Události 14.kola

Poslední kolo základní části soutěže přineslo jedno překvapení. Suverénní lídr soutěže Kladno nepřijelo v optimální sestavě, ponechalo všechny body v Kolíně a jeho náskok v čele soutěže se tak ztenčil na 9 bodů. V přímém souboji o druhou příčku přehrál Benešov nekompletní Třebusice. Čtvrtou pozici uhájily Kralupy vysokou výhrou u MCE Slaný i když měli pouze jednoho hráče na střídání. Další slánský celek Hrasl porazil Kutnou Horu. Nyní se tabulka rozděluje na dvě části, první čtyřka bude hrát v nadstavbové části o prvenství v soutěži, čtyři celky spodní části základní části se spolu utkají také mezi sebou. Výsledky z druhé části soutěže se budou připočítávat k výsledkům základní části. Pořadí tří nejlepších v aktivitě po základní části: 1. Vymětalík V. (Kralupy) 45 (25+20), 2. Hink J. (Třebusice) 39 (25+14), Volf L. (MCE Slaný) 34 (27+7).

Statistiky:

V posledním kole základní části dopadl souboj domácí – hosté lépe pro domácí celky v poměru 3 0 1. Z venku si přiváží body jen Kralupy ze slánského MCE, v tomto utkání také padlo nejvíce branek, a to celkem 14. K utkáním nastoupilo celkem 61 hráčů (nový smutný rekord), nejvíce jich nastoupilo v utkání Kolína s Kladnem, celkem po 15, nejvíce hráčů nominoval Kolín, a to 10, nejméně jich nasadily hned čtyři celky, Hrasl Slaný, Třebusice, Kralupy a Kladno, a to po 6 hráčích. Celkem bylo vstřeleno jen 37 branek (průměr na zápas 9,25), domácí jich vstřelili 19 (průměr na zápas 4,75), hosté se trefili 18x (průměr na zápas 4,50). Toto kolo sledovalo celkem 97 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do neveklovské haly, a to 42. Uděleno bylo celkem 5 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů nasbíralo Kladno, a to 12, nejslušnějším celkem v této činnosti byly Kralupy, jen se 2 fauly. 

Kralupské AFC si veze zaslouženou a vysokou výhru od slánského MCE, domácí byli vyrovnaným soupeřem jen v úvodní čtvrtině hry, kralupský Tetiva M. se trefil 4x, hattricky přidali jeho spoluhráči Menčl D. a Valda D. Hosté i když přijeli s jediným náhradníkem do hry, diktovali hru po celé utkání, když převyšovali svého hostitele ve všech směrech. Utkání se hrálo velmi slušně. Hostitel držel se soupeřem krok jen do 9 minuty, než otevřel skóre zápasu Vymětalík V. Od toho okamžiku se plně projevila herní převaha hostů, kdy se ukazovala jejich lepší futsalová vyspělost, a to ve všech směrech. Do poločasu hosté přidali ještě tři pojistky, 2x se prosadil Menčl D., trefil se také Tetiva M. a šli tak do druhé části hry s dostatečným náskokem. Domácím nelze upřít snahu o to z utkáním ještě něco udělat, ale dominance soupeře byla výrazná a ti si také zkušeně dokráčeli pro dvouciferné vítězství. Po půl hodině hry již hosté vedli rozdíle 9 branek, Valda D. s Menčlem D stihli hattricky, mezi střelce se zapsal také Junek P. Hostujíc gólman Hemirath P. udržel čisté konto až do 36 minuty, kdy čestný úspěch domácího týmu zařídil Žahour M. V závěrečné pasáži hry se ještě 3x prosadil Tetiva M. a podruhé také Junek P. Kralupy tak udržely čtvrtou příčku tabulky základní části soutěže a budou bojovat dále s nejlepšími třemi celky tohoto ročníku, mají lídra aktivity 45 (25+20), Vymětalík V. vede s šestibodovým náskokem. MCE Slaný se v odvetách základní části soutěže bodů nedočkal a bude hrát s celky 5-7.místa o lepší celkové umístění, nejlepším v aktivitě a celkově třetí, je Volf L. 34 (27+7).

Kolínské SKP přehrálo nekompletní kladenský Brazil po změně stran, důležitou roli hráli oba gólmani, kteří pochytali i PVK6AF, hostům nepomohla ani závěrečná power-play. Domácí se postili do lídra soutěže bez respektu. Hosté si zvykali na nestandartní orientaci a poměrně dlouho se hrálo bez změn skóre. První nastala až po 9 minutách, kdy se prosadil domácí Kovařík J. Hostů se podařilo srovnat stav Havlíčkem R., ale brzy si hostitel vrátil vedení Hejdukem Z. Hostující střelec Havlíček R. ještě jednou vyzrál nad výborným domácím gólmanem Jílkem M. a oba celky šly tak do poločasové přestávky za nerozhodného stavu. Pauza více prospěla domácím hráčům, k ofenzivě zavelel dalším vedením domácí kapitán Slezák L. Další branky byly k vidění až v závěrečné devítiminutovce, kdy domácí přidali dvě pojistky zahraničními akvizicemi, Motrunichem A. a Metlushkem R. Hosté poté zkusili power-play s brankářem v poli a byl to právě kladenský gólman Kabele P. který snižovací brankou vykřesal nějakou naději. Další možnost ke zdramatizování utkání měli hosté z PVK6AF, ale domácí gólman Jílek M. ho zneškodnil. Této výhody se dočkali i domácí, ale i hostující gólman Kabele P. byl úspěšný. Při pokračující power-play hosté však zahráli rukou a druhý PVK6AF proměnil domácí gólman Jílek M. v poslední minutě utkání. Kolín se pátou výhrou v soutěži drží středu tabulky a bude bojovat ve skupině o 5-8.místo, nejlepším v aktivitě zůstává nadále Váňa P. 23 (10+13). Kladnu se trochu snížil náskok v čele soutěže, který je stále ale veliký, nejlepším v aktivitě je Čičmanec L. 31 (18+13), který jako jediný v celé soutěži má 100 % bodovou aktivitu.

Slánský Hrasl přehrál na své palubovce kutnohorské N.P.C. až po změně stran, musel dohánět dvoubrankové manko, v závěru již svého soupeře jasně přehrával, hosté po slibném úvodu další šance neproměnili a odjeli s prázdnou. První změna skóre přišla po 9 minutách hry, kdy se hosté ujali vedení kapitánem Pacákem M. Po čtvrthodině hry museli domácí, hrající s jediným hráčem na střídání zkousnout druhý zásah soupeře o který se postaral Mukařovský D. Až tento stav probral hostitelský celek z letargie a v té samé minutě trefil kontaktní branku Kuba O. Minutu před poločasem se domácí dočkali vyrovnávací branky Landvojtovičem J. ml. Po změn stran se hosté trápili v zakončení, ani jednou nedokázali překonat domácího gólmana a přenechali body nekompletním domácím. Ve 21 minutě šel hostitel poprvé do vedení kapitánem Klusáčkem P., čtvrtou branku připojil opět Kuba O. Od tohoto stavu domácí jasně ovládli hru a v závěrečné pětiminutovce ještě 3x překonali kutnohorského gólmana. Dvě trefy Landvojtoviče J. ml. znamenaly zkompletovaný hattrick, podruhé se v tomto utkání trefil také Klusáček P. Hraslu Slaný utekla první čtyřka po základní části o jediný bod, nejlepším v aktivitě byl Kuba O. 26 (14+12). Kutná Hora zakončila základní část se 13 body a také ona bude hrát o lepší umístění s celky spodní části tabulky, nejlepším v aktivitě klubu je Laštovka L. 20 (11+9).

Benešovští Tenisáci se střetli v přímém souboji o druhé místo základní části s třebusickým PK a soupeři, který hrál s jediným hráčem na střídání, moc šancí nedali, navíc udrželi čisté konto, domácí spolehlivá obrana i brankář Franěk urostlé střelce soupeře uhlídala, a z rychlých kontrů stříleli branky. Domácí měli výborný vstup do utkání, prakticky z první své šance se dostal do vedení po trefě kapitána Mareše V. Hosté mají vychýlenou mušku a střely z větší vzdálenosti neměly šanci na úspěch. Další šance domácích skončila na tyči třebusické branky, brankář hostů předvedl několik dobrých zákroků a držel svůj celek ve hře. Podruhé kapituloval až po čtvrthodině hry, kdy se trefil po zemi střelou k tyči Dvořák D. Hosté si do přestávky vypracovali jedinou vážnější šanci, když Hink J. z otočky trefil tyčku domácí branky, jinak většina střel končila vedle benešovské branky. Do druhé části hry vstoupili aktivněji hosté, ale brankář Franěk je pozorný, domácí Průcha Š. podruhé trefuje tyč soupeřovi branky. Brzy ale přichází rychlý brejk, přečíslení soupeře a střela do prázdné Mareše V. po přesném výhozu gólmana. Asi nejpohlednější akce utkání přišla ve 27 minutě, kdy se domácí po dvou patičkách za sebou dostali až před třebusického brankáře a Šlejmar J. pohodlně skóruje do prázdné. Šance domácích přibývaly, ale hostující gólman Horsica M. několikrát vyčaroval zázračný zákrok. Hosté pokračují v nepřesném zakončení, Franěk v domácí brance musel zasahovat jen po střele Měkoty O. z přímého kopu. Další branky se domácí dočkali po půlhodině hry, kdy se z přímého kopu střelou k tyči prosadil podruhé v tomto utkání Šlejmar J. V závěru přibylo oboustranně několik nepřesností a další změny skóre již nepřišly. Benešov uhájil druhou příčku po základní části a bude bojovat s dalšími třemi nejlepšími celky soutěže v další části, nejlepším v aktivitě zůstal Sklenička M. 26 (18+8). Třebusice zůstaly s 22 body třetí, nejlepším v aktivitě je druhý hráč soutěže, Hink J. 39 (25+14).

Střelcům kola nyní stačili hattricky, Tetiva M., Menčl D., Valda D. (všichni Kralupy) a Landvojtovič J. ml. z Hraslu Slaný. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na šest branek, byl také hráč Kralup Menčl D.

Statistiky:

čekatelé: Zlata René (MCE Sl) – 1 branka do stovky, 9 sezóna, Husárek Dalibor (MCE Sl) – 1 asistence do  stovky, 7 sezóna, Moravec Lukáš (AFC Kralupy) – 4 body do čtyřstovky 396 (209+187), 14 sezóna, Šerák Martin (PK Třebusice) – 2 branky do stovky, 11 sezóna, Kubín Martin (PK Třebusice) – 7 asistencí do stovky, 13 sezóna,  Říčka Jiří (MCE Sl) – 13 bodů do čtyřstovky 387 (265+122), 12 sezóna, Fedrhanc A. (Třebusice) – 7 asistencí do stovky, 7 sezóna, Pospíšil M. ml. (MCE Sl) – 13 branek do stovky, 7 sezóna, Nachtigal L. (Brazil Kl) – 13 bodů do stovky, 87 (39+48), 6 sezóna, Hrdlička Jiří (Hrasl Sl) – 10 bodů do stovky 90 (61+29), 4 sezóna, Hocek P. (Benešov) – 9 bodů do stovky 91 (61+30), 5 sezóna, Landvojtovič Vít (Hrasl Sl) – 13 bodů v aktivitě do stovky 87 (53+34), 4 sezóna, Mareš Václav (Benešov) – 11 bodů do stovky, 89 (50+39), 5 sezóna, Slezák Lukáš (Kolín) – 12 bodů do stovky, 88 (57+41), 2 sezóna

Sestava 14.kola:

Jílek M. (Kolín) 2x – Menčl D. (Kralupy) 2x, Valda D. (Kralupy), Landvojtovič J. ml. (Hrasl Slaný), Šlejmar J. (Benešov)

O1A1401 MCE Slaný - AFC Kralupy 1 : 13 (0 : 4)

Rozhodčí: Svoboda Richard, Říha Jaroslav Diváků: 15 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 21.1.2022 Výkop: 20:45 AF: D 4/1 – H 0/2 Fair play (trestné body): D 5 – H 2                                           Branky (asistence): 36. Žahour Martin (Marek Matyáš) - 9. Vymětalík Vladimír (Menčl Dominik), 12. Menčl Dominik, 14. Tetiva Martin, 17. Menčl Dominik (Vymětalík Vladimír), 27. Valda David (Junek Petr), 28. Valda David (Vymětalík Vladimír), 29. Menčl Dominik (Valda David), 30. Valda David (Menčl Dominik), 31. Junek Petr (Valda David), 36. Tetiva Martin (Menčl Dominik), 37. Tetiva Martin (Menčl Dominik), 38. Junek Petr (Menčl Dominik), 40. Tetiva Martin (Menčl Dominik)
MCE Slaný: Pustai Simon, Volf Libor, Maroušek Jan, Koula Štěpán, Marek Matyáš, Žahour Martin, Nejedlý Samuel, Duda Jan, Snovický Jan ml.
AFC Kralupy: Heimrath Pavel, Menčl Dominik, Junek Petr, Vymětalík Vladimír, Valda David, Tetiva Martin Nejlepší hráči: Menčl D., Vymětalík V., Valda D. (všichni Kralupy)

O1A1402 SKP Kolín - FC Brazil Kladno 6 : 3 (2 : 2)

Rozhodčí: Trlida Zdeněk, Hervert Pavel Diváků: 20 Místo konání: SH SOŠ Kolín Datum konání: 21.1.2022 Výkop: 19:15 AF: D 5/6 – H 5/7 Fair play (trestné body): D 15 – H 12                                        Branky (asistence): 9. Kovařík Jakub (Motrunich Artem), 18. Hejduk Zdeněk (Slezák Lukáš), 26. Slezák Lukáš (Hejduk Zdeněk), 31. Motrunich Artem, 34. Metlushko Raman (Hejduk Zdeněk), 40. Jílek Miroslav - 16. Havlíček Robin (Neumann Radislav), 19. Havlíček Robin (Santler Dominik), 38. Kabele Petr (Havlena Tomáš)
ŽK: 0 - Čičmanec Lukáš, Santler Dominik
SKP Kolín: Jílek Miroslav, Slezák Lukáš, Motrunich Artem, Teplý Josef, Škopek Michal, Lytvynenko Roman, Hejduk Zdeněk, Kovařík Jakub, Metlushko Raman, Funda Ladislav
FC Brazil Kladno: Kabele Petr, Neumann Radislav, Havlíček Robin, Čičmanec Lukáš, Santler Dominik, Havlena Tomáš Nejlepší hráči: Jílek M. (Kolín), Čičmanec L. (Kladno), Hejduk Z. (Kolín)

O1A1403 Hrasl Slaný - N.P.C. Kutná Hora 7 : 2 (2 : 0)

Rozhodčí: Bázler Jiří, Kalík Michal Diváků: 20 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 21.1.2022 Výkop: 19:15 AF: D 4/2 – H 2/8 Fair play (trestné body): D 10 – H 10                                                     
Branky (asistence): 15. Kuba Ondřej (Vokřál Martin), 19. Landvojtovič Jan ml. (Eichler Tomáš), 21. Klusáček Petr (Kuba Ondřej), 28. Kuba Ondřej, 35. Landvojtovič Jan ml. (Eichler Tomáš), 37. Klusáček Petr, 38. Landvojtovič Jan ml. (Kuba Ondřej) - 9. Pacák Martin, 15. Mukařovský David (Laštovka Lukáš)
ŽK: Landvojtovič Vít, Eichler Tomáš - 0
Hrasl Slaný: Klusáček Petr, Landvojtovič Jan ml., Landvojtovič Vít, Kuba Ondřej, Vokřál Martin, Eichler Tomáš
N.P.C. Kutná Hora: Dostál Lukáš, Pacák Martin, Tugsmandakh Munkhbayasak, Král Michal, Biroš Martin, Vokoun Lukáš, Laštovka David, Laštovka Lukáš, Mukařovský David Nejlepší hráči: Landvojtovič J. ml., Klusáček P. (oba Hrasl Slaný), Mukařovský D. (Kutná Hora)

O1A1404 Tenisáci Benešov - PK Třebusice 5 : 0 (2 : 0)

Rozhodčí: Maxián Libor, Borek Alexandr Diváků: 42 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 23.1.2022 Výkop: 18:00 AF: D 4/3 – H 4/4 Fair play (trestné body): D 9 – H 8                                             Branky (asistence): 2. Mareš Václav (Balík Tomáš), 16. Dvořák Daniel, 24. Mareš Václav (Šlejmar Jakub), 27. Šlejmar Jakub (Průcha Štěpán), 31. Šlejmar Jakub
ŽK: Stibůrek David - 0
Tenisáci Benešov: Franěk Michal, Mareš Václav, Balík Tomáš, Stibůrek David, Rozsypal Lukáš, Rabiňák Ondra, Průcha Štěpán, Dvořák Daniel, Šlejmar Jakub
PK Třebusice: Horsica Miroslav, Hink Jaroslav, Fedrhanc Adam, Šulc Kryštof, Měkota Ondřej, Bělohradský Tomáš Nejlepší hráči: Šlejmar J. (Benešov), Horsica M. (Třebusice), Průcha Š. (Benešov)