Statistiky: v sedmém kole byly pleněny domácí tvrze v poměru 1 0 4, výhodu domácího prostředí dokázala využít jen Příbram. Tentokrát se urodily dva dvouciferné výsledek, 13 branek nadělila Příbram Dobřichovicím a Brandýsek připravil 12 kousků slánskému MCE (v tomto utkání také padlo nejvíce branek a to 19. K utkáním nastoupilo celkem 97 hráčů (nový rekord), nejvíce jich opět nominoval FC Mazáci Přelouč, tentokrát 13, nejméně Třebusice a Dobřichovice, 8. Celkem bylo vstřeleno 71 branek (průměr na zápas 14,20), domácí jich vstřelili 32 (průměr na zápas 6,40), hosté se trefili 39x (průměr na zápas 7,80). Toto kolo sledovalo celkem jen 120 diváků (nový smutný rekord), nejvíce si jich našlo cestu do kralupské haly, a to 35. Uděleno bylo celkem 10 žlutých karet. Jeden hráč musel předčasně pod sprchy za červeného žolíka. Nejvíce akumulovaných faulů posbíral MCE Slaný 15 (nový smutný rekord), nejslušnějšími celky v této činnosti byly Čechie Slaný, Přelouč a Dobřichovice, se 7 fauly.

Třebusické PK si veze všechny body od slánské Čechie, lídr soutěže v souboji o čelo tabulky potvrdil svoji prozatímní suverenitu lepším druhým poločasem a má kanonýra Hinka, který si tentokrát musel vystačit s pouhým hattrickem. Třebusický favorit začal utkání lépe a již po 2 minutách dal poprvé o sobě vědět lídr aktivity, Hink. Hosté přidali i druhý zásah Šerákem R. a, jakoby tato branka probudila domácí celek, který postupně vyrovnal hru i skóre, kontaktní branku trefil Mrština a vyrovnání zařídil Jiránek po čtvrthodině hry. Tak také nakonec skončil první poločas. Po změně stran začali úřadovat hosté Hink vrátil vedení, které poté ještě navýšil Šerák M. Po půlhodině hry ještě domácím svitla naděje v podobě snížení Mrštinou, ale hosté kontrolovali hru a v závěrečné devítiminutovce přidali další branky. Pátou branku si domácí vstřelili sami, další přidali Šerák R. dvě Kubín M. ml. a vše dovršil zkompletovaným Hink. Domácí jen kontrovali jedinou brankou v závěru od Jiránka. Třebusice si prodloužily sérii výher na číslo šest a osamostatnily se na čele tabulky, Hink je na dále ve sběru bodů i střelbě 100 %, stejně bodově úspěšný je také Šerák R. Čechie přerušila sérii tří výher v řadě a klesla na třetí místo, pravidelně boduje jen Mrština, ve všech svých pěti odehraných utkáních.

Brandýsek vyhrál přestřelku u slánského MCE, domácí tým potopil vysoký počet faulů, celkem 4x inkasovali z 10mPK. Utkání mělo velmi dobrou úroveň, hosté byli od začátku lepším týmem a potvrzovali to i střelecky. Ve 3 minutě šli hosté do vedení Čižkem, pojistku přidal Růžička. Domácí sice snížili Marouškem, ale pak si dali vlastence a skóre vzápětí navýšil Tesař. Hostitelský celek kontroval jen Nyklem a do přestávky ještě dvakrát inkasoval, trefil se Zíka a z 10mPK se prosadil Tesař. Ve druhé části začali gólem domácí od Říčka, hostům vrátil čtyřbrankové vedení Houha. Po půlhodině hry přišel výpadek hostů a hostitelský celek začal smazávat gólové manko, třemi góly v řadě od Novotného a 2x Marouška se dostal na rozdíl jediné branky. Hosté ale drama nepřipustili, Kroc P. dal svého celku klid, závěrečné minuty patřili Mullerovi, který se trefil celkem 4x a z toho ve třech případech z 10mPK. Domácí ještě jednou snižovali Snovickým, ale na body nedosáhli. Brandýsek vyhrál po třech nepovedených zápasech a drží si pátou příčku, Tesař je zatím v aktivitě 100 %, pravidelně ve svých utkáních bodují také Kroc P. a Růžička. MCE nebodovalo polední čtyři utkání a zůstává na devátém místě, pravidelně bodují ve svých utkáních Pospíšil J. ml, Nykl a Kalous.

Přeloučtí Mazáci vyhrály na palubovce kralupského AFC, hosté prakticky rozhodli utkání do přestávky, absence domácího špílmachra Vymětalíka je citelná. Nadšeně bojující přeloučský nováček měl výborný vstup do utkání a již po 3 minutách vedl o dvě branky, o které se postarali Novák s Jirkou. Hosté přidali i třetí branku svým kanonýrem Janeckým. Domácí se střelecky probudili až po čtvrthodině hry kdy snížil Koláček T. To ale bylo z domácí strany vše, hosté ještě stihli do poločasu navýšit vedení Dlaskem a zkompletovaným hattrickem Janeckého. Měli tak do druhé části hry luxusní pětibrankový náskok a tu začali dalším gólem os Sůry. Pak ale hosté, pod dojmem vysokého vedení polevili a dovolili hostitelskému celku trochu kosmeticky upravit hrozivý stav. Za domácí snižovali Mára, Kaňka a podruhé se trefil Koláček T. Přelouč má první venkovní výhru udržuje si šestou pozici, Janecký je stále 100 % v bodové i střelecké aktivitě. Kralupy poslední tři utkání nevyhrály, ale zůstávají osmé, Vymětalík bodoval i střílel ve všech svých pěti vystoupení.

Rakovnický Atlantic obral o body domácí kladenský Brazil, mírná převaha i lepší koncovka byla na straně hostů, hostiteli se vymstil vysoký počet AF ve druhé části hry. Vyrovnané utkání, ve kterém hosté více drželi míč a dokázali lépe zužitkovávat brankové příležitosti (kromě 10mPK, kdy ze tří proměnil jen jeden). Skóre se měnilo již po 3 minutách hry, kdy hosty poslal do vedení Beneš, domácím se podařilo vyrovnat Šaškem. Zanedlouho se vše opakovalo, na další vedení rakovnického Červeného zareagoval srovnávací brankou Havlíček. V závěru první půle však domácí ještě dvakrát inkasovali, trefili se Vodrážka s Benešem a hosté tak šli do poločasové přestávky s dvoubrankovým vedením. To se ukázalo jako rozhodující, domácí vstřelili jen dvě kontaktní branky Dlouhým a Havlíčkem, ale soupeř vždy odpověděl pojišťovací brankou. Ta poslední padla z 10mPK, dvě předchozí tyto výhody hosté neproměnili. Utkání bylo místy hodně nervózní a vyhecované, které rozhodčí ocenili 5 žlutými kartami. Rakovník vyhrál potřetí v řadě za sebou a zůstává čtvrtý Beneš je nadále 100 % v bodové aktivitě, pravidelně ve svých odehraných 5 utkáních boduje také Sklenka. Kladno v domácí prostředí poprvé padlo a také si drží svoji sedmou příčku, nejlepšími sběrateli bodů jsou Neumann, Nachtigal a Čampulka.

Příbramská Viva dala dobřichovickým Sokolům předčasnou vánoční nadílku v podobě 13 branek, hosté drželi vyrovnaný průběh jen v úvodu utkání, v průběhu hry zaostávali ve střelecké produktivitě, u hostitelského celku řádila dvojice Kočí, Řezáč. Po vyrovnaném začátku utkání si hosté vybrali v 7 minutě slabou chvilku a během půlminuty hned 2x inkasovali od Kočího a Kunce. Poté se domácí uklidnili v zakončení a přidali do přestávky ještě tři branky, navíc domácí brankář udržel čisté konto. Postupně se trefili Branžovský, Kočí a Řezáč. Po změně stran hosté otevřeli hru a po 2 minutách smazali nulu na svém kontě Velebilem. Dobřichovičtí si vypracovali poměrně dost šancí, ale koncovka jim moc nevycházela. Domácí na tom byli o poznání lépe a své vedení neustále navyšovali, Kočí si ve 24 minutě vystřelil hattrick, Řezáč to stihl o čtyři minuty později, trefil se také Drašnar. Soupeř kontroval jen Štědroňským. Desítku trefil Kočí, který byl s Řezáčem při střelecké chuti, skóre domácích završil Kunc. Hosté jen trochu kosmeticky upravili hrozivé skóre 2x Onderkou a Kustošem. Střelecké trápení hostů podtrhly i dva neproměněné 10mPK. Příbram vyhrála již pátý zápas v řadě a postoupila na 2. místo, ve všech svých odehraných zápasech bodují Drašnar, Řezáč a Kočí. Dobřichovice stále na první body čekají, mají již pět dvouciferných porážek, pravidelně ve svých odehraných utkání bodují Obermajer, Černý i Šlapák, ale body to zatím nepřináší.

Střelcem kola se stal s 5 góly Kočí A. z Příbrami, který si zároveň uhrál i nejlepšího asistenta, nahrával celkem na 5 branek.  

Historické statistiky:

čekatelé: Atlantic Rakovník – 3 výhry do stovky (10 sezóna), Viva Příbram – 5 zápasů do stovky (5 sezóna), Průcha J. Čechie Slaný) – 5 branek do dvoustovky (10 sezóna), Hrubik N. (Čechie Slaný) – 11 branek do dvoustovky (12 sezóna), Bůžek L. (Čechie Slaný) – 13 branek do stovky (7 sezóna), Vymětalík V. (AFC Kralupy) – 6 branek do třístovky (11 sezóna), Moravec L. (AFC Kralupy) – 8 branek do dvoustovky (13 sezóna), Mára M. (AFC Kralupy) – 3 branky do stovky (13 sezóna), Zlata R. (MCE Slaný) – 5 branek do stovky (7 sezóna), Obermajer L. (Sokol Dobřichovice) – 10 branek do stovky (3 sezóna), Schwendt M. (Atlantic Rakovník) – 12 branek do stovky (6 sezóna), Tvrz P. (Atlantic Rakovník) – 12 branek do stovky (8 sezóna)

Sestava 7. kola:

Grubner J. (Brandýsek) – Kočí A. (Příbram) 2x, Řezáč F. (Příbram), Muller D. (Brandýsek) 2x, Hink J. (Třebusice) 7x

O1A0701 R. S. C. Čechie Slaný - PK Třebusice 4 : 9 (2 : 2)

Rozhodčí: Bázler Jiří, Laštovička Stanislav Diváků: 20 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 9. 12. 2018 Výkop: 11:00 AF: D 3/4 - H 5/5
Branky (asistence): 13. Mrština Bohumil (Jiránek Jakub), 15. Jiránek Jakub (Danda Lukáš), 29. Mrština Bohumil (Švásta Ondřej), 39. Jiránek Jakub - 2. Hink Jaroslav (Šerák Martin), 11. Šerák Radek (Šulc Kryštof), 22. Hink Jaroslav (Šerák Martin), 27. Šerák Martin (Šulc Richard), 31. vlastní, 34. Šerák Radek (Hink Jaroslav), 35. Kubín Martin ml. (Šerák Radek), 36. Kubín Martin ml. (Hink Jaroslav), 38. Hink Jaroslav (Kubín Martin ml.)
ŽK: Jiránek Jakub, Řehák Zdeněk - 0
R. S. C. Čechie Slaný: Vošmík Petr, Mrština Bohumil, Jiránek Jakub, Švásta Ondřej, Náprstek Radek, Řehák Zdeněk, Tylšar Ondřej, Volgner Petr, Danda Lukáš
PK Třebusice: Sedlák Michal, Hink Jaroslav, Šerák Radek, Šerák Martin, Šulc Kryštof, Šulc Richard, Kubín Martin ml., Kubín Jan Nejlepší hráči: Hink J. (Třebusice), Jiránek J. (Čechie Sl), Kubín M. ml. (Třebusice)

O1A0702 MCE Slaný - Futsal Club Brandýsek 7 : 12 (2 : 6)

Rozhodčí: Cílek Martin, Smreček Ladislav Diváků: 25 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 8. 12. 2018 Výkop: 19:30 AF: D 6/9 – H 6/6
Branky (asistence): 11. Maroušek Jan (Volf Libor), 16. Nykl Michal (Maroušek Jan), 22. Říčka Jiří (Hovorka Daniel), 28. Maroušek Jan (Novotný Filip), 29. Novotný Filip (Kalous Lukáš), 30. Maroušek Jan (Novotný Filip), 33. Snovický Jan (Nykl Michal) - 3. Čížek David (Růžička Jiří), 7. Růžička Jiří, 14. vlastní, 16. Tesař Tomáš (Kroc Lukáš), 19. Zíka Jan (Müller David), 20. Tesař Tomáš, 23. Houha Lukáš (Kroc Patrik), 32. Kroc Patrik (Kroc Lukáš), 33. Müller David, 35. Müller David (Čížek David), 39. Müller David, 40. Müller David
ŽK: Pustai Simon, Nykl Michal - 0 ČK: 0 - Toman Matěj
MCE Slaný: Pustai Simon, Snovický Jan, Volf Libor, Maroušek Jan, Nykl Michal, Zlata René, Novotný Filip, Říčka Jiří, Kalous Lukáš, Hovorka Daniel
Futsal Club Brandýsek: Grubner Jan, Tesař Tomáš, Toman Matěj, Kroc Lukáš, Kroc Patrik, Müller David, Zíka Jan, Růžička Jiří, Houha Lukáš, Čížek David Nejlepší hráči: Muller D., Grubner J. (oba Brandýsek), Maroušek J. (MCE Sl)

O1A0703 AFC Kralupy n/Vl - FC Mazáci Přelouč 4 : 7 (1 : 6)

Rozhodčí: Nejedlo Tomáš, Gryc Leoš Diváků: 35 Místo konání: SH Kralupy Datum konání: 9. 12. 2018 Výkop: 18:00 AF: D 4/4 – H 3/4
Branky (asistence): 14. Koláček Tomáš (Koláček Libor), 24. Mára Michal (Bednárik Jan), 35. Kaňka Jan (Bednárik Jan), 39. Koláček Tomáš - 2. Novák Jakub, 3. Jirka Michal (Sůra Jan), 13. Janecký Josef, 15. Dlask Daniel (Hajn David), 17. Janecký Josef (Vančura Václav), 20. Janecký Josef (Vančura Václav), 21. Sůra Jan (Březina Milan)
AFC Kralupy n/Vl: Prosický Jaroslav, Koláček Libor, Všolák Zbyněk, Koláček Tomáš, Moravec Lukáš, Bednárik Jan, Kaňka Jan, Pospíšil Tomáš, Ocásek Vítězslav, Mára Michal, Ševčík Patrik
FC Mazáci Přelouč: Marek Jiří, Rokyta Václav, Šanda Petr, Hajn David, Novák Jakub, Sůra Jan, Březina Milan, Vančura Václav, Jedlička Martin, Dlask Daniel, Šimon Jakub, Janecký Josef, Jirka Michal Nejlepší hráči: Janecký J., Vančura V. (oba Přelouč), Koláček T. (Kralupy)

O1A0704 FC Brazil Kladno - TJTZ Atlantic Rakovník 4 : 6 (2 : 4)

Rozhodčí: Pejša Jakub, Šnýdr Miroslav Diváků: 20 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 9. 12. 2018 Výkop: 19:15 AF: D 4/8 – H 4/5
Branky (asistence): 8. Šašek David (Nachtigal Lukáš), 15. Havlíček Robin (Nachtigal Lukáš), 25. Dlouhý Pavel, 31. Havlíček Robin (Dlouhý Pavel) - 3. Beneš Lukáš (Hejda Marek), 10. Červený Jaroslav, 11. Vodrážka Tomáš (Mates Tomáš), 18. Beneš Lukáš (Hejda Marek), 30. Sklenka Jakub (Beneš Lukáš), 39. Sklenka Jakub
ŽK: Zelenka Martin, Šašek David - Beneš Lukáš, Vild Daniel, Červený Jaroslav
FC Brazil Kladno: Doležal Jan, Neumann Radislav, Zelenka Martin, Havlíček Robin, Dlouhý Pavel, Šašek David, Dvořák Josef, Čampulka David, Nachtigal Lukáš, Tůma Milan
TJTZ Atlantic Rakovník: Kabele Petr, Beneš Lukáš, Vodrážka Tomáš, Hejda Marek, Hadrava Jiří, Vild Daniel, Červený Jaroslav, Sklenka Jakub, Mates Tomáš Nejlepší hráči: Červený J. (Rakovník), Nachtigal L. (Kladno), Vodrážka T. (Rakovník)

O1A0705 FK VIVA Příbram - Sokol Dobřichovice 13 : 5 (5 : 0)

Rozhodčí: Orálek Kamil, Kopic Miloslav Diváků: 20 Místo konání: SH Příbram Datum konání: 7. 12. 2018 Výkop: 20:15 AF: D 3/7 – H 3/4
Branky (asistence): 7. Kočí Aleš (Řezáč Filip), 8. Kunc Luboš (Řezáč Filip), 15. Branžovský Marek (Kočí Aleš), 18. Kočí Aleš (Hanáček Martin), 19. Řezáč Filip (Kočí Aleš), 24. Kočí Aleš (Solnař Martin), 25. Řezáč Filip (Kočí Aleš), 26. Drašnar Ondřej (Zykán Jan), 28. Řezáč Filip (Kočí Aleš), 33. Kočí Aleš (Drašnar Ondřej), 35. Řezáč Filip (Kočí Aleš), 39. Kočí Aleš (Kunc Luboš), 40. Kunc Luboš (Řezáč Filip) - 22. Velebil Václav (Geissler Jiří), 27. Štědronský Martin (Halenka Jakub ml.), 33. Onderka Adam (Rada Jan), 35. Onderka Adam (Štědronský Martin), 36. Kustoš Adam (Onderka Adam)
FK VIVA Příbram: Solnař Martin, Zykán Jan, Steinbauer Petr, Kunc Luboš, Kočí Aleš, Řezáč Filip, Drašnar Ondřej, Hanáček Martin, Branžovský Marek
Sokol Dobřichovice: Geissler Jiří, Velebil Václav, Kustoš Adam, Onderka Adam, Halenka Jakub ml., Rada Jan, Kalvoda Ondřej, Štědronský Martin Nejlepší hráči: Kočí A., Řezáč F. (oba Příbram), Geissler J. (Dobřichovice)