30), 5 sezóna, Landvojtovič Vít (Hrasl Sl) – 13 bodů v aktivitě do stovky 87 (53+34), 4 sezóna

Sestava 10.kola:

Hrdlička J. (Hrasl Sl) – Landvojtovič V. (Hrasl Sl), Harmáček D. (Kralupy), Hink J. (Třebusice) 4x, Fedrhanc A. (Třebusice) 2x

O1A1001 MCE Slaný - Hrasl Slaný 2 : 9 (0 : 2)

Rozhodčí: Pejša Tomáš, Bázler Jiří Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 10.12.2021 Výkop: 20:45 AF: D 5/4 – H 5/1 Fair play (trestné body): D 14 – H 6                                                      Branky (asistence): 35. Maroušek Jan (Žahour Martin), 37. Volf Libor (Marek Matyáš) - 5. Landvojtovič Vít (Klusáček Petr), 11. Landvojtovič Vít (Klusáček Petr), 24. Hájek Tomáš (Landvojtovič Vít), 27. Landvojtovič Vít (Kuba Ondřej), 31. Hrdlička Jiří (Landvojtovič Vít), 32. Kuba Ondřej (Hrdlička Jiří), 34. Landvojtovič Vít (Hrdlička Jiří), 37. Kuba Ondřej (Bardoň Lukáš), 40. Bosca Sospedra S. (Klusáček Petr)
ŽK: Marek Matyáš - 0 ČK: Pustai Simon - 0
MCE Slaný: Pustai Simon, Volf Libor, Snovický Jan ml., Maroušek Jan, Marek Matyáš, Říčka Jiří, Žahour Martin
Hrasl Slaný: Hrdlička Jiří, Kuba Ondřej, Hájek Tomáš, Landvojtovič Vít, Bardoň Lukáš, Eichler Tomáš, Bosca Sospedra S., Klusáček Petr Nejlepší hráči: Hrdlička J. (Hrasl Sl), Snovický J. ml. (MCE Sl), Landvojtovič V. (Hrasl Sl)

O1A1002 Tenisáci Benešov - SKP Kolín 4 : 2 (3 : 1)

Rozhodčí: Borek Alexandr, Orálek Kamil Diváků: 20 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 12.12.2021 Výkop: 18:00 AF: D 5/5 – H 4/5 Fair play (trestné body): D 14 – H 13
Branky (asistence): 5. Průcha Štěpán (Dvořák Daniel), 11. Stibůrek Filip (Sklenička Martin), 14. Lupač Adam (Rabiňák Ondra), 36. Průcha Štěpán (Sklenička Martin) - 18. Vlastní, 28. Šváb Tomáš
ŽK: Stibůrek David, Rabiňák Ondra - Hejduk Zdeněk, Shpuryk Oleksandr
Tenisáci Benešov: Franěk Michal, Stibůrek David, Stibůrek Filip, Mareš Václav, Krunert Michal, Průcha Štěpán, Sklenička Martin, Rabiňák Ondra, Dvořák Daniel, Lupač Adam, Šlejmar Jakub
SKP Kolín: Jílek Miroslav, Slezák Lukáš, Škopek Michal, Teplý Josef, Hejduk Zdeněk, Šváb Tomáš, Velčovský Lubomír, Shpuryk Oleksandr, Lev Lukáš, Metlushko Raman Nejlepší hráči: Jílek M. (Kolín), Průcha Š., Franěk M. (oba Benešov)

O1A1003 PK Třebusice - AFC Kralupy 9 : 8 (3 : 4)

Rozhodčí: Stádník Vladimír, Cílek Martin Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 10.12.2021 Výkop: 19:15 AF: D 2/2 – H 1/5 Fair play (trestné body): D 6 – H 10
Branky (asistence): 2. Fedrhanc Adam (Šerák Radek), 6. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav), 8. Kubín Martin (Šulc Kryštof), 25. Vlastní, 27. Hink Jaroslav (Šerák Martin), 33. Sedlák Michal (Šerák Radek), 34. Šerák Martin (Šerák Radek), 36. Fedrhanc Adam (Sedlák Michal), 37. Hink Jaroslav (Sedlák Michal) - 3. Junek Petr (Vymětalík Vladimír), 7. Junek Petr (Harmáček Daniel), 17. Vymětalík Vladimír (Heimrath Pavel), 20. Harmáček Daniel (Vymětalík Vladimír), 26. Harmáček Daniel (Valda David), 27. Harmáček Daniel (Heimrath Pavel), 29. Valda David, 36. Vymětalík Vladimír
ŽK: Kala Lukáš - Heimrath Pavel, Vymětalík Vladimír
PK Třebusice: Sedlák Michal, Hink Jaroslav, Kala Lukáš, Šulc Kryštof, Šerák Martin, Šerák Radek, Fedrhanc Adam, Kubín Martin
AFC Kralupy: Heimrath Pavel, Junek Petr, Valda David, Harmáček Daniel, Vymětalík Vladimír, Řenč Matěj Nejlepší hráči: Harmáček D. (Kralupy), Hink J., Šulc K. (oba Třebusice)

O1A1004 N.P.C. Kutná Hora - FC Brazil Kladno 4 : 5 (2 : 3)

Rozhodčí: Klobása Michael, Kopic Miloslav Diváků: 0 Místo konání: SH Kutná Hora Datum konání: 12.12.2021 Výkop: 18:30 AF: D 3/5 – H 3/5 Fair play (trestné body): D 8 – H 8                                      Branky (asistence): 7. Král Michal (Laštovka Lukáš), 11. Laštovka Lukáš (Vokoun Radek), 32. Tugsmandakh Munkhbayasak, 36. Král Michal - 5. Dlouhý Pavel (Čičmanec Lukáš), 16. Santler Dominik (Neumann Radislav), 19. Dlouhý Pavel (Zelenka Martin), 31. Havlíček Robin (Čičmanec Lukáš), 39. Neumann Radislav
N.P.C. Kutná Hora: Vokoun Radek, Pacák Martin, Piskač Vít, Laštovka David, Laštovka Lukáš, Biroš Martin, Mukařovský David, Tugsmandakh Munkhbayasak, Tůma David, Král Michal
FC Brazil Kladno: Zelenka Martin, Neumann Radislav, Čičmanec Lukáš, Dlouhý Pavel, Havlíček Robin, Santler Dominik, Čampulka David Nejlepší hráči: Vokoun R. (Kutná Hora), Dlouhý P., Neumann R. (oba Kladno)