Události 15.kola

Toto kolo přineslo jedno velké překvapení Třebusice ztratily v Dobřichovicích pětibrankové vedení i všechny body. Další favorité již nezaváhali, Příbram po změně stran přehrála domácí Kladno, Brandýsek přestřílel o jedinou branku slánskou Čechii a Rakovník vybojoval bod v Kralupech. Slánské MCE nadělilo desítku Přelouči. Aktivitu i střelce vede nadále s obrovským náskokem třebusický Hink J. 71 (48+23), druhý v pořadí ztrácí 22 bodů.

Statistiky: v patnáctém kole dopadl souboj, domácí – hosté nerozhodně v poměru 2 1 2, venku dokázaly naplno bodovat jen vedoucí dva celky soutěže Příbram a Brandýsek, jeden bod vydoloval Rakovník. Jediný dvouciferný výsledek se urodil ve Slaném, kde MCE dala desítku Přelouči. Nejvíce branek padlo v utkání slánské Čechie s Brandýskem, celkem 17. K utkáním nastoupilo celkem jen 78 hráčů (nový smutný rekord), nejvíce jich nominovaly Kralupy, a to 10, nejméně, 6, MCE Slaný a Brandýsek. Celkem bylo vstřeleno 59 branek (průměr na zápas 11,80), domácí jich vstřelili 32 (průměr na zápas 6,40), hosté se trefili 27x (průměr na zápas 5,40). Toto kolo sledovalo jen 85 diváků, nejvíce si navštívilo kralupskou halu, a to 30. Uděleno bylo celkem jen 7 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů posbíraly Kralupy, 12, nejslušnějším celkem v této činnosti bylo Kladno, se 4 fauly.

Dobřichovický Sokol předvedl v domácím prostředí velkolepý obrat s Třebusicemi, když prohrával již o 5 branek, vysunutá aktivní hra hostitele, podpořená hattrickem Šlapáka přinesla třetí výhru v soutěži. Dva rozdílné poločasy, ten první začal pro domácí celek strašidelně, po 4 minutách prohrávali o 3 branky, skóre otevřel kanonýr Hink, další branku trefil Fedrhanc a Hink podruhé. Domácí se k ničemu nedostali a když hosté navýšili vedení druhou trefou Fedrhance a Šulcem K., nikdo by asi na domácí celek nevsadil. Ale domácí nesložili zbraně, a ještě do poločasu dvěma góly snížili, jako první se trefil Janoušek a po něm i Šlapák, do poločasové přestávky šli tak již jen s třígólovým mankem. V pauze se domácí hráči pravděpodobně hodně vyhecovali a začali stíhací jízdu, ke které jim dopomohl i soupeř vlastencem. Po 5 minutách druhé části hry vstřelil kontaktní Seidler a domácí byli opět ve hře. Hosté asi byli obratem hodně zaskočeni, ve předu již nic nepředvedli. 6 minut před koncem bylo vyrovnáno Šlapákem. Ani to však domácím nestačilo a v závěru strhli vedení na svoji stranu Seidlerem a Šlapák si stihl zkompletovat i hattrick. Dobřichovice vyhrály druhý zápas v řadě, jsou sice poslední, ale stáhli manko na pouhé tři body, mají několik hráčů, kteří bodovali ve všech svých odehraných utkáních, Janoušek, Obermajer, Šlapák. Třebusice dva poslední zápasy nezvládly a klesly na třetí místo tabulky, Šerák R. přerušil 14 zápasovou šňůru bodového zisku, jediný kdo bodoval i střílel góly ve všech svých utkáních byl Fedrhanc, který má ale jen šest startů.

Příbramská Viva si odváží všechny body od kladenského Brazilu, utkání se rozhodovalo až v závěrečných minutách utkání. Vyrovnané utkání dvou celků z obou konců tabulky nakonec zvládl lépe příbramský favorit, který prokázal lepší koncovku zejména v závěru utkání, ale kladenský hostitel velice dlouho vzdoroval. Na první změnu skóre se čekalo až do 14 minuty kdy se prosadili hosté Řezáčem. Domácí stihli těsně před poločasem vyrovnat Zelenkou a oba celky šli do přestávky za nerozhodného stavu. Ve druhé části hry jako první udeřili domácí Dlouhým, ale to bylo jediné vedení hostitelského celku. Hosté dvěma slepenými góly po půlhodině hry si vrátili vedení, vyrovnal kapitán Zykán a vedoucí trefu připravil Řezáč. Sedm minut před koncem sice domácí ještě stihli vyrovnat Doležalem, ale závěr již byl v režii hostů, kteří si třemi góly zajistili plný bodový zisk, postupně se trefili Havelka, a 2x Kunc L. Příbram natáhla sérii výher na číslo 13 na navýšila své vedení v čele na 6 bodů, Řezáč spolu s Kočím bodovali ve všech svých odehraných utkáních. Kladno čeká na výhru již 7 kol, a klesl již na předposlední 9 místo tabulky, nejpilnější sběratelem bodů v aktivitě je Dlouhý.

Kralupy si na své palubovce rozdělily body s rakovnickým Atlanticem, vyrovnané utkání, obraty ve skóre, hosté nakonec vybojovali bod tři minuty před koncem. Lépe začali utkání hosté, kteří se po 6 minutách hry dočkali dvoubrankového vedení po slepených brankách Beneše a Vilda. S tím to stavem se nesmířil domácí Koláček L. a dvěma góly během tří minut vyrovnal skóre. Hostům pomohla k opětovnému vedení moc důrazná hra domácích hráčů, kteří nabídli soupeři 10mPK a ten proměnil brankář Atlanticu. Toto těsné vedení hosté udrželi až do 33 minuty něž dal o sobě vědět domácí kanonýr Vymětalík, který dvěma góly v rychlém sledu poslal domácí celek do vedení. Poslední slovo ale měli hosté tři minuty před koncem, kdy spravedlivou remízu vystřelil Sklenka. Spolehlivě zachytali oba gólmani. Kralupy si tak vyrovnali bilanci v odvetách na 2 2 2 a zůstávají sedmé, Vymětalík bodoval ve všech svých vystoupeních. Rakovník má první remízu v soutěži a také on si udržuje svoji pátou příčku v tabulce, Beneš bodoval ve všech svých odehraných utkáních.

Slánské MCE nadělilo hostujícím přeloučským Mazákům nepopulární desítku i když hráli s jediným náhradníkem, Pospíšil J. ml. se trefil 4x, hosté opět potvrdili, že jsou na venkovních palubovkách poloviční. Utkání hrané ve vysokém tempu, ve kterém měli domácí i přes zřetelně úzký kádr převahu a jasně ho ovládli. Hostům tentokrát chyběl spolehlivý kanonýr Janecký a ten je alfou omegou přeloučské ofenzivy. Úvodní část utkání patřila domácímu kanonýru Pospíšilovi J. ml., který se trefil hned 2x. Po 10 minutách hry se trefil také domácí kapitán Snovický a Pospíšil J. ml. stihl do 12 minuty trefil hattrick. Hosté smazali nulu na svém kontě až po čtvrthodině hry Pokorným. To však byla jediná trefa do přestávky, to domácí se prosadili ještě dvakrát, mezi střelce se zapsali Nykl s Kalousem, a tak si domácí donesli do poločasové přestávky dostatečné pětibrankové vedení a prakticky bylo rozhodnuto. Po změně stran se jako první trefili hosté Březinou, ale to nestačilo. V závěrečné devítiminutovce si domácí navýšili své vedení Volfem, Pospíšil J. ml. se trefilo již po čtvrté a Kalous připravil mečbol na desítku pro Nykla. U hostů se ještě podruhé v tomto utkání prosadil Pokorný. MCE Slaný vyrovnalo odvetnou bilanci na 3 0 3 a posunulo se na 8 příčku, o přísun bodů v aktivitě se nejvíce starají Volf, Pospíšil J. ml. a Nykl. Přelouč má v odvetách jedinou výhru, třikrát prohrálo o branku a zůstává šestá, Janecký bodoval i střílel ve všech svých odehraných 14 utkáních.

Brandýsek vyhrál přestřelku o jedinou branku u slánské Čechie, dramatický a vyrovnaný duel, přetahovaná o skóre, hosté si nakonec s jediným náhradníkem na střídání připsali všechny body, gólová představení kanonýrů na obou stranách, domácí Kroutil 5 gólů, hostující Kroc P. 4 branky. Velice pohledné utkání hrané nahoru a dolů, hosté se v okleštěné sestavě dokázali vyrovnat s hrou domácího celku. Lépe začali tento duel hostující hráči, kteří se v 8 minutě ujali vedení Krocem P. Vzápětí sice domácí srovnali stav Kroutilem, ale hosté byli v této pasáži hry střelecky efektivnější a třemi góly během tří minut nasadili k trháku, Kroc P. do 15 minuty si vystřelil hattrick, trefil se také Toman. Na tahu byli domácí a oplatili to stejnou mincí, tři branky během dvou minut, Jiránek a 2x Kroutil (také hattrick), opět bylo srovnáno a oba celky šly do poločasové přestávky za nerozhodného stavu. Další tří gólový únik předvedli domácí ihned pozměně stran, Kroutil přidal další své dvě branky (jednu z penalty), další přidal Hrůnek. Stíhačku začali hosté, nejprve snížil Růžička a poté vsítil kontaktní branku Toman svým druhým gólem. 6 minut před koncem se trefil domácí Švásta, ale ani toto dvoubrankové vedení na body nestačilo. V té samé minutě snížil Holub a vzápětí Kroc P. přidal svoji čtvrtou branku a na ukazateli skóre byl opět nerozhodný stav. To však ještě nebylo vše, v poslední minutě vystřelil hostům všechny body Toman, který si navíc zkompletoval hattrick. Brandýsek má čtyři výhry v řadě (z toho třikrát o jedinou branku) a posunul se na druhé místo tabulky, má řadu hráčů, kteří bodovali ve všech svých odehraných utkáních, Tesař, Kroc P. a Růžička. Čechie Slaný má odvetnou bilanci kladnou 4 0 2 a zůstává čtvrtá, Kroutil bodoval i střílel ve všech svých odehraných utkáních.

Střelcem kola se stal s 5 góly Kroutil R. z Čechie Slaný. Nejlepšími asistentem, nahrávali celkem na 4 branky, byli Janoušek V. z Dobřichovic a Volf L. z MCE Slaný.  

Historické statistiky:

čekatelé: Brandýsek – 1 branka do pětistovky (3 sezóna), Přelouč – 10 branek do stovky (premiérová sezóna), Dobřichovice – 9 branek do pětistovky (4 sezóna),  Atlantic Rakovník – 2 výhry do stovky (10 sezóna), Průcha J. (Čechie Slaný) – 4 branky do dvoustovky (10 sezóna), Moravec L. (AFC Kralupy) – 5 branek do dvoustovky (13 sezóna), Mára M. (AFC Kralupy) – 3 branky do stovky (13 sezóna), Zlata R. (MCE Slaný) – 5 branek do stovky (7 sezóna), Obermajer L. (Sokol Dobřichovice) – 4 branky do stovky (3 sezóna), Tvrz P. (Atlantic Rakovník) – 9 branek do stovky (8 sezóna)

Sestava 15. kola:

Obrcián L. (Kladno) 2x – Kroutil R. (Čechie Sl) 5x, Janoušek V. (Dobřichovice), Pospíšil J. ml. (MCE Sl) 4x, Kroc P. (Brandýsek) 2x

O1A1501 Sokol Dobřichovice - PK Třebusice 7 : 5 (2 : 5)

Rozhodčí: Vážan Radek, Šnýdr Miroslav Diváků: 20 Místo konání: SH BIOS Dobřichovice Datum konání: 15. 2. 2019 Výkop: 20:00 AF: D 4/3 – H 3/2
Branky (asistence): 18. Janoušek Václav (Geissler Jiří), 19. Šlapák Marcel (Janoušek Václav), 21. vlastní, 25. Seidler Zdeněk, 34. Šlapák Marcel (Janoušek Václav), 37. Seidler Zdeněk (Janoušek Václav), 39. Šlapák Marcel (Janoušek Václav) - 1. Hink Jaroslav (Šerák Martin), 2. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav), 4. Hink Jaroslav (Fedrhanc Adam), 13. Fedrhanc Adam (Hink Jaroslav), 17. Šulc Kryštof
ŽK: 0 - Měkota Ondřej
Sokol Dobřichovice: Geissler Jiří, Seidler Zdeněk, Janoušek Václav, Šlapák Marcel, Rada Lukáš, Halenka Jakub, Rada Jan, Plzák Michal, Štědronský Martin
PK Třebusice: Měkota Ondřej, Hink Jaroslav, Šulc Kryštof, Fedrhanc Adam, Šerák Martin, Šerák Radek, Šulc Richard Nejlepší hráči: Janoušek V., Šlapák M. (oba Dobřichovice), Fedrhanc A. (Třebusice)

O1A1502 FC Brazil Kladno - FK VIVA Příbram 3 : 6 (1 : 1)

Rozhodčí: Polák Ivo, Kopic Miloslav Diváků: 15 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 16. 2. 2019 Výkop: 18:15 AF: D 2/2 – H 4/4
Branky (asistence): 19. Zelenka Martin (Čampulka David), 23. Dlouhý Pavel (Tůma Milan), 33. Doležal Jan (Tůma Milan) - 14. Řezáč Filip (Kunc Luboš), 29. Zykán Jan (Havelka Lukáš), 30. Řezáč Filip, 35. Havelka Lukáš (Kunc Luboš), 37. Kunc Luboš (Drašnar Ondřej), 39. Kunc Luboš (Havelka Lukáš)
FC Brazil Kladno: Obrcián Lukáš, Dlouhý Pavel, Zelenka Martin, Doležal Jan, Čampulka David, Tůma Milan, Havlíček Robin
FK VIVA Příbram: Branžovský Marek, Zykán Jan, Havelka Lukáš, Trefný Josef, Drašnar Ondřej, Řezáč Filip, Hanáček Martin, Kunc Luboš Nejlepší hráči: Obrcián L. (Kladno), Branžovský M. (Příbram), Dlouhý P. (Kladno)

O1A1503 AFC Kralupy n/Vl - TJTZ Atlantic Rakovník 4 : 4 (2 : 3)

Rozhodčí: Nejedlo Tomáš, Černý Martin Diváků: 30 Místo konání: SH Kralupy Datum konání: 17. 2. 2019 Výkop: 18:00 AF: D 6/6 – H 1/5
Branky (asistence): 12. Koláček Libor (Prosický Jaroslav), 15. Koláček Libor (Vymětalík Vladimír), 33. Vymětalík Vladimír, 34. Vymětalík Vladimír (Koláček Tomáš) - 6. Beneš Lukáš, 7. Vild Daniel (Sklenka Jakub), 19. Kabele Petr, 37. Sklenka Jakub (Kabele Petr)
ŽK: Mára Michal, Koláček Tomáš - Vild Daniel
AFC Kralupy n/Vl: Prosický Jaroslav, Moravec Lukáš, Bednárik Jan, Karas Roman, Ocásek Vítězslav, Mára Michal, Vymětalík Vladimír, Tetiva Martin, Koláček Tomáš, Koláček Libor
TJTZ Atlantic Rakovník: Kabele Petr, Beneš Lukáš, Vodrážka Tomáš, Vild Daniel, Sklenka Jakub, Hamouz Robert, Doležal Adam Nejlepší hráči: Vymětalík V., (Kralupy), Kabele P. (Rakovník), Koláček L. (Kralupy)

O1A1504 MCE Slaný - FC Mazáci Přelouč 10 : 3 (6 : 1)

Rozhodčí: Pejša Tomáš, Svoboda Richard Diváků: 5 Místo konání: SH Stochov Datum konání: 15. 2. 2019 Výkop: 19:15 AF: D 5/4 – H 3/5
Branky (asistence): 6. Pospíšil Miroslav ml. (Volf Libor), 9. Pospíšil Miroslav ml. (Volf Libor), 10. Snovický Jan (Nykl Michal), 12. Pospíšil Miroslav ml., 17. Nykl Michal (Volf Libor), 19. Kalous Lukáš (Snovický Jan), 31. Volf Libor, 32. Pospíšil Miroslav ml. (Kalous Lukáš), 33. Kalous Lukáš (Snovický Jan), 40. Nykl Michal (Volf Libor) - 15. Pokorný Jan (Jedlička Martin), 25. Březina Milan (Novák Jakub), 37. Pokorný Jan (Dlask Daniel)
MCE Slaný: Pustai Simon, Snovický Jan, Kalous Lukáš, Pospíšil Miroslav ml., Nykl Michal, Volf Libor
FC Mazáci Přelouč: Záruba Marek, Jirka Michal, Novák Jakub, Březina Milan, Pokorný Jan, Dlask Daniel, Šanda Petr, Jedlička Martin, Machačný Luboš Nejlepší hráči: Záruba M. (Přelouč), Pospíšil J. ml., Volf L. (oba MCE Slaný)

O1A1505 R. S. C. Čechie Slaný - Futsal Club Brandýsek 8 : 9 (4 : 4)

Rozhodčí: Říha Jaroslav, Cílek Martin Diváků: 15 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 17. 2. 2019 Výkop: 11:00 AF: D 5/1 – H 3/6
Branky (asistence): 10. Kroutil Radovan (Mrština Bohumil), 15. Jiránek Jakub, 16. Kroutil Radovan, 17. Kroutil Radovan (Jiránek Jakub), 23. Kroutil Radovan (Jiránek Jakub), 25. Hrůnek Miroslav (Kroutil Radovan), 26. Kroutil Radovan, 34. Švásta Ondřej (Kroutil Radovan) - 8. Kroc Patrik (Růžička Jiří), 12. Toman Matěj, 14. Kroc Patrik (Toman Matěj), 15. Kroc Patrik (Hora Petr), 28. Růžička Jiří (Janjič Aleksandar), 30. Toman Matěj (Holub Ondřej), 34. Holub Ondřej, 35. Kroc Patrik (Holub Ondřej), 40. Toman Matěj (Kroc Patrik)
ŽK: Jiránek Jakub - Růžička Jiří, Kroc Patrik, Hora Petr
R. S. C. Čechie Slaný: Pflégr Václav, Mrština Bohumil, Kroutil Radovan, Švásta Ondřej, Jiránek Jakub, Hrůnek Miroslav, Moravec Rudolf, Náprstek Radek, Volgner Petr
Futsal Club Brandýsek: Janjič Aleksandar, Růžička Jiří, Holub Ondřej, Toman Matěj, Kroc Patrik, Hora Petr Nejlepší hráči: Kroutil R. (Čechie Slaný), Janjič A., Kroc P. (oba Brandýsek)