Události 3.kola:

Po třetím odehraném kole jsou na čele dva celky, které ještě neokusily hořkost porážky, perštejnský nováček TJ Spartak a kadaňský FC Betis. Perštejn zatím soupeře drtí netradiční hrou s brankářem v poli a mimořádnou střeleckou potencí v podobě 37 vstřelených branek, Kadaň po počáteční střelecké přestřelce přidala v defenzivě a v posledních dvou zápasech inkasovala pouze 3 góly. Dalších šest celků je vtěsnáno do rozdílu jediného bodu, jediným celkem, který ještě nebodoval, je Slaný. Perštejn každým kolem trhá rekordy ve střelených brankách, 15x pokořil slánskou obranu. Rezerva mělnického Olympiku vyhrála střelecké dostihy u Slatiny v podobě 11 vstřelených branek. Výhru z venku přiváží i kadaňský Betis, který před rekordní diváckou návštěvou pokořil domácí chomutovské Atletico. Českolipský Reas se protrápil k premiérové výhře nad torzem kolínského SKP. Tabulku aktivity vede již s velkým náskokem Dolejška M. z Perštejna 17 (8++9). Střeleckou tabulku ovládá také s náskokem Kýček D. z České Lípy, trefil se již 12x.

Statistiky: ve třetím kole měly navrch hostující celky v poměru 1 0 3, domácí tvrz uhájila jen Česká Lípa, první výhru získala nad nekompletním Kolínem. Další gólové hody Perštejna, který pokořil domácí Slaný 15 góly, střelecké manévry u Slatiny zvládl lépe Mělník B, trefil se 11x, v těchto dvou utkáních také padlo shodně nejvíce branek, a to 19. K utkáním nastoupilo celkem 67 hráčů (zatím nejméně), nejvíce, a to 12, jich nominovala Kadaň, nejméně jich nasadil Kolín, jen 5. Celkem bylo vstřeleno rekordních 58 branek (průměr na zápas 14,50), domácí jich vstřelili 21 (průměr na zápas 5,25), hosté se trefili 37x, nový rekord (průměr na zápas 9,50). Druhé kolo sledovala i rekordní návštěva, celkem 180 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do chomutovské haly, a to 100 (nový rekord ročníku). Další rekord je v udělených žlutých kartách, bylo jich celkem 10. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů posbíral Mělník B, celkem 9, nejslušnějším týmem v této činnosti byl Kolín, jen se 3 fauly (nový slušný rekord). 

Rezerva mělnického Olympiku vyhrála zaslouženě u Slatiny, o dvouciferné výhře rozhodla v úvodní části druhého dějství, vyhrála větší futsalovost i přesnější koncovka, domácí se, po vyrovnané první půli, dostali do čtyřbrankového manka, které nesmazali ani při hře s brankářem v poli. V divácky zajímavém utkání vyhráli hosté zaslouženě. V první půli se odehrávala vyrovnaná partie, oba celky se střídaly ve vedení, ale do poločasové přestávky šli za spravedlivého nerozhodného stavu. Již ve 3 minutě udeřili domácí Benešem, zanedlouho však soupeř kontroval, a to hned dvakrát, vyrovnání připravil Malinský a obrat dovršil Prejsa. Ani toto vedení však netrvalo dlouho, o minutu později bylo opět vyrovnáno, trefil de domácí Jeřábek. Pro změnu domácí si vrátili vedení kapitánem Palukou, ale v té samé minutě srovnává Šmejkal. Jako přes kopírák, ale v obráceném gardu, se odehrála předposlední minuta první půle, na vedoucí branku mělnického Machytky odpověděl rychle Tenkl M. Po změně stran se projevila větší futsalovost hostů, kteří během pár minut hostiteli odskočili na rozdíl tří branek, třetí vedení v pořadí trefil Šmejkal, přidali se ještě Gabčo ml. a Frýzek. Po půlhodině hry hosté přidali další osmou branku opět Gabčem ml. a bylo definitivně rozhodnuto. Domácí se odhodlali ke hře s brankářem v poli, ale gólové manko již nestáhli. Na snížení Klemptem, hosté odpověděli dvěma góly, mečbol na desítku připravil Lehner pro Machytku. V samotném závěru utkání domácí trochu zmírnili výši porážky Palukou, Klemptem a Benešem, u soupeře se trefil ještě jednou Malinský. Slatina doma ani na druhý pokus nevyhrála, ve všech třech zápasech se gólově prosadili Paluka, Klempt a Jeřábek. Mělník B se po technické kontumaci z prvního kola (na hřišti dal 18 v Kolíně) opět střelecky výrazně prosadil hned sedmi střelci.

Nekompletní kolínský SKP (bez možnosti střídání) statečně u českolipského Reasu vzdoroval až do posledních minut, ale odjel bez bodů, domácím moc nevycházela koncovka, k výhře se nakonec protrápili minutu před koncem, dva domácí hráči si připsali hattricky, Sedláček, Kýček, hosté díky dvojici Kopecký, Kovařík drželi šanci na bodový zisk až do závěru hlavně díky nedůraznému zakončení hostitele. Utkání hrané slušně bez záludností, kdy domácí hráči byli více aktivní při útočných akcí, ale v následném proměňování brankových situací se hodně trápili. Úvod vyšel lépe domácím, brzy vstřelil úvodní branku kanonýrem Kýčkem, další přidal Sedláček. Soupeř hrající s minimálním počtem hráčů bojoval, ale branky dlouho nepřicházely, V závěru první půle domácí navýšili vedení druhou trefou Kýčka, ale hosté nakonec stihli dvě slepené branky v podání Kovaříka s Kopeckým a šli tak do poločasové přestávky jen s jednogólovým mankem. Ve druhé části začali opět lépe domácí, čtvrtou branku vsítil Hřeben, hosté však v té samé minutě kontrovali druhou trefou Kopeckého. Zanedlouho se odehrála totožná situace, na branku domácího Sedláčka (druhá trefa), rychle zareagoval svým druhým zásahem také kolínský Kovařík a Kopecký zkompletovaným hattrickem dokonce vyrovnal. 3 minuty před koncem připravil další vedení hostitelskému celku dokonaným hattrickem Kýček, ale střelecky disponovaný Kopecký vyrovnal podruhé. Štěstěna se nakonec přeci jen usmála na domácí celek, který díky brance Sedláčka (trefený hattrick) získal tři body. Premiérová výhra českolipského nováčka se rodila těžce, Sedláček s Kýčkem si drží bodovou aktivitu i po třetím kole. Kolín na hřišti ještě nevyhrál, bude muset přidat.     

Pernštejnský Spartak pokračuje v brankové demolici soupeřů, tentokrát to odnesla na své palubovce slánská Čechie 15 góly, specifická hra perštejnského nováčka s brankářem v poli, dělá soupeřům velké starosti, stejně jako přesná kombinační hra zakončená góly, hned tři hostující hráči si vystřelili hattrick, brankář Filinger, Dolejška a Schreiner, domácím snahu nelze upřít, ale hned v sedmi případech trefili konstrukci perštejnské branky. Toto utkání bylo od začátku jasnou záležitostí hostujícího mužstva, které bylo od prvních minut aktivnější a mělo i více ze hry, jejich akce byly propracované, většinu branek dalo po dobře sehrané kombinaci na jeden dotek. Hosté hrající s brankářem neustále v poli dostávali soupeře pod tlak, který se projevil ve skóre. Domácí dokázali držet nerozhodný stav jen úvodních 5 minut, než se hosté rozjeli a ve dvouminutových intervalech si vytvořili dostatečný čtyřbrankový náskok, skóre otevřel Hofman, poté přišly dvě trefy Hulínského a jedna Schreinera. Až po 13 minutách smazali hostitelé nulu na svém kontě brankou Dandy P., ale to bylo do přestávky vše, hosté si přenesli tříbrankové vedení. Podobný scénář měla i druhá část hry, hosté neustále navyšují své vedení, domácí sporadicky kontrují, většina jejich zakončení přistává na brankové konstrukci Perštejna. Brzy po změně stran se střelecky prosazuje brankář Filinger, 2x se trefuje Dolejška, poté podruhé Schreiner a po půlhodině hry připravuje mečbol na desítku Chmelan pro Filingera. Domácí odpovídají jedinou brankou Dandy P. V závěrečné desetiminutovce si hosté ještě vylepšují skóre i individuální statistiky, Filinger, Dolejška i Schreiner si kompletují hattricky, v závěru se dvakrát mezi střelce zapisuje také nová posila Bubela. U hostitelského celku si dvě branky v závěru připsal Danda L. Opět všech sedm hráčů hostí se zapsalo do aktivity, hned čtyři hráči se prosadili ve všech třech odehraných utkáních, brankář Filinger, Chmelan, Hulínský a Dolejška. U Čechie po zatím pokaždé v aktivitě prosadil jen Danda P.

Kadaňský Betis si drží neporazitelnost, výhru si připsal i u chomutovského Atletica, dva rozdílné poločasy, lepší koncovka hostů, jediný střelec domácích Vondráček body svému celku nepřinesl, hosté rozhodli prakticky do přestávky, po změně stran ustáli tlak domácího celku. Od úvodního hvizdu byli aktivnější hostující borci, kteří si vytvořili viditelnou územní převahu, měli i více ze hry i řadu brankových příležitostí. Ty se jim dařilo i proměňovat a po prvním poločase tak zaslouženě vedli o tři branky, a to jejich vedení mohlo být i vyšší. První změna skóre přišla v 6 minutě, kdy se trefil Hrdinka P. Ve druhé části první půle se mezi střelce ještě zapsali Sýkora a Hrdinka V., hostující brankář Živnůstka udržel čisté konto. Do druhé půle vstoupili domácí borci jako vyměnění. Najednou to byli oni, kteří diktovali tempo hry, měli příležitosti, hosté pak hrozili pouze z ojedinělých brejků. A s převahou domácích přišly i branky. Stíhačku hostitelského celku začal až v závěrečné desetiminutovce Vondráček dvěma góly během pěti minut snížil na rozdíl jediné branky. Když domácí nevyužili další příležitosti, přišel trest. Hosté potvrdili své vedení tři minuty před koncem brankou přes celé hřiště Schreinerem. V úplném závěru se pak tímto způsobem trefil ještě Hrdinka P., který si jako jediný u hostů drží 100 % bodovou aktivitu ze tří odehraných kol. Chomutovské Atletico má zatím obrácenou bilanci, výhru venku, prohru doma, v obou utkání se prosadil v aktivitě pouze Vondráček.

Střelcem kola se stal se 4 góly Kopecký M. z Kolína. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 4 branky, byl Holman J. z Perštějna.

Historické statistiky: Ještě ve 2.kole stihl svoji 100 bod v aktivitě, 103 (53+50), ve 4 sezóně, Beneš J. ze Slatiny. Svůj 100 bod v aktivitě, 100 (53+47), trefil ve sezóně Tenkl T. ze Slatiny.

čekatelé: Navrátil J. (Kolín) – 7 branek do stovky, 9 sezóna, Škopek M. (Kolín) – 8 bodů v aktivitě do stovky, 92 (36+56), 11 sezóna, Mrština B. (Slaný) – 6 bodů v aktivitě do dvoustovky, 194 (106+88), 9 sezóna, Kadaň – 15 branek do pětistovky, 4 sezóna

Sestava 3.kola:

Filinger D. (Perštejn) – Gabčo J. ml. (Mělník B), Kopecký M. (Kolín), Dolejška M. (Perštejn), Hrdinka P. (Kadaň) 2x

O1A0301 FC Slatina 2006 - SK Olympik Mělník B 8 : 11 (4 : 4)

Rozhodčí: Peták Jan (8,2), Navrátilová Pavla (8,2) Delegát: Ing. Chyba Michal Diváků: 30 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 3. 11. 2019 Výkop: 20:00 AF: D 4/3 – H 4/5 Fair-play: D 23 – H 20
Branky (asistence): 3. Beneš Jan (Paluka Lukáš), 8. Jeřábek Jan (Paluka Lukáš), 12. Paluka Lukáš, 19. Tenkl Martin (Paluka Lukáš), 32. Klempt Kamil (Tenkl Tomáš), 38. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš), 39. Klempt Kamil (Jeřábek Jan), 40. Beneš Jan (Jeřábek Jan) - 6. Malinský Dominik (Gabčo Josef ml.), 7. Prejsa Tomáš (Hnízdil Dominik), 12. Šmejkal Radek (Gabčo Josef ml.), 19. Machytka Patrik (Lehner Lukáš), 25. Šmejkal Radek (Malinský Dominik), 26. Gabčo Josef ml., 27. Frýzek Lukáš (Machytka Patrik), 31. Gabčo Josef ml. (Šmejkal Radek), 32. Lehner Lukáš, 34. Machytka Patrik, 39. Malinský Dominik (Gabčo Josef ml.)
ŽK: Klempt Kamil - Šmejkal Radek, Slezák Daniel, Gabčo Josef ml.
FC Slatina 2006: Šídlo Kamil, Paluka Lukáš, Beneš Jan, Jeřábek Jan, Tenkl Tomáš, Tenkl Martin, Klempt Kamil, Bouška Martin
SK Olympik Mělník B: Hnízdil Dominik, Malinský Dominik, Šmejkal Radek, Prejsa Tomáš, Slezák Daniel, Machytka Patrik, Lehner Lukáš, Gabčo Josef ml., Frýzek Lukáš Nejlepší hráči: Gabčo J. ml. (Mělník B), Paluka L. (Slatina), Malinský D. (Mělník B)

O1A0302 REAS Česká Lípa - SKP Kolín 7 : 6 (3 : 2)¨

Rozhodčí: Nagy Zdeněk (8,4), Vrtal Bohumil (8,4) Delegát: Poppr Zbyněk Diváků: 40 Místo konání: SH Česká Lípa Datum konání: 3. 11. 2019 Výkop: 18:00 AF: D 3/4 – H 0/3 Fair-play: D 26 – H 27
Branky (asistence): 2. Kýček Daniel (Bednář Patrik), 9. Sedláček Václav (Heptner Milan), 19. Kýček Daniel (Sedláček Václav), 23. Hřeben Jiří (Bednář Patrik), 29. Sedláček Václav, 37. Kýček Daniel (Sedláček Václav), 39. Sedláček Václav (Bednář Patrik) - 19. Kovařík Jakub, 20. Kopecký Miroslav (Kovařík Jakub), 23. Kopecký Miroslav (Kovařík Jakub), 30. Kovařík Jakub (Škopek Michal), 34. Kopecký Miroslav, 38. Kopecký Miroslav (Jehlička Aleš)
ŽK: Kýček Daniel - 0
REAS Česká Lípa: Uličný Václav, Kýček Daniel, Nevrlý Ladislav, Szabo Milan, Heptner Milan, Hřeben Jiří, Ondrúšek Vojtěch, Kliment Dan, Bednář Patrik, Sedláček Václav
SKP Kolín: Pluhař Michal, Kovařík Jakub, Škopek Michal, Jehlička Aleš, Kopecký Miroslav Nejlepší hráči: Kýček D. (Česká Lípa), Pluhař M., Kovařík J. (oba Kolín)

O1A0303 R.S.C. Čechie Slaný - TJ Spartak Perštejn 4 : 15 (1 : 4)

Rozhodčí: Laštovička Stanislav (8,4), Prágl Martin (8,4) Delegát: Švagr Roman Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 3. 11. 2019 Výkop: 11:00 AF: D 2/5 – H 2/4 Fair-play: D 26 – H 26
Branky (asistence): 13. Danda Petr (Hrůnek Miroslav), 25. Danda Petr (Jiránek Jakub), 32. Danda Lukáš, 39. Danda Lukáš (Hrůnek Miroslav) - 5. Holman Jaroslav (Dolejška Matěj), 7. Hulinský Petr (Holman Jaroslav), 9. Schreiner Martin (Bubela Ondřej), 11. Hulinský Petr (Dolejška Matěj), 22. Filinger David, 23. Dolejška Matěj (Hulinský Petr), 25. Dolejška Matěj (Holman Jaroslav), 26. Schreiner Martin (Holman Jaroslav), 30. Chmelan Jiří (Dolejška Matěj), 31. Filinger David, 32. Filinger David (Bubela Ondřej), 33. Dolejška Matěj (Filinger David), 34. Schreiner Martin (Holman Jaroslav), 38. Bubela Ondřej, 40. Bubela Ondřej (Chmelan Jiří)
ŽK: Jiránek Jakub - Hulinský Petr
R.S.C. Čechie Slaný: Dvořák Pavel, Jiránek Jakub, Volgner Petr, Hrůnek Miroslav, Chochola Zbyněk, Danda Petr, Danda Lukáš
TJ Spartak Perštejn: Filinger David, Chmelan Jiří, Schreiner Martin, Dolejška Matěj, Hulinský Petr, Bubela Ondřej, Holman Jaroslav Nejlepší hráči: Filinger D., Holamn J., Chmelan J. (všichni Perštejn)

O1A0304 FC Atletico Chomutov - FC Betis Kadaň 2 : 5 (0 : 3)

Rozhodčí: Svoboda Richard (8,4), Pašek Lukáš (8,4) Delegát: Nepil Pavel Diváků: 100 Místo konání: SH Chomutov Datum konání: 3. 11. 2019 Výkop: 18:15 AF: D 6/2 – H 2/5 Fair-play: D 25 – H 24
Branky (asistence): 31. Vondráček Denis, 36. Vondráček Denis (Hajný Vladimír) - 6. Hrdinka Patrik (Sýkora Lukáš), 11. Sýkora Lukáš (Hrdinka Patrik), 17. Hrdinka Valter (Sýkora Lukáš), 37. Schreiner Filip (Živnůstka David), 39. Hrdinka Patrik
ŽK: Hajný Vladimír - Hrdinka Patrik, Grund Milan
FC Atletico Chomutov: Miklovič Lukáš, Moravec Miloslav, Treml Lukáš, Naďal Michal, Myšička Karel, Hajný Vladimír, Myšička Karel ml., Váňa Marcel, Vondráček Denis
FC Betis Kadaň: Živnůstka David, Kaidl Lukáš, Hrdinka Patrik, Hrdinka Valter, Kadlec Marek, Sýkora Lukáš, Grund Milan, Křesák Robert, Schreiner Filip, Kardos Imrich, Šinágl Ladislav, Peinelt Jan Nejlepší hráči: Hrdinka P., Schreiner F. (oba Kadaň), Vondráček D. (Chomutov)