Statistiky: v osmém kole měly mírně navrch hosté v poměru 2 0 3, výhodu domácího prostředí dokázal využít jen Brandýsek a Čechie Slaný. Jediný dvouciferný výsledek přišel z kladenské palubovky, kde Brandýsek nadělil 12 Kralupům. Nejvíce branek bylo k vidění v utkání Přelouč – Kladno, a to 16. K utkáním nastoupilo celkem 88 hráčů, nejvíce jich opět nominoval FC Mazáci Přelouč, tentokrát 13, nejméně Třebusice, Kladno a Kralupy, jen 7. Celkem bylo vstřeleno 64 branek (průměr na zápas 12,80), domácí jich vstřelili 37 (průměr na zápas 7,40), hosté se trefili 27x (průměr na zápas 5,40). Toto kolo sledovalo celkem 136 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do přeloučské haly, a to 75. Uděleno bylo celkem 11 žlutých karet. Tři hráči museli předčasně pod sprchy za červeného žolíka. Nejvíce akumulovaných faulů posbíral Kladno 12, nejslušnějšími celky v této činnosti byly Rakovník, Brandýsek a Kralupy, jen se 4 fauly.

Příbramská Viva si odváží všechny body od třebusického lídra, hosté měli lepší koncovku a střelce Řezáče. Šlágr kola o čelo tabulky byl velmi vyrovnaný a bojovný, po celou dobu měli hosté více šancí k zakončení a také se celkem 4x ujali vedení, domácí stihli jen několikrát vyrovnat, ale nakonec odevzdali všechny body soupeři. Hosté udeřili již ve 3 minutě Řezáčem. Zanedlouho sice domácí srovnali Ferdhancem, ale po pár vteřinách se podruhé prosadil Řezáč. Naději dal brzy hostitelskému celku vyrovnávací gól kanonýra Hinka. To samé se opakovalo ještě jednou na trefu příbramského Hanáčka zareagoval Šerák R. Přesto šli do poločasové přestávky šťastnější hosté, když pár sekund před poločasovým hvizdem vrátil hostům vedení Kunc. Po změně stran se dlouhé minuty skóre neměnilo, až 6 minut před koncem si hosté dali pojistku zkompletovaným hattrickem Řezáče. Domácí jen kontrovali druhou trefou Fedrhance, ale to na body nestačilo. Boj o čelo se tak hodně zdramatizoval. Příbram má šestou výhru v řadě a zůstává druhá se stejným počtem bodů, Řezáč se prosadil bodově i střelecky s sedmi svých odehraných utkáních v řadě, stejný počin má ve čtyřech vystoupeních i Kočí. Třebusice přerušily sérii šesti výher a bodově se na ně dotáhla Viva i Čechie, ve 100 % bodové aktivitě pokračují Hink i Šerák R.

Dobřichovický Sokol smazal nulu na svém kontě u rakovnického Atlanticu, hra na brejky, výborný výkon brankáře slavily úspěch, pomohlo mu i vyloučení Hejdy, domácí marně stahovali až čtyřbrankové vedení soupeře. Vyrovnané a bojovné utkání z obou stran s minimem akumulovaných faulů. Hosty v první půli zachránily dvě tyče a neprůstřelný brankář Geissler. Sami využili dva brejky, v 8 minutě Obermajerem a po čtvrthodině Kubešem a získali tím větší klid do druhé části hry. Tu také začali lépe, když Janoušek navýšil vedení. Domácí to však nezabalili a dvěma slepenými góly se opět dostali do hry. Nejprve snížil Hejda a Beneš minutu poté vstřelil i kontaktní branku. Hosté ale odpověděli podobně, vstřelili dokonce tři branky během dvou minut a hostiteli tím utekli až na rozdíl čtyř branek, postupně se mezi střelce zapsali Janoušek podruhé, Štědroňský a Plzák. Domácí ale i podruhé zabrali a zanedlouho to bylo opět jen o jediný gól, brankami Červeného, Beneše a Sklenky byli opět na dostřel. Přišlo však vyloučení domácího Hejdy a soupeř zužitkoval přesilovku Šlapákem. Další kontaktní branku domácího celku (v pořadí třetí) vstřelil Červený, ale hosté si první body v soutěži pojistili gólem ze závěrečné minuty utkání Štědroňským. Dobřichovice se touto úvodní výhrou přiblížily dvěma soupeřům v tabulce na jediný bod, Obermajer, Janoušek, Černý i Šlapák bodovali ve všech svých odehraných utkáních. Rakovník si přerušil sérii tří výher v řadě a pohoršil si v tabulce o jedno místo, je pátý, 100 % zůstává Beneš, pravidelně ve svých odehraných utkáních bodují Sklenka, Červený a Hejda.

Kladenský Brazil vyhrál přestřelku u přeloučských Mazáků, hosté byli lepší zejména do přestávky, kdy hostitele zničil svými čtyřmi góly v řadě Dvořák. Celé utkání měli pod kontrolou hosté, úvodní čtvrthodinu na palubovce vládl jeden hráč, kladenský Dvořák autor prvních čtyř branek. Domácí kontrovali jedinou trefou Janeckého a když Čičmanec přidal těsně před přestávkou pátou branku, bylo prakticky rozhodnuto. Snaha domácím nelze upřít, ale soupeř jim toho moc nedovoloval. Až přišlo vyloučení kladenského Čičmance ve 26 minutě. V té době hosté vedli o pět branek, skóre navýšil ještě opět Čičmanec. Domácí nabídnutou přesilovku využili snížením Janeckého, brzy se trefil také Dlask. Drama se ale nekonalo, hosté kontrovali Čampulkou. Po půlhodině hry domácí trochu korigovali nepříznivý stav dvěma zásahy Rokyty Václava a zkompletovaným hattrickem Janeckého. Hosté si však náskok udržovali, osmou branku trefil Neumann, domácí snižovali Sůrou. To samé se ještě opakovalo v samotném závěru, na pátou branku Dvořáka odpověděl čtvrtou trefou Janecký, více však hosté svému hostiteli nedovolili. Kladno si druhou venkovní výhrou udržel sedmé místo v tabulce, nemá ale stabilního střelce. Přelouč nenavázala na předchozí dvě výhry, ale zůstává šestá, kanonýr Janecký zůstává 100 % v aktivitě i ve střelcích, ve všech třech svých vystoupení bodoval i Sůra.

Brandýsek na domácí palubovce deklasoval Kralupy 12 gólovým přídělem, aniž by sám inkasoval, nekompletní hosté prakticky v ničem svému hostiteli nekonkurovali a utkání představovalo hru kočky s myší. Domácí se střelecky prosadili již v úvodní minutě Čížkem, ten samý hráč přidal zanedlouho i druhý gól, k němu se přidali Houha s Růžičkou, a tak již po 9 minutách hry svítil na ukazateli stav 4:0. Do přestávky se ještě podruhé trefil Houha a tento luxusní náskok si domácí přenesli do druhé části hry. Po přestávce se domácí střelci prosazovali v pravidelných dvouminutových intervalech, Kroc L., Kroc P., a další dva zásahy si připravil Čížek, který připravil desítku Růžičkovi. Domácí byli při střelecké chuti a v závěru stihli ještě dvě branky, podruhé se trefil Kroc L. a mezi střelce se také zapsal Zíka. Brandýsek se vzpamatovává, podruhé za sebou vstřelil 12 branek a postoupil na čtvrté místo tabulky, 100 % v bodovém sběru zůstává Tesař, pravidelně také ve svých odehraných utkáních bodují Kroc P. a Růžička. Kralupy nebodovaly poslední 4 utkání a jsou na předposledním 9 místě, absence Vymětalíka je pro klub citelná.

Čechie si ve slánském derby lehce poradila s MCE, rozhodnuto bylo ještě do přestávky, domácí proměnili všechny své šance, hosté narazili na zeď domácího brankáře Vošmíka. Skóre se měnilo ve prospěch hostitele od prvních minut. Úvodní dvě trefy si připravil Jiránek, brzy přidal další pojistku Stolár. Domácí byli při chuti a do 12 minuty stihly ještě další tři branky, Švástou, opět Stolárem a Volgnerem. Domácí brankář si udržel čisté konto, a tak šli domácí do druhého dějství s luxusním šestigólovým náskokem. Po změně stran nechala domácí omladina hrát hosty, kteří konečně protrhli střeleckou smůlu a trochu upravili pro ně hrozivé skóre. Po dvou minutách druhého poločasu smazal nulu Novotný, další branku vstřelil Kalous. Na domácí straně se dvakrát prosadil Náprstek. Hosté ještě kontrovali Novotným, Snovickým a Kalousem, ale gólové manko z první části hry již nesmazali. V závěru hosté během jedné minuty přišli navíc o vyloučeného Novotného. Čechie se v domácím prostředí dostala do plusu z pěti utkání vyhrála tři a drží si třetí pozici v tabulce, pravidelně boduje ve svých odehraných utkáních jen Mrština. MCE nebodovalo již v pěti utkání v řadě a je osmé, pravidelně boduje ve svých odehraných utkáních Pospíšil J. ml. a Kalous.

Střelcem kola se stal s 5 góly Dvořák J. z Kladna. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 4 branky, byl Růžička J. z Brandýsku.  

Historické statistiky:

čekatelé: Atlantic Rakovník – 3 výhry do stovky (10 sezóna), Viva Příbram –  zápasy do stovky (5 sezóna), Průcha J. Čechie Slaný) – 5 branek do dvoustovky (10 sezóna), Vymětalík V. (AFC Kralupy) – 6 branek do třístovky (11 sezóna), Moravec L. (AFC Kralupy) – 8 branek do dvoustovky (13 sezóna), Mára M. (AFC Kralupy) – 3 branky do stovky (13 sezóna), Zlata R. (MCE Slaný) – 5 branek do stovky (7 sezóna), Obermajer L. (Sokol Dobřichovice) – 9 branek do stovky (3 sezóna), Tvrz P. (Atlantic Rakovník) – 12 branek do stovky (8 sezóna)

Sestava 8. kola:

Vošmík P. (Čechie Sl) – Dvořák J. (Kladno), Čížek D. (Brandýsek), Janecký J. (Přelouč) 2x, Růžička J. (Brandýsek) 2x

O1A0801 PK Třebusice - FK VIVA Příbram 4 : 5 (3 : 4)

Rozhodčí: Polák Ivo, Šnýdr Miroslav Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 14. 12. 2018 Výkop: 19:15 AF: D 3/3 – H 3/5                                                                                                            Branky (asistence): 7. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav), 9. Hink Jaroslav (Šerák Radek), 16. Šerák Radek (Hink Jaroslav), 35. Fedrhanc Adam (Šerák Radek) - 3. Řezáč Filip (Branžovský Marek), 7. Řezáč Filip (Kunc Luboš), 11. Hanáček Martin (Havelka Lukáš), 20. Kunc Luboš, 34. Řezáč Filip (Branžovský Marek)
ŽK: Fedrhanc Adam - Solnař Martin, Branžovský Marek
PK Třebusice: Horsica Miroslav, Hink Jaroslav, Šerák Martin, Šerák Radek, Kubín Jan, Fedrhanc Adam, Šulc Kryštof
FK VIVA Příbram: Solnař Martin, Drašnar Ondřej, Steinbauer Petr, Havelka Lukáš, Branžovský Marek, Řezáč Filip, Hanáček Martin, Kunc Luboš Nejlepší hráči: Hink J. (Třebusice), Solnař M., Branžovský M. (oba Příbram)

O1A0802 TJTZ Atlantic Rakovník - Sokol Dobřichovice 6 : 8 (0 : 2)

Rozhodčí: Svoboda Richard, Cílek Martin Diváků: 15 Místo konání: SH Stochov Datum konání: 14. 12. 2018 Výkop: 20:30 AF: D 1/3 – H 2/3
Branky (asistence): 28. Hejda Marek (Beneš Lukáš), 29. Beneš Lukáš (Hejda Marek), 32. Červený Jaroslav (Sklenka Jakub), 34. Beneš Lukáš (Červený Jaroslav), 35. Sklenka Jakub (Červený Jaroslav), 39. Červený Jaroslav (Hamouz Robert) - 8. Obermajer Ladislav (Štědronský Martin), 16. Kubeš Jan (Obermajer Ladislav), 28. Janoušek Václav (Šlapák Marcel), 30. Janoušek Václav (Šlapák Marcel), 31. Štědronský Martin, 32. Plzák Michal (Onderka Adam), 38. Šlapák Marcel (Štědronský Martin), 40. Štědronský Martin (Šlapák Marcel)
ČK: Hejda Marek - 0
TJTZ Atlantic Rakovník: Řepka Zdeněk, Beneš Lukáš, Červený Jaroslav, Spal Štěpán, Kabele Petr, Vodrážka Tomáš, Hejda Marek, Hamouz Robert, Sklenka Jakub
Sokol Dobřichovice: Geissler Jiří, Kubeš Jan, Janoušek Václav, Kustoš Adam, Obermajer Ladislav, Onderka Adam, Šlapák Marcel, Halenka Jakub, Plzák Michal, Štědronský Martin Nejlepší hráči: Štědroňský M., Geissler J. (oba Dobřichovice), Červený J. (Rakovník)

O1A0803 FC Mazáci Přelouč - FC Brazil Kladno 7 : 9 (1 : 5)

Rozhodčí: Vala Luboš, Trlida Zdeněk Diváků: 75 Místo konání: SH Přelouč Datum konání: 15. 12. 2018 Výkop: 19:30 AF: D 4/4 – H 6/6                                                                                                             Branky (asistence): 12. Janecký Josef (Hajn David), 26. Janecký Josef, 27. Dlask Daniel (Novák Jakub), 29. Březina Milan (Sůra Jan), 33. Janecký Josef (Sůra Jan), 37. Sůra Jan, 39. Janecký Josef (Vančura Václav) - 8. Dvořák Josef (Neumann Radislav), 9. Dvořák Josef (Dlouhý Pavel), 12. Dvořák Josef (Havlíček Robin), 16. Dvořák Josef (Dlouhý Pavel), 19. Čičmanec Lukáš (Neumann Radislav), 25. Čičmanec Lukáš, 28. Čampulka David (Havlíček Robin), 34. Neumann Radislav (Dlouhý Pavel), 38. Dvořák Josef (Čampulka David)
ŽK: Novák Jakub, Vančura Václav, Dlask Daniel - Neumann Radislav ČK: 0 - Čičmanec Lukáš
FC Mazáci Přelouč: Marek Jiří, Rokyta Václav, Hajn David, Novák Jakub, Sůra Jan, Březina Milan, Vančura Václav, Dlask Daniel, Šimon Jakub, Janecký Josef, Cápay Libor, Jirka Michal, Machačný Luboš
FC Brazil Kladno: Dlouhý Pavel, Doležal Jan, Neumann Radislav, Čampulka David, Havlíček Robin, Dvořák Josef, Čičmanec Lukáš Nejlepší hráči: Dvořák J. (Kladno), Janecký J. (Přelouč), Doležal J. (Kladno)

O1A0804 Futsal Club Brandýsek - AFC Kralupy n/Vl 12 : 0 (5 : 0)

Rozhodčí: Říha Jaroslav, Bázler Jiří Diváků: 17 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 15. 12. 2018 Výkop: 19:15 AF: D 2/2 – H 1/3
Branky (asistence): 1. Čížek David (Růžička Jiří), 6. Čížek David (Růžička Jiří), 7. Houha Lukáš (Čížek David), 9. Růžička Jiří (Kroc Patrik), 17. Houha Lukáš (Kroc Patrik), 24. Kroc Lukáš (Kroc Patrik), 26. Kroc Patrik (Růžička Jiří), 29. Čížek David (Kroc Lukáš), 31. Čížek David (Houha Lukáš), 35. Růžička Jiří (Kroc Patrik), 38. Kroc Lukáš (Tesař Tomáš), 40. Zíka Jan (Růžička Jiří)
Futsal Club Brandýsek: Janjič Aleksandar, Tesař Tomáš, Růžička Jiří, Čížek David, Kroc Patrik, Kroc Lukáš, Zíka Jan, Houha Lukáš
AFC Kralupy n/Vl: Ševčík Patrik, Moravec Lukáš, Všolák Zbyněk, Šaroch Michal, Kaňka Jan, Koláček Libor, Koláček Tomáš Nejlepší hráči: Tesař T., Čížek D., Růžička J. (všichni Brandýsek)

O1A0805 R. S. C. Čechie Slaný - MCE Slaný 8 : 5 (6 : 0)

Rozhodčí: Laštovička Stanislav, Čikara Petr Diváků: 19 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 16. 12. 2018 Výkop: 11:00 AF: D 4/6 – H 2/5
Branky (asistence): 3. Jiránek Jakub (Řehák Zdeněk), 7. Jiránek Jakub (Mrština Bohumil), 8. Stolár Juraj (Švásta Ondřej), 10. Švásta Ondřej (Volgner Petr), 11. Stolár Juraj (Vošmík Petr), 12. Volgner Petr (Řehák Zdeněk), 27. Náprstek Radek (Řehák Zdeněk), 37. Náprstek Radek (Volgner Petr) - 22. Novotný Filip (Pospíšil Miroslav ml.), 25. Kalous Lukáš (Maroušek Jan), 29. Novotný Filip (Kalous Lukáš), 39. Snovický Jan, 40. Kalous Lukáš
ŽK: Švásta Ondřej - Maroušek Jan ČK: 0 - Novotný Filip
R. S. C. Čechie Slaný: Vošmík Petr, Mrština Bohumil, Jiránek Jakub, Švásta Ondřej, Stolár Juraj, Náprstek Radek, Řehák Zdeněk, Tylšar Ondřej, Volgner Petr, Danda Lukáš
MCE Slaný: Snovický Jan, Volf Libor, Pospíšil Miroslav ml., Nykl Michal, Maroušek Jan, Zíma Tomáš, Říčka Jiří, Kalous Lukáš, Novotný Filip Nejlepší hráči: Vošmík P. (Čechie Sl), Pospíšil M. ml. (MCE Sl), Řehák Z. (Čechie Sl)