Události 12.kola

První porážka Kladna v soutěži, nestačilo na rychlý a přesně zakončující Benešov. Třebusice přišly o bod s Kutnou Horou (druhá výhra venku) 9 vteřin před koncem. Kolín získává dokonce první výhru venku, bodově dostihl MCE Slaný. Hrasl Slaný také bodově dostihl svého soupeře Kralupy. Vyrovnaná tabulka, kromě Kladna, sedm celků v šesti bodech. Lídrem aktivity zůstává Vymětalík V. z Kralup 39 (2+17), nejlepším střelcem soutěže na nadále Volf L. z MCE Slaný s 25 góly.

Statistiky:

V dalším kole dopadl souboj domácí – hosté nerozhodně v poměru 2 0 2. Na cizích palubovkách vyhrály celky ze spodní části tabulky Kolín poprvé a také Kutná Hora. Jediný dvouciferný výsledek přišel ze Slaného, kde Kolín nastřílel MCE 13 branek, také v tomto utkání padlo nejvíce branek, a to celkem 20. K utkáním nastoupilo celkem 69 hráčů (vyrovnaný rekord), nejvíce jich nastoupilo v utkáních MCE Slaný s Kolínem a Třebusic s Kutnou Horou, celkem po 18, nejvíce hráčů nominovaly Benešov a Kutná Hora, a to po 10, nejméně jich nasadily Hrasl Slaný a Třebusice, po 7 hráčích. Celkem bylo vstřeleno 56 branek (průměr na zápas 14,00), domácí jich vstřelili 27 (průměr na zápas 6,75), hosté se trefili 29x (průměr na zápas 7,25). Toto kolo sledovalo celkem 68 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do neveklovské haly, a to 30. Uděleno bylo celkem 8 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů nasbíralo MCE Slaný, celkem 13, nejslušnějšími celky v této činnosti byly Kladno a Kralupy, s 5 fauly. 

Kolínské SKP si veze všechny body od slánského MCE, domácí zlobili jen v úvodní čtvrthodině hry, hosté postupně převzali iniciativu a dominovali zejména po změně stran, 4 góly kolínského Kovaříka J., hattrick připojil Motrunicha A. Domácí základní čtyřka dělala hostům v úvodu velké problémy a brzy se také domácí ujali vedení Nyklem M., který trefil dvoje housle kolínských hráčů. Hosté ale rychle zareagovali vyrovnávací brankou Slezáka. Pak domácí opět prokázali své kvality a Marek M. a poté ještě Maroušek J. vrátili vedení na hostitelskou stranu. To soupeř zahodil tři velmi dobré šance a trochu se začal bát o výsledek. Závěrečná pětiminutovka první části hry, však byla v režii kolínských hráčů. Nejprve Teplý J. dvěma slepenými góly dorovnal gólové manko a posadil svůj celek na koně. Dvě zahraniční akvizice Kolína Motrunich A. a Lytvynenko R. zařídili dvoubrankový náskok do druhého poločasu. Po změně stran již hosté ovládli palubovku, navíc je držel brankář Jílek M. Frustrovaní domácí hráči nedokázali najít recept na výbornou hru soupeře. Vše začal svým druhým gólem Lytvyneko R., pak se rozstřílel i Kovařík J., druhý zásah si trefil i Motrunich A. a Slezák L. Pak hrozivé skóre přibrzdili domácí třemi góly (2x Volf L., Duda J.). Následovaly tři góly Kovaříka J. Poté si domácí Nykl M. také zkompletoval hattrick, ale ten body nepřinesl. Poslední slovo měli hosté v závěrečné minutě si vystřelil hattrick Motrunich A. Nejlepším v aktivitě Kolína zůstává Váňa P. 17 (8+9). U MCE ovládá statistiky Volf L. 31 (25+6), druhý hráč celkové aktivity.

Slánský Hrasl přehrál na své palubovce kralupské AFC, domácí získali rozhodující náskok ještě do přestávky a uhlídali obávaného kanonýra Vymětalíka V., Eichler T. si vystřelil hattrick. I když domácí nastoupili v kombinované sestavě se třemi hráči B celku, měli v prvním poločase mírnou převahu, a hlavně všechny své příležitosti dokázali brankově zúročit. Po dvou minutách se hostitel radoval poprvé po trefě Kuby O. Hosté sice na tuto branku zareagovali rychlým srovnáním kapitánem Valdou D., ale další branky hosté do přestávky nepřidali. Eichler T. vrátil vedení na domácí stranu a další dvě branky těsně před přestávkou, od Eichlera T. podruhé a Kuby O. také podruhé, přinesly tříbrankové vedení. Druhé dějství začali hosté aktivněji a brzy snížili Tetivou M. Od té doby se hra zcela vyrovnala, ale domácí si své vedení již pohlídali. Další branky přišly až v závěrečné čtvrthodině hry, domácí navýšili vedení Krčkem M. a Eichler T. si dokonal hattrick, hosté v závěru jen snížili Menčlem D. Hrasl se bodově dotáhl na dnešního soupeře, nejlepším v aktivitě je Kuba O. 21 (12+9). Hosté mají vedoucího hráče aktivity Vymětalíka V. 39 (22+17), ten se však nyní neprosadil.

Kladenský Brazil našel pokořitele až ve 12.kole na neveklovské palubovce, kde hrají benešovští Tenisáci, gólová smršť domácích hráčů v první půli paralyzovala lídra soutěže, jeho snaha s brankářem v poli přinesla jen snížení hrozivého manka, rychlé akce domácí hráči přesně zakončovali, spolehlivá obrana a výborný brankář nedovolili jakýkoliv obrat. Již úvod našel kladenskou obranu v nedbalkách a ve 2 minutě zcela neobsazený Šlejmar J. v brankovišti otevřel skóre. To hosté se dostali k zakončení jen velké dálky a netrefovali branku. Hostující brankář Zelenka M. se začal vysouvat do pole, ale udeřili opět domácí po rychlém přečíslení předvedli akci na jeden dotek a Průcha Š. dává pojistku. Hosté přeci jen zpřesnili zakončení, ale domácí gólman Franěk M. je pozorný, nestačí jen na střelu Santlera D., který se dostal k odraženému míči, který poslal po zemi do benešovské branky. Hostitele to však nerozhodilo, předvedl další hezkou akci, kdy doslova vyšachoval kladenskou obranu a Krunert M. pohodlně skóroval do prázdné branky. Také další akce přinesla branku, nejistého kladenského gólmana prostřelil z poměrně velkého úhlu Sklenička M. Vzápětí Šlejmar vybojoval míč a z dálky ho poslal do odkryté hostující branky, a ještě při tom stačil nasadit jesličky vysunutému gólmanovi. Hosté se podruhé prosadili v 16 minutě chytrou a skrytou střelou ze střední vzdálenosti Dlouhým P., ale více jim domácí obrana nepovolila a do přestávky ještě dvakrát inkasovali. Další rychlý kontr domácích s přečíslením a trefuje se Dvořák D. a minutu před poločasem se v pádu, na zemi, prosazuje ještě jednou Průcha Š. Po změně stran hosté zvýšili aktivitu, opět hráli s brankářem v poli, ale domácí obrana dlouho odolává. Po dvou minutách druhé půle hosté odmítají snížení, když zblízka míjí odkrytou branku. Až ve 28 minutě se prosazuje z úhlu kladenský Santler D. a vzápětí zblízka také završuje svůj hattrick. Domácí kontrují hlavou, po dalším rychlé akci se prosazuje podruhé Dvořák D. Hosté v závěru snižují díky pohotovým střelám svého brankáře Zelenky M., který v poli předvedl lepší výkon, než před svoji brankou, nejprve trefuje z boku šibenici a při pokračující power play pokořuje ještě dvakrát domácího brankáře Fraňka M. Domácí střílí ještě jednu branku, přes celé hřiště do prázdné se trefuje Krunert M. Benešov se posunul na druhé místo tabulky, nejlepším v aktivitě je Sklenička M. 24 (16+8). Kladno zůstává s obrovským náskokem na čele soutěže, klubovým statistikám vévodí Čičmanec L. 27 (17+10).

Kutnohorské N.P.C. celkem šťastně vyhrálo u třebusického PK brankou 9 vteřin před koncem, vyrovnané utkání s festivalem neproměněných šancí po přestávce, domácí Fedrhanc A. trefuje hattrick, ale na body to nestačilo. K utkání obě mužstva přistoupila aktivně, nicméně lépe do utkání vstoupili hosté, kteří se po 6 minutách hry ujali vedení Králem M. Domácí odpověď byla blesková, o vyrovnání se postaral Fedrhanc A. Další dvě branky přinesla 13 minuta, nejprve hostům vrátil vedení kapitán Pacák M., ale opět Fedrhanc A. trefuje vyrovnání. Nejplodnější minutou byla ta tři minuty před přestávkou, padly v ní hned tři branky, všechny vstřelili hosté, ale výsledná této přestřelky byla 1:2, hosté si vstřelili vlastence, kterým poslali do vedení svého hostitele, ale Laštovka L. a Vojtíšek M. připravili obrat skóre. V poslední minutě první části hry si domácí Fedrhanc A. dokonává hattrick a stanovuje nerozhodné poločasové skóre. Po změně stran se odehrála přehlídka neproměněných šancí. Když už se zdálo že žádná další branka nepadne, tak těsně před konečným hvizdem urval všechny body pro hosty Biroš M. Druhá venkovní výhra pro Kutnou Horu, bodové srovnání spodní části tabulky, nejlepším v aktivitě je Laštovka L. 16 (10+6). Třebusice klesly na třetí příčku, třetím hráčem celkové aktivity zůstává Hink J. 29 (20+9).

Střelcem kola se stal se 4 góly Kovařík J. z Kolína. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na tři branky, byl také hráč Kolína Váňa P.

Statistiky: 500 branku Kladna, ve 4 sezóně, trefil Santler D. Svou 100 branku si vstřelil, v 9 sezóně, Maroušek J. z MCE Slaný. Svou 100 asistenci si v 11 sezóně napsal Koláček L. z Kralup. Svůj 100 bod aktivity, nyní 101 (56+45) si připsal ve 4 sezóně Klusáček P. z Hraslu Slaný. Svůj 100 bod aktivity, nyní 104 (63+41), si v 7 sezóně vystřelil Zelenka M. z Kladna.

čekatelé: Hrasl Slaný – 1 branka do pětistovky, 4 sezóna, Zlata René (MCE Sl) – 1 branka do stovky, 9 sezóna, Husárek Dalibor (MCE Sl) – 1 asistence do  stovky, 7 sezóna, Moravec Lukáš (AFC Kralupy) – 4 body do čtyřstovky 396 (209+187), 14 sezóna, Šerák Martin (PK Třebusice) – 2 branky do stovky, 11 sezóna, Kubín Martin (PK Třebusice) – 7 asistencí do stovky, 13 sezóna,  Říčka Jiří (MCE Sl) – 13 bodů do čtyřstovky 387 (265+122), 12 sezóna, Fedrhanc A. (Třebusice) – 10 asistencí do stovky, 7 sezóna, Pospíšil M. ml. (MCE Sl) – 13 branek do stovky, 7 sezóna, Nachtigal L. (Brazil Kl) – 13 bodů do stovky, 87 (39+48), 6 sezóna, Hrdlička Jiří (Hrasl Sl) – 10 bodů do stovky 90 (61+29), 4 sezóna, Hocek P. (Benešov) – 9 bodů do stovky 91 (61+30), 5 sezóna, Landvojtovič Vít (Hrasl Sl) – 13 bodů v aktivitě do stovky 87 (53+34), 4 sezóna, PK Třebusice – 13 branek do osmnáctistovky, 12 sezóna

Sestava 12.kola:

Franěk M. (Benešov) 2x – Kovařík J. (Kolín) 2x, Eichler T. (Hrasl Sl) 2x, Santler D. (Kladno), Laštovka L. (Kutná Hora) 2x

O1A1201 MCE Slaný - SKP Kolín 7 : 13 (3 : 5)

Rozhodčí: Kalík Michal, Bázler Jiří Diváků: 15 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 7.1.2022 Výkop: 20:45 AF: D 8/5 – H 3/3 Fair play (trestné body): D 13 – H 12                                                     
Branky (asistence): 1. Nykl Michal (Maroušek Jan), 3. Marek Matyáš (Žahour Martin), 8. Maroušek Jan (Volf Libor), 30. Duda Jan (Nykl Michal), 31. Volf Libor (Nykl Michal), 32. Nykl Michal, 35. Nykl Michal (Marek Matyáš) - 2. Slezák Lukáš, 15. Teplý Josef (Váňa Petr), 16. Teplý Josef, 18. Motrunich Artem (Funda Ladislav), 19. Lytvynenko Roman, 21. Lytvynenko Roman (Váňa Petr), 23. Kovařík Jakub (Motrunich Artem), 24. Motrunich Artem, 29. Slezák Lukáš (Váňa Petr), 31. Kovařík Jakub (Lytvynenko Roman), 32. Kovařík Jakub, 39. Kovařík Jakub (Motrunich Artem), 40. Motrunich Artem
ŽK: 0 - Teplý Josef
MCE Slaný: Pustai Simon, Volf Libor, Maroušek Jan, Marek Matyáš, Žahour Martin, Snovický Jan ml., Nykl Michal, Duda Jan, Nejedlý Samuel
SKP Kolín: Jílek Miroslav, Slezák Lukáš, Funda Ladislav, Škopek Michal, Lytvynenko Roman, Teplý Josef, Kovařík Jakub, Motrunich Artem, Váňa Petr Nejlepší hráči: Kovařík J., Motrunich A. (oba Kolín), Nykl M. (MCE Slaný)

O1A1202 Hrasl Slaný - AFC Kralupy 6 : 3 (4 : 1)

Rozhodčí: Laštovička Stanislav, Říha Jaroslav Diváků: 13 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 9.1.2022 Výkop: 18:00 AF: D 4/3 – H 3/2 Fair play (trestné body): D 9 – H 9                                       Branky (asistence): 2. Kuba Ondřej (Klusáček Petr), 8. Eichler Tomáš (Kuba Ondřej), 17. Eichler Tomáš (Hájek Tomáš), 18. Kuba Ondřej (Eichler Tomáš), 31. Krček Marek (Kuba Ondřej), 37. Eichler Tomáš (Klusáček Petr) - 4. Valda David (Koláček Libor), 23. Tetiva Martin (Harmáček Daniel), 28. Menčl Dominik
ŽK: Klusáček Petr - Junek Petr, Tetiva Martin
Hrasl Slaný: Hrdlička Jiří, Klusáček Petr, Vokřál Martin, Hájek Tomáš, Eichler Tomáš, Kuba Ondřej, Krček Marek
AFC Kralupy: Heimrath Pavel, Valda David, Junek Petr, Menčl Dominik, Vymětalík Vladimír, Koláček Libor, Harmáček Daniel, Moravec Lukáš, Tetiva Martin Nejlepší hráči: Eichler T. (Hrasl Slaný), Tetiva M. (Kralupy), Klusáček P. (Hrasl Slaný)

O1A1203 Tenisáci Benešov - FC Brazil Kladno 9 : 7 (7 : 2)

Rozhodčí: Chyba Michal, Borek Alexandr Diváků: 30 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 9.1.2022 Výkop: 18:00 AF: D 3/5 – H 1/4 Fair play (trestné body): D 10 – H 7                                  Branky (asistence): 2. Šlejmar Jakub (Sklenička Martin), 7. Průcha Štěpán (Rozsypal Lukáš), 12. Krunert Michal (Dvořák Daniel), 14. Sklenička Martin (Průcha Štěpán), 15. Šlejmar Jakub, 18. Dvořák Daniel (Mareš Václav), 19. Průcha Štěpán (Rozsypal Lukáš), 33. Dvořák Daniel (Šlejmar Jakub), 35. Krunert Michal - 11. Santler Dominik, 16. Dlouhý Pavel (Neumann Radislav), 28. Santler Dominik (Zelenka Martin), 29. Santler Dominik (Zelenka Martin), 33. Zelenka Martin (Santler Dominik), 36. Zelenka Martin (Dlouhý Pavel), 38. Zelenka Martin (Čičmanec Lukáš)
ŽK: Rabiňák Ondra - Čičmanec Lukáš
Tenisáci Benešov: Franěk Michal, Dvořák Daniel, Rozsypal Lukáš, Mareš Václav, Rabiňák Ondra, Krunert Michal, Sklenička Martin, Kamenský Tomáš, Průcha Štěpán, Šlejmar Jakub
FC Brazil Kladno: Zelenka Martin, Neumann Radislav, Čičmanec Lukáš, Dlouhý Pavel, Čampulka David, Santler Dominik, Havlena Tomáš Nejlepší hráči: Franěk M. (Benešov), Santler D. (Kladno), Krunert M. (Benešov)

O1A1204 PK Třebusice - N.P.C. Kutná Hora 5 : 6 (4 : 4)

Rozhodčí: Ježek Ondřej, Svoboda Richard Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 7.1.2022 Výkop: 19:15 AF: D 2/5 – H 2/4 Fair play (trestné body): D 7 – H 10                                 Branky (asistence): 8. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav), 13. Fedrhanc Adam, 17. Vlastní, 20. Fedrhanc Adam, 28. Hink Jaroslav - 6. Král Michal (Laštovka Lukáš), 13. Pacák Martin (Vojtíšek Matěj), 17. Laštovka Lukáš, 18. Vojtíšek Matěj (Král Michal), 21. Laštovka Lukáš, 40. Biroš Martin (Laštovka Lukáš)
ŽK: 0 - Mukařovský David, Král Michal
PK Třebusice: Sedlák Michal, Hink Jaroslav, Šulc Kryštof, Fedrhanc Adam, Šerák Radek, Měkota Ondřej, Kinský Lukáš, Dráb Václav
N.P.C. Kutná Hora: Dostál Lukáš, Mukařovský David, Laštovka David, Laštovka Lukáš, Vojtíšek Matěj, Pacák Martin, Biroš Martin, Piskač Vít, Král Michal, Tugsmandakh Munkhbayasak Nejlepší hráči: Laštovka L. (Kutná Hora), Fedrhanc A. (Třebusice), Král M. (Kutná Hora)