5.kolo nadstavby

Předposlední kolo vyřešilo další věc, po dlouhodobě známým celkovým vítězi FC Brazilu Kladno (pohodová výhra nad AFC Kralupy), získali druhé místo Tenisáci Benešov, kteří využili zaváhání svým pronásledovatelů, PK Třebusice přehráli sami a SKP Kolín překvapivě odevzdal body MCE Slaný. Další slánský celek Hrasl porazil těsně N.P.C. Kutnou Horu. Poslední kolo rozhodne o dalších umístění, o třetí pozici bojují PK Třebusice s SKP Kolín, o 5-7.místo se střetnou ještě MCE Slaný, Hrasl Slaný a AFC Kralupy. Na čele aktivity navýšil vedení na bodů třebusický kanonýr Hink J., který vede i tabulku střelců s brankovým náskokem.

Statistiky:

V pátém kole nadstavbové části dopadl souboj domácí – hosté daleko lépe pro domácí v poměru 3 0 1. Jediný, kdo uspěl venku bylo MCE Slaný v Kolíně. Nejvíce branek padlo v utkání Benešova s Třebusicemi, a to celkem 19. K utkáním nastoupilo celkem 61 hráčů, nejvíce jich nastoupilo v utkání Benešova s Třebusicemi, celkem 16, nejvíce hráčů nominovaly Benešov a Kolín, a to po 9, nejméně jich nasadilo MCE Slaný, a to jen 6 hráčů. Celkem bylo vstřeleno 48 branek (průměr na zápas 12,00), domácí jich vstřelili 31 (průměr na zápas 7,75), hosté se trefili 17x (průměr na zápas 4,25). Toto kolo sledovalo celkem jen 59 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do slánské haly na Hrasl, a to 25. Udělena byla jen 1 žlutá karta. Hrálo se slušně bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů nasbíral Hrasl Slaný, a to 8, nejslušnějším celkem v této činnosti byly Třebusice, jen se 3 fauly.

Lídr a již dlouho známý celkový vítěz kladenský Brazil si připsal velice snadnou výhru nad oslabenými Kralupami, domácí svoji dominanci potvrzovali od prvních minut i střelecky a nebyli daleko od dvouciferné výhry, Havlíček R. si vystřelil hattrick. Utkání bylo v naprosto jednoznačné režii domácího favorita. Hosté jen se dvěma hráči na střídání pouze marně dotahovali vedení hostitele, který držel míč a předváděl hezké kombinační akce. První změna skóre nastala po 4 minutách hry, kdy se prosadil domácí Havlíček R., o minutu později přidal pojistku kapitán Danylych D. I v další fázi se trefovali jen domácí hráči, Havlíček R. s Danynychem D. přidali své druhé trefy a prakticky bylo o osudu utkání rozhodnuto. Hosté stihli do přestávky pokořit domácího gólmana jen jednou Hamákem D. Ke konci poločasu se ještě prosadili dva domácí hráči, Čičmanec L. a Neumann R., kteří tak svému celku zajistili dostatečné pětibrankové vedení. Ve druhé části hry si již domácí střelci vzali trochu oddechový čas a dlouho se skóre neměnilo. Po 28 minutách hry se hostům podařilo vstřelit druhou branku Ocáskem V., ale to bylo z jejich strany vše. Domácí v závěrečné osmiminutovce navýšili své zasloužené vedení o tři branky, Havlíček R. stihl hattrick, trefili se i Zelenka M. s Čampulkou D. Kladno, které je v nadstavbové části jediné 100 %, si před závěrečným utkáním s již druhým Benešovem udržuje 15 bodový náskok, nejlepším v aktivitě je nadále Čičmanec L. 43 (24+19). Kralupy naopak ve druhé části soutěže ještě nebodovaly a propadly na 7 příčku tabulky, má druhého hráče aktivity Vymětalíka V. 51 (26+25).

Benešovští Tenisáci nadělili v přímém souboji o druhého místo Třebusicím 13 branek, hostitel vyhrál díky širšímu hráčskému kádru i lepší koncovce, některé branky v třebusické síti byly laciné, benešovský Rozsypal L., trefil hattrick, hosté drželi vyrovnaný stav jen v úvodní desetiminutovce. Skóre otevřel již ve 2 minutě domácí Rozsypal L. po chytré přihrávce Průchy Š. Hosté však následnou akcí srovnali zásluhou Kinského L. Tento stav vydržel jen dvě minuty, než si hosté srazili míč do vlastní branky po střele Mareše V. I toto druhé vedení hostitele trvalo jen krátce, neboť Fedrhanc A. vybídl ke skórování nejlepšího hráče aktivity Hinka J. a bylo opět srovnáno. To ještě nebylo vše, hostující Kinský L. se o minutu později trefil podruhé a obrátil skóre na stranu svého celku. Ani tento stav však nevydržel dlouho, když střelu domácího Suka V. vyrazil brankář Horsica M. před brankou se ocitl nikým neatakovaný Žižka O. který pohodlně skóroval. Domácí přebírají iniciativu a v následné minutě se trefují dokonce dvakrát, podruhé se prosadili Žižka O. s Rozsypalem L. Do přestávky domácí ještě navýšili vedení po dvou trefách Průchy Š. a šli tak do poločasové přestávky se čtyřbrankovým vedením. Druhý poločas začali aktivněji hosté a Kala L. po přihrávce Hinka J. snížil na rozdíl tří branek. Poté měli hosté i více ze hry, ale vítr z plachet jim vzal dvěma slepenými góly Dvořák D, kterému asistovali Průcha Š. a Suk V. Bylo zaděláno na desítku, kterou trefil po půlhodině hry, svým zkompletovaným hattrickem Rozsypal L. V závěrečné čtvrtině utkání domácí ještě třikrát překonali třebusického gólmana, trefil se Stibůrek F. a pak ještě 2x Šlejmar J. Hosté a samotném závěru trochu zmírnili porážku góly Hinka J, a Fedrhance A. Benešov si tak zajistil celkové druhé místo, nejlepším v aktivitě je Průcha Š. 36 (24+12). Třebusice jsou zatím čtvrté a v posledním kole mohou ještě zabojovat o celkové třetí místo, na kterém je nyní s jednobodovým náskokem Kolín, mají nejlepšího hráče aktivity Hinka J. 59 (36+23).

Slánský Hrasl vyhrál duel s kutnohorským N.P.C. o jedinou branku, vyrovnaný duel rozhodl obrat a tři vstřelené branky domácího celku v úvodu druhé části hry, náskok, i když jen těsný, si již pohlídali i díky hře power-play s gólmanem. Ve vyrovnaném utkání měli domácí lepší vstup do utkání, již po minutě hry se prosadil Landvojtovič V. a zanedlouho navýšil vedení Hájek T. Soupeř odpověděl dvěma slepenými góly Laštovky D. a Tuzara L. a po 12 minutách hry bylo vyrovnáno, tak také skončil první poločas. První poločas byl odehrán velice slušně, první AF byl nařízen až ve 14 minutě. To druhý poločas byl ostřejší ale fér. Jako první udeřili hosté, první vedení Kutné Hory trefil kapitán Pacák M., ale bylo zároveň také poslední. Hostitel zareagoval velice rychle a třeli góly během tří minut vrátil vedení na svoji stranu, vyrovnání trefil Eichler T., poté se prosadil 2x Klusáček P. Další pojistka přišla 6 minut před koncem od Boscy S.S. Toto vedení nakonec uhájili i s přispěním hry power-play, ale soupeř zlobil, dvě snižovací branky, Tuzar L. podruhé a Laštovka L. dali hostů naději, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Hrasl Slaný slavil první výhru v nadstavbě a posunul se na 6 místo, nejlepšími v aktivitě jsou nyní dva hráči Klusáček P. 33 (19+14) a Kuba O. 33 (15+18). Kutná Hora zůstává na osmém místě, nejlepším v aktivitě je Laštovka L. 24 (15+9).

Slánské MCE si veze nejtěsnější vedení od kolínského SKP, domácí promarnili první mečbol na uhrání třetí příčky tabulky, hra hostů na brejky slavila úspěch, u všech branek byl Volf L., domácím chyběl důraz, pohyb, a hlavně přesná koncovka. První poločas se hrál mezi šestkami, jen sporadické střelba a když něco prošlo tak to často končilo vedle branky nebo u gólmanů. Jako první se radovali hosté již po 3 minutách hry, kdy se prosadil jeden z nejlepších střelců soutěže Volf L. Domácí sice brzy vyrovnali Fundou L. ale hosté si také rychle vrátili vedení Koulou Š. I když domácí svého soupeře tlačili, byli pasivní, kazili finální přihrávky, vedení soupeře bylo více méně šťastné. Ve druhé části hry domácí přidali na obrátkách, ale ta koncovka nadále nevycházela, Lev L. trefuje břevno, kapitána Slezáka L. vychytává několikrát gólman Hnízdil D. A opět se naplnilo pravidlo „nedáš – dostaneš“, hosté přidávají dvě slepené pojistky Nyklem M. a Koula Š. se trefuje podruhé. Závěrečný tlak hostitele přinesl jen snížení na rozdíl jediné branky, postarali se o něj Funda L. podruhé a Slezák L., to však na body tentokrát nestačilo. Hosté, i když jim začali pomalu docházet síly vedení uhájili, a nakonec zaslouženě si odváží všechny body. MCE Slaný vybojovalo čtvrtou výhru v této nadstavbě a drží nadále pátou pozici, nejlepším v aktivitě je Volf L. 46 (34+12). Kolín naopak v této druhé části soutěže poprvé nevyhrál a zůstává třetí, nejlepším v aktivitě je stále Váňa P. 28 (14+14).

Střelcům kola nyní stačili opět jen hattricky, trefili je Havlíček R. z Kladna a Rozsypal L. z Benešova. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na čtyři branky, byl Průcha Š. z Benešova.

Statistiky:

čekatelé: Kutná Hora – 10 branek do premiérové stovky, Zlata René (MCE Sl) – 1 branka do stovky, 9 sezóna, Husárek Dalibor (MCE Sl) – 1 asistence do  stovky, 7 sezóna, Moravec Lukáš (AFC Kralupy) – 2 body do čtyřstovky 398 (210+188), 14 sezóna, Šerák Martin (PK Třebusice) – 2 branky do stovky, 11 sezóna, Kubín Martin (PK Třebusice) – 7 asistencí do stovky, 13 sezóna,  Říčka Jiří (MCE Sl) – 10 bodů do čtyřstovky 390 (266+124), 12 sezóna, Fedrhanc A. (Třebusice) – 6 asistencí do stovky, 7 sezóna, Pospíšil M. ml. (MCE Sl) – 13 branek do stovky, 7 sezóna, Nachtigal L. (Brazil Kl) – 13 bodů do stovky, 87 (39+48), 6 sezóna, Hrdlička Jiří (Hrasl Sl) – 4 bodů do stovky 96 (63+33), 4 sezóna, Hocek P. (Benešov) – 9 bodů do stovky 91 (61+30), 5 sezóna, Landvojtovič Vít (Hrasl Sl) – 6 bodů v aktivitě do stovky 94 (58+36), 4 sezóna, Mareš Václav (Benešov) – 6 bodů do stovky, 94 (52+42), 5 sezóna, Slezák Lukáš (Kolín) – 9 bodů do stovky, 91 (58+43), 2 sezóna

Sestava 19.kola:

Černý J. (Kolín) – Průcha Š. (Benešov) 3x, Rozsypal L. (Benešov), Havlíček R. (Kladno) 3x, Volf L. (MCE Slaný) 7x

O1B0501 FC Brazil Kladno - AFC Kralupy 9 : 2 (6 : 1)

Rozhodčí: Ježek Ondřej, Svoboda Richard Diváků: 10 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 11.3.2022 Výkop: 20:15 AF: D 2/2 – H 1/3 Fair play (trestné body): D 4 – H 4                                            Branky (asistence): 4. Havlíček Robin (Neumann Radislav), 5. Danylych Denys (Čampulka David), 10. Havlíček Robin (Neumann Radislav), 13. Danylych Denys (Dlouhý Pavel), 18. Čičmanec Lukáš, 20. Neumann Radislav (Čičmanec Lukáš), 32. Havlíček Robin (Neumann Radislav), 35. Zelenka Martin (Neumann Radislav), 36. Čampulka David (Zelenka Martin) - 15. Hamák Daniel (Vymětalík Vladimír), 28. Ocásek Vítězslav (Vymětalík Vladimír)
FC Brazil Kladno: Kabele Petr, Danylych Denys, Neumann Radislav, Čičmanec Lukáš, Havlíček Robin, Dlouhý Pavel, Čampulka David, Zelenka Martin
AFC Kralupy: Heimrath Pavel, Vymětalík Vladimír, Junek Petr, Ocásek Vítězslav, Bednárik Jan, Šaroch Michal, Hamák Daniel Nejlepší hráči: Havlíček R., Čampulka D. (oba Kladno), Vymětalík V. (Kralupy)

O1B0502 Tenisáci Benešov - PK Třebusice 13 : 6 (7 : 3)

Rozhodčí: Maxián Libor, Borek Alexandr Diváků: 14 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 13.3.2022 Výkop: 18:00 AF: D 1/4 – H 2/1 Fair play (trestné body): D 5 – H 3                                             Branky (asistence): 2. Rozsypal Lukáš (Průcha Štěpán), 5. Mareš Václav, 9. Žižka Ondřej (Suk Vojtěch), 10. Průcha Štěpán (Žižka Ondřej), 10. Žižka Ondřej, 11. Rozsypal Lukáš (Šlejmar Jakub), 12. Průcha Štěpán (Šlejmar Jakub), 27. Dvořák Daniel (Průcha Štěpán), 28. Dvořák Daniel (Suk Vojtěch), 30. Rozsypal Lukáš (Průcha Štěpán), 32. Stibůrek Filip (Suk Vojtěch), 33. Šlejmar Jakub (Stibůrek Filip), 38. Šlejmar Jakub (Stibůrek Filip) - 3. Kinský Lukáš (Hink Jaroslav), 7. Hink Jaroslav (Fedrhanc Adam), 8. Kinský Lukáš (Šerák Radek), 23. Kala Lukáš (Hink Jaroslav), 39. Hink Jaroslav (Šerák Radek), 40. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav)
Tenisáci Benešov: Franěk Michal, Mareš Václav, Dvořák Daniel, Rozsypal Lukáš, Průcha Štěpán, Šlejmar Jakub, Suk Vojtěch, Stibůrek Filip, Žižka Ondřej
PK Třebusice: Horsica Miroslav, Hink Jaroslav, Kala Lukáš, Fedrhanc Adam, Kinský Lukáš, Šerák Radek, Šulc Richard Nejlepší hráči: Suk V., Rozsypal L., Průcha Š. (všichni Benešov)

O1B0503 Hrasl Slaný - N.P.C. Kutná Hora 6 : 5 (2 : 2)

Rozhodčí: Říha Jaroslav, Pejša Tomáš Diváků: 25 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 11.3.2022 Výkop: 19:15 AF: D 3/5 – H 2/5 Fair play (trestné body): D 10 – H 7                                           Branky (asistence): 1. Landvojtovič Vít (Klusáček Petr), 5. Hájek Tomáš (Kuba Ondřej), 22. Eichler Tomáš (Hrdlička Jiří), 23. Klusáček Petr (Landvojtovič Vít), 25. Klusáček Petr (Eichler Tomáš), 34. Bosca Sospedra S. (Kuba Ondřej) - 11. Laštovka David (Tuzar Lukáš), 12. Tuzar Lukáš (Biroš Martin), 21. Pacák Martin (Mukařovský David), 34. Tuzar Lukáš (Pacák Martin), 38. Laštovka Lukáš (Tuzar Lukáš)
ŽK: Klusáček Petr - 0
Hrasl Slaný: Kuba Ondřej, Hrdlička Jiří, Hájek Tomáš, Klusáček Petr, Landvojtovič Vít, Eichler Tomáš, Bosca Sospedra S.
N.P.C. Kutná Hora: Dostál Lukáš, Pacák Martin, Mukařovský David, Biroš Martin, Laštovka David, Laštovka Lukáš, Vokoun Lukáš, Tuzar Lukáš Nejlepší hráči: Klusáček P. (Hrasl Sl), Pacák M. (Kutná Hora), Kuba O. (Hrasl Sl)

O1B0504 SKP Kolín - MCE Slaný 3 : 4 (1 : 2)

Rozhodčí: Kopic Miloslav, Vala Luboš Diváků: 10 Místo konání: SH Borky Kolín Datum konání: 12.3.2022 Výkop: 19:15 AF: D 2/2 – H 1/5 Fair play (trestné body): D 4 – H 6                                            Branky (asistence): 6. Funda Ladislav (Hejduk Zdeněk), 36. Funda Ladislav (Kudláček Michal), 38. Slezák Lukáš (Kovařík Jakub) - 3. Volf Libor (Říčka Jiří), 8. Koula Štěpán (Volf Libor), 33. Nykl Michal (Volf Libor), 35. Koula Štěpán (Volf Libor)
SKP Kolín: Černý Jiří, Slezák Lukáš, Funda Ladislav, Hejduk Zdeněk, Teplý Josef, Lev Lukáš, Lytvynenko Roman, Kudláček Michal, Kovařík Jakub
MCE Slaný: Hnízdil Dominik, Nykl Michal, Snovický Jan ml., Volf Libor, Koula Štěpán, Říčka Jiří Nejlepší hráči: Volf L. (MCE Sl), Slezák L. (Kolín), Koula Š. (MCE Sl)