Statistiky: v devátém kole měly mírně navrch domácí v poměru 2 2 1, venku dokázal naplno bodovat jen Brandýsek. Jediný dvouciferný výsledek přišel z příbramské palubovky, kde Viva trefila desítku rakovnickému Atlanticu. Nejvíce branek bylo k vidění v utkání Dobřichovice - Přelouč, a to 18. K utkáním nastoupilo celkem 90 hráčů, nejvíce jich nominovaly Přelouč a Dobřichovice, tentokrát 11, nejméně, po 8, Třebusice, Čechie, Kladno, Rakovník. Celkem bylo vstřeleno je 51 branek, nový smutný rekord (průměr na zápas 10,20), domácí jich vstřelili 30, také nový smutný rekord (průměr na zápas 6,00), hosté se trefili 21x (průměr na zápas 4,20). Toto kolo sledovalo celkem 156 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do kladenské a příbramské haly, a to 40. Uděleno bylo celkem 9 žlutých karet. Červeného žolíka uviděl Novák J. z Přelouče. Nejvíce akumulovaných faulů posbírala Přelouč, 10, nejslušnějším celkem v této činnosti byl Rakovník, jen s 5 fauly.

Domácí slánské MCE si rozdělilo body s třebusickým PK, hostitel ztratil rychlé dvoubrankové vedení, a nakonec byl rád za bod, u soupeře překvapil nevídaný jev, Hink si nepřipsal ani jeden bod. Velmi vyrovnané utkání začali lépe domácí, kteří zaskočili favorita a lídra soutěže, hned dvěma góly. Skóre otevřel ve 4 minutě Maroušek, zanedlouho přidal pojistku gólman Pustai. Hosté rychle zareagovali kontaktní brankou Šeráka M. a těsně před přestávkou i srovnali Šerákem R. Úvod druhého dějství začali pro změnu lépe třebusičtí a Šulc R. je poslal poprvé do vedení. Domácí odpověděli třetí trefou 7 minut před koncem, spravedlivou remízu zařídil kapitán Snovický. MCE sice vzalo dva body favoritovi, ale pohoršilo si, kleslo na 9 pozici, nejčastějšími sběrateli bodů jsou Pospíšil M. ml. a Maroušek. Třebusice ztratily pozici lídra a jsou druhé, chyběly citelně góly kapitána Hinka, 100 % bodovou aktivitu si drží nadále Šerák R.

Kralupské AFC si na domácí palubovce poradilo se slánskou Čechií, kralupská taktika rychlých brejků slavila úspěch, okleštěná sestava hostů se snažila bezúspěšně zvrátit nepřiznivý stav. Již od začátku utkání měli mírnou převahu domácí hráči a také se ve 4 minutě ujali vedení Vymětalíkem. Hostitel hrozil z rychlých protiútoků a také navýšil vedení druhou trefou Vymětalíka a hned po něm se prosadil ještě Bednárik. Hosté se pokoušeli postupnými útoky vstřelit kontaktní branku, ale do poločasu zůstala na jejich kontě stále nula. Tu smazali hned v úvodu druhé části hry Volgnerem. Vytvořili tlak na domácí hráče, ale nevydrželi s ním dlouho, naopak obdrželi další dvě slepené branky od Všoláka a Moravce. Poté se utkání již pouze dohrávalo, hosté se smířili s porážkou. Kralupy přerušily sérii čtyř proher v řadě a posunuly se na osmou příčku, jediný Vymětalík dokázal bodovat ve všech svých odehraných utkáních. Čechie venku poprvé prohrála a klesla na 4.místo, pravidelně ve všech svých odehraných utkáních bodoval jen Mrština.

Brandýsek si odváží od kladenského Brazilu nejtěsnější výhru, drtivá koncovka zmazala dvoubrankovou ztrátu, vítězná trefa přišla 20 vteřin před koncem. První poločas byl do 10 minuty velmi důrazný z obou stran (oba celky se dostaly na 5 AF), poté se hra z obavy 10mPK zklidnila. Hned v úvodní minutě se prosadili domácí Kottem, hosté odpověděli až po 13 minutách hry Houhou. Již se zdálo že první půle skončí nerozhodně, ale pár vteřin před koncem si domácí vrátili vedení Dlouhým. Ve druhém dějství to ale hosté svému hostiteli vrátili i s úroky. Hosté se vrhali do útoků, ale z jeho chyb vytěžil Brazil sedm samostatných úniků, ale ztroskotával na výborně chytajícím Janjičovi. To se nakonec ukázalo jako rozhodující. Když si domácí pojistili vedení ve 37 minutě Nachtigalem, zdálo se být rozhodnuto, ale hosté to nezabalili. Při power-play předvedli málo vídaný obrat, třemi góly během tří minut. Snížení zařídil kapitán Tesař, vyrovnal Čížek a tři zlaté body vystřelil pár vteřin před koncem Kroc P. Brandýsek prožívá třízápasové proměny, podruhé v této sezóně vyhrál tři zápasy v řadě a posunul se na 3 příčku tabulky, 100% bodová aktivita Tesaře pokračuje, pravidelně ve svých odehraných utkáních bodují Kroc P. a Růžička. Brazil zůstává na čtyřech výhrách i na 7 místě, nejvíce bodově přispívají Neuman, Dlouhý a Čampulka.

Střelecké dostihy na dobřichovické palubovce mezi Sokoly a přeloučskými Mazáky nepoznaly vítěze, hosté smazávali čtyřbrankové manko Janeckým, pomohl jim i vlastenec. V prvním vyrovnaném poločase to byla přetahovaná o výsledek. Lépe do utkání vstoupili domácí, Štědroňský je poslal v 6 minutě do vedení, které zanedlouho navýšil Obermajer. Hosté ale okamžitě snížili Janeckým, v minutových intervalech se trefili také Vančura s Novákem a první obrat byl na světě. Ani toto vedení netrvalo dlouho, v té samé minutě vyrovnal domácí Rada. Přeloučtí šli sice opět do vedení druhou trefou Vančury, ale hostitel odpověděl dvěma zásahy a přenesl si do druhého poločasu těsné vedení. Nejprve srovnal Onderka a pak se podruhé trefil Rada. Úvod druhé části hry vyšel domácím na jedničku, svému soupeři během sedmi minut nasázeli 4 branky, trefili se Plzák, Kubeš a Obermajer si zkompletoval hattrick, pomohlo jim i vyloučení přeloučského Nováka. Tento nepříznivý stav natolik rozlítil hostujícího brankáře Zárubu, že zahodil dres a odešel do šatny. Hosté pokračovali v brance s hráčem v poli a od tohoto okamžiku byli lepším celkem na palubovce a začali stíhačku. Nejprve jim pomohl vlastence po půlhodině hry a pak začal úřadovat kanonýr Janecký, který třemi góly v řadě během 4 minut dosáhl alespoň na kýžený bod. Dobřichovice promarnily možnost opustit poslední příčku tabulky, mají tři hráče, kteří bodovali ve všech svých odehraných utkáních, Janouška, Obermajera a Šlapáka. Přelouč si se 13 body udržuje 6 místo tabulky, Janecký je nadále 100 % v aktivitě i ve střelbě.

Příbramská Viva si celkem hladce poradila s nekompletním rakovnickým Atlanticem, hosté sice vstřelili úvodní branku, ale pak přihlíželi domácímu koncertu, který i přes mnoho dalších šancí docílil desítky. Hosté přijeli v nepříliš oslnivé sestavě se dvěma nováčky, ale byli to právě oni, kteří otevřeli gólový účet. Ve 2 minutě se trefil z přímého kopu Sklenka. Domácí to však nerozhodilo a během pěti minut zcela otočili vývoj utkání 5 brankami. Vyrovnání zařídil Drašnar, v rychlém sledu se trefil Kunc L., 2x Řezáč a Branžovský. Poté přišlo gólové zklidnění, oba celky se do přestávky jen jednou, u hostů snižoval Beneš, domácí Řezáč stihl hattrick za 12 minut. Po změně stran předváděli domácí přítomným divákům oku lahodící akce na jeden dotek, které však mnohokrát neproměnili díky svému překombinování. I tak jednoznačně ovládli kontrolu nad utkáním a zaslouženým sedmým vítězstvím v řadě se vyhoupli na vedoucí příčku soutěže. Úvod druhého poločasu přinesl další pojistky vedení, Branžovský i Kunc L. se trefili podruhé, hosté kontrovali Vodrážkou. V závěru se trefil příbramský Havelka, který připravil mečbol na desítku pro Kočího. U soupeře si svoji druhou trefu stihl vystřelit Sklenka. Viva si prodloužila sérii výher na číslo sedm a dostala se do pozice lídra soutěže, Řezáč sbíral body i střílel branky v osmi zápasech v řadě. Atlantic si připsal druhou dvoucifernou porážku, ale zůstává na 5 pozici, stále 100 % v aktivitě je Beneš.

Střelcem kola se stal se 4 góly Janecký J. z Přelouče. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 3 branky, byl Rada j. z Dobřichovic.  

Historické statistiky:

čekatelé: Atlantic Rakovník – 3 výhry do stovky (10 sezóna), Viva Příbram – 3 zápasy do stovky (5 sezóna), Průcha J. Čechie Slaný) – 5 branek do dvoustovky (10 sezóna), Vymětalík V. (AFC Kralupy) – 4 branky do třístovky (11 sezóna), Moravec L. (AFC Kralupy) – 7 branek do dvoustovky (13 sezóna), Mára M. (AFC Kralupy) – 3 branky do stovky (13 sezóna), Zlata R. (MCE Slaný) – 5 branek do stovky (7 sezóna), Obermajer L. (Sokol Dobřichovice) – 6 branek do stovky (3 sezóna), Tvrz P. (Atlantic Rakovník) – 12 branek do stovky (8 sezóna)

Sestava 9. kola:

Janjič A. (Brandýsek) – Janecký J. (Přelouč) 3x, Obermajer L. (Dobřichovice) 2x, Řezáč F. (Příbram) 2x, Rada L. (Dobřichovice)

O1A0901 MCE Slaný - PK Třebusice 3 : 3 (2 : 2)

Rozhodčí: Pejša Tomáš, Laštovička Stanislav Diváků: 24 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 5. 1. 2019 Výkop: 19:30 AF: D 5/3 – H 2/4
Branky (asistence): 4. Maroušek Jan (Zlata René), 6. Pustai Simon (Zlata René), 33. Snovický Jan (Nykl Michal) - 7. Šerák Martin (Kala Lukáš), 18. Šerák Radek (Kubín Martin ml.), 21. Šulc Richard (Šerák Radek)
ŽK: Nykl Michal - Hink Jaroslav
MCE Slaný: Pustai Simon, Snovický Jan, Kalous Lukáš, Maroušek Jan, Zlata René, Nykl Michal, Pospíšil Miroslav ml., Hovorka Daniel, Říčka Jiří
PK Třebusice: Horsica Miroslav, Hink Jaroslav, Kala Lukáš, Šulc Kryštof, Šerák Martin, Šerák Radek, Kubín Martin ml., Šulc Richard Nejlepší hráči: Šulc R. (Třebusice), Nykl M. (MCE), Horsica M. (Třebusice)

O1A0902 AFC Kralupy n/Vl - R. S. C. Čechie Slaný 5 : 1 (3 : 0)

Rozhodčí: Pejša Jakub, Nejedlo Tomáš Diváků: 37 Místo konání: SH Kralupy Datum konání: 6. 1. 2019 Výkop: 19:00 AF: D 3/3 – H 4/3
Branky (asistence): 4. Vymětalík Vladimír (Všolák Zbyněk), 11. Vymětalík Vladimír, 12. Bednárik Jan (Koláček Tomáš), 26. Všolák Zbyněk (Vymětalík Vladimír), 27. Moravec Lukáš (Ocásek Vítězslav) - 21. Volgner Petr (Jiránek Jakub)
ŽK: 0 - Řehák Zdeněk
AFC Kralupy n/Vl: Prosický Jaroslav, Mára Michal, Koláček Libor, Vymětalík Vladimír, Koláček Tomáš, Všolák Zbyněk, Bednárik Jan, Moravec Lukáš, Ocásek Vítězslav
R. S. C. Čechie Slaný: Křivánek Radim, Jiránek Jakub, Průcha Josef, Náprstek Radek, Řehák Zdeněk, Volgner Petr, Chochola Zbyněk, Tylšar Ondřej Nejlepší hráči: Vymětalík V. (Kralupy), Křivánek R. (Čechie), Všolák Z. (Kralupy)

O1A0903 FC Brazil Kladno - Futsal Club Brandýsek 3 : 4 (2 : 1)

Rozhodčí: Cichra David, Orálek Kamil Diváků: 40 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 5. 1. 2019 Výkop: 20:15 AF: D 5/2 – H 5/4
Branky (asistence): 1. Kott Tomáš (Nachtigal Lukáš), 20. Dlouhý Pavel (Čampulka David), 37. Nachtigal Lukáš - 13. Houha Lukáš (Müller David), 38. Tesař Tomáš (Růžička Jiří), 39. Čížek David (Růžička Jiří), 40. Kroc Patrik (Čížek David)
ŽK: Nachtigal Lukáš - Tesař Tomáš, Čížek David
FC Brazil Kladno: Obrcián Lukáš, Neumann Radislav, Čampulka David, Dlouhý Pavel, Nachtigal Lukáš, Doležal Jan, Kott Tomáš, Dvořák Josef
Futsal Club Brandýsek: Janjič Aleksandar, Tesař Tomáš, Toman Matěj, Čížek David, Růžička Jiří, Kroc Lukáš, Kroc Patrik, Müller David, Houha Lukáš Nejlepší hráči: Janjič A. (Brandýsek), Kott T. (Kladno), Tesař T. (Brandýsek)

O1A0904 Sokol Dobřichovice - FC Mazáci Přelouč 9 : 9 (5 : 4)

Rozhodčí: Velebil Tomáš, Čikara Petr Diváků: 15 Místo konání: SH BIOS Dobřichovice Datum konání: 4. 1. 2019 Výkop: 20:00 AF: D 3/5 – H 5/5  
Branky (asistence): 6. Štědronský Martin (Rada Jan), 10. Obermajer Ladislav (Janoušek Václav), 12. Rada Jan (Štědronský Martin), 13. Onderka Adam (Obermajer Ladislav), 14. Rada Jan (Kubeš Jan), 22. Plzák Michal (Rada Jan), 25. Kubeš Jan (Rada Jan), 27. Obermajer Ladislav (Janoušek Václav), 29. Obermajer Ladislav (Kustoš Adam) - 10. Janecký Josef (Rokyta Václav), 11. Vančura Václav (Novák Jakub), 12. Novák Jakub (Vančura Václav), 13. Vančura Václav (Novák Jakub), 28. Březina Milan (Janecký Josef), 30. vlastní, 33. Janecký Josef (Machačný Luboš), 34. Janecký Josef, 37. Janecký Josef (Rokyta Václav)
ŽK: 0 - Záruba Marek, Rokyta Václav ČK: 0 - Novák Jakub
Sokol Dobřichovice: Geissler Jiří, Černý Daniel, Janoušek Václav, Kustoš Adam, Obermajer Ladislav, Onderka Adam, Kubeš Jan, Rada Jan, Halenka Jakub, Plzák Michal, Štědronský Martin
FC Mazáci Přelouč: Záruba Marek, Rokyta Václav, Novák Jakub, Březina Milan, Vančura Václav, Jedlička Martin, Dlask Daniel, Janecký Josef, Rokyta Vojtěch, Jirka Michal, Machačný Luboš Nejlepší hráči: Obermajer L. (Dobřichovice), Janecký J. (Přelouč), Rada L. (Dobřichovice)

O1A0905 FK VIVA Příbram - TJTZ Atlantic Rakovník 10 : 4 (6 : 2)

Rozhodčí: Chyba Michal, Peták Jan Diváků: 40 Místo konání: SH Příbram Datum konání: 5. 1. 2019 Výkop: 20:15 AF: D 5/2 – H 3/2
Branky (asistence): 3. Drašnar Ondřej (Zykán Jan), 5. Kunc Luboš (Havelka Lukáš), 6. Řezáč Filip (Solnař Martin), 7. Řezáč Filip (Kočí Aleš), 8. Branžovský Marek (Kunc Luboš), 18. Řezáč Filip (Havelka Lukáš), 22. Branžovský Marek (Kočí Aleš), 23. Kunc Luboš (Branžovský Marek), 37. Havelka Lukáš (Kunc Luboš), 39. Kočí Aleš (Řezáč Filip) - 2. Sklenka Jakub, 16. Beneš Lukáš (Červený Jan), 33. Vodrážka Tomáš (Hamouz Robert), 38. Sklenka Jakub (Hamouz Robert)
ŽK: Řezáč Filip - 0
FK VIVA Příbram: Solnař Martin, Zykán Jan, Trefný Josef, Drašnar Ondřej, Branžovský Marek, Kunc Luboš, Kočí Aleš, Řezáč Filip, Havelka Lukáš
TJTZ Atlantic Rakovník: Kabele Petr, Beneš Lukáš, Vodrážka Tomáš, Červený Jan, Hamouz Robert, Doležal Adam, Sklenka Jakub, Karnafel Matuš Nejlepší hráči: Řezáč F., Havelka L., Branžovský M. (všichni Příbram)