Události 10.kola

První kolo roku 2020 ještě více zamotalo popředí tabulky, nyní jsou celkem čtyři kluby v rozmezí jediného bodu. Na čele zůstává Perštejn, který zvládl koncovku utkání se Slatinou. Na druhé místo poskočilo Ústí, které jednoznačně přehrálo Slaný. Třetí je se stejným bodovým ziskem Kadaň, která nadělila České Lípě 14 branek. Vyhrál i další favorit Mělník B, který připravil desítku Kolínu, který kromě bodů přišel i o dva vyloučené hráče. V aktivitě ani ve střelcích změny nejsou, aktivitu nadále vede perštejnský Dolejška M, který už má jen jen dvoubodový náskok na svého spoluhráče Holmana J. Střelcům vévodí s velkým sedmibrankovým náskokem českolipský Kýček D.

Statistiky: 10 kolo dominantně ovládly domácí celky v poměru 4 0 0. Dvě utkání nabídly dvouciferné výsledky, 14 branek připravil Kadaň České Lípě (zde také padlo nejvíce branek, celkem 17) a desítku udělil Mělník B Kolínu. Další dva domácí celky zastavily své skóre na devítce. K utkáním nastoupilo celkem 74 hráčů, nejvíce, a to 12, nominovala Kadaň, nejméně jich nasadily Kolín, Slatina a Česká Lípa, po 8. Celkem bylo vstřeleno 59 branek (průměr na zápas 14,75), domácí jich vstřelili 42 (průměr na zápas 10,50), hosté se trefili 17x (průměr na zápas 4,25), nový smutný rekord. Toto kolo sledovalo celkem 125 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do kadaňské haly, a to 50. Celkem bylo uděleno 9 žlutých karet. Hned tři hráči (nový smutný rekord) uviděli červeného žolíka, Halbich D. z České Lípy a dva hráči Kolína, Černý J. a Kopecký M. Nejvíce akumulovaných faulů vyprodukovaly Kolín, Slatina a Ústí, celkem po 9, nejslušnějším týmem v této činnosti bylo Slaný, s pouhými 3 fauly.

Mělnická rezerva Olympiku přehrála hostující kolínské SKP po změně stran, hosté herně zlobili jen v úvodní čtvrthodině, a nakonec odjeli s desítkou, na které se nejvíce podílel Prejsa 3+3 a Machytka 4+1, hattrick kolínského Kovaříka na body nestačil. Domácí hráči, vědomi si své síly začali v poklidném tempu a brzy šli do vedení Prejsou. Poté přišla pojistka Machytkou. Toto vedení ale domácí ukolébalo a hosté toho náležitě využili, když během pěti minut čtyřikrát pokořili domácího brankáře, manko smazal dvěma góly Kovařík a Rosendorf s Jehličkou překlopili skóre na svoji stranu. Hostitel však znovu přidal a svou pracovitostí dokázal do poločasu vyrovnat, kontaktní branku trefil Prejsa a těsně před přestávkou zařídil remízu Machytka. Po změně stran se hosté ještě snažili držet krok s domácími, ale postupem času se začala projevovat únava, čehož domácí využili k rozhodujícímu trháku, třemi slepenými góly. Vedení jim vrátil Vokoun a Prejsa s Machytkou si vystřelili hattricky. Poté ještě pojistil vedení osmou brankou Dvorný. Nervozita hostů rostla a vyvrcholila zbytečným vyloučením brankáře Kašpara 4 minuty před koncem, domácí přesilovku využili Malinským. Očekávalo se, že se zápas bude pouze dohrávat, u hostů si ještě hattrick zkompletoval Kovařík, dvouciferné výhry si domácí dočkali v poslední minutě po čtvrté trefě Machytky. Hosté ale ještě stihli jedno vyloučení, v poslední minutě si frustraci vybil Kopecký. Mělník B vyhrál v posledních šesti utkáních hned 5x a je nyní čtvrtý s pouhou jednobodovou ztrátou na čelo, v aktivitě je nejlepší Prejsa 29 (14+15) a Machytka 19 (12+7). Kolín venku zůstává na nule a zůstává na osmé pozici, ve všech svých utkáních bodoval Kovařík 14 (9+5), sekunduje mu Kopecký se Slezákem, oba 12 (9+3).

Atraktivní utkání v boji o 1.místo v současné divizní tabulce přineslo výhru domácímu perštejnskému Spartaku, který zdolal Slatinu až v závěrečných minutách utkání, přetahovanou o skóre nakonec vyhrál hostitel, hostům nepřinesly body ani čtyři trefy Paluky, podobně se činil domácí kanonýr Holman. Zpočátku to na žádnou větší přestřelku nevypadalo, první změna skóre přišla až po 7 minutách hry a do vedení šli hosté Benešem. Tato branka ale nastartovala domácí střelce, brzy srovnal Holman a v 11 minutě domácí poslal do vedení Schreiner. Po čtvrthodině hry přidal pojišťovací branku domácí kapitán Filinger, ale to bylo od domácího celku do přestávky vše. V závěrečné čtyřminutovce první půle se obrat povedl i hostům, kontaktní branku trefil opět Beneš, vyrovnání zařídil Tenkl T. a těsně před poločasovým hvizdem vrátil hostům vedení kapitán Paluka. Druhé dějství začalo pro hosty lépe, podruhé se trefil Paluka, ale vzápětí se smolně zranil jeho spoluhráč Januščík. Na tahu byli domácí a třemi góly v řadě strhli vedení opět na svoji stranu, k dalším zásahům Holmana (zkompletovaný hattrick) se přidal podruhé Filinger. 6 minut před koncem si hostující kapitán také vystřelil hattrick, dokonce čistý. V závěru však domácí vyvinili velký tlak, z něhož vyprodukovali tři rozhodující branky, třetí vedení zařídil Holman, pojistky přidali Dolejška s Exnerem. Hosté jen trochu korigovali čtvrtým zásahem Paluky. Perštejn si drží vedení, ale za sebou má v těsném závěsu další tři celky, dva jeho hráči vévodí aktivitě, Dolejška M. 37 (18+19) a Holman J. (35 (18+17). Slatina čeká ny výhru již tři kola a nyní klesla o jednu příčku na 5 místo, v popředí aktivity má hned 4 hráče, Jeřábek J. 32 (14+18), Paluka L. 31 (16+15), Tenkl T. 31 (9+22) a Beneš J. 30 (20+10).

Kadaňský Betis potvrdil roli favorita v duelu s hostujícím českolipským Reasem, snaživí hosté dostali tvrdou lekci z produktivity a odjeli s těžkou dvoucifernou porážkou, domácí Hrdinka P. si vystřelil 6 bodů, 4+2. Hosté přijeli do Kadaně s cílem uhrát co nejlepší výsledek, ale domácí tým jim překazil plány již ve 2 minutě, kdy se trefil Schreiner. Hostitel kombinační hrou zatlačil soupeře do defenzivy a do 10 minuty si dalšími čtyřmi brankami vytvořil luxusní pětibrankový náskok, 2x se prosadil Hrdinka P., další góly přidali Škůrek a Peinelt. Poté se hra celkem vyrovnala, hosté se dostali několikrát na dostřel kadaňské branky, ale střelci měli notně vychýlenou mušku. Začátek druhého dějství přinesl vyrovnanou hru, ale byli to opět domácí, kteří stříleli branky, prosadili se opět 4x, Hrdinka P. si dokonal hattrick, mezi střelce se zapsal také Kozlík, Gruns a Schreiner se trefil podruhé. Hosté smazali nulu na svém kontě až ve 31 minutě Klimentem, který z těžkého úhlu překonal výborného domácího gólmana Šinágla, vzápětí se Kliment prosadil ještě jednou a trefil se také Hřeben. Desítku připravil hostitelskému celku kapitán Škůrek, domácí byli při chuti navyšovali své vedení, další branku přidal Kaidl, poté domácí využili přesilovku Hrdinkou P., po vyloučení Halbicha, a nakonec se ještě prosadili podruhé Kaidl s Grundem. V mužstvu Kadaně dominoval střelecky disponovaný Hrdinka, kterému sekundoval kapitán Škůrek a Schreiner, oporou byl i brankář Šinágl. V mužstvu hostí si v poli své uhráli Sedláček s Heptnerem. Kadaň se šestou výhrou v soutěži drží na druhé pozici, v aktivitě se činí Hrdinka P. 24 (13+11) a Schreiner F. 18 (15+3). Česká Lípa má třetí porážku v řadě a zůstává sedmá, spoléhá se na nejlepšího střelce soutěže Kýčka D. 29 (27+2) a Sedláčka V. 24 (11+13).

Ústecká Boca Juniors si na své palubovce poradila se slánskou Čechií, hosté prospali začátek utkání, a navíc měli vychýlenou mušku, přísnější měřítko snese jen brankář, který svůj celek zachránil od dvouciferné porážky, dva hattricky hostitele, kapitána Knora a Čisára. Než se hostující hráči probrali, nabrali tříbrankové manko, které připravil dvěma góly Knor a trefil se také Čisár. Slánští ještě mohou děkovat svému gólmanovi, že manko nebylo daleko vyšší, když v 8 minutě vychytal tutovky domácího celku. Počtvrté hosté kapitulovali po střele Čisára a až poté se konečně prosadili Mertlíkem. Těsně před přestávkou navýšil vedení domácího celku Memeti, a tak hostitel šel do kabin se čtyřbrankovým vedením. Začátek druhého dějství byl poněkud klidnější, další změna skóre nastala až ve 27 minutě, kdy se hostům po pěkné akci podařilo snížit Dandou L. To však bylo od hostů vše, měli sice několik slibných brankových příležitostí, ale ty nebyli schopni proměňovat, proti byl domácí brankář Sidor, nebo slánští hráči míjeli branku. Koncovka domácích byla o poznání lepší, přidali ještě další tři branky, Knor s Čisárem si zkompletovali hattricky.

Střelci kola se se 4 góly stali Hrdinka P. z Kadaně, Machytka P. z Mělníku B, Holman J. z Perštejna a Paluka L. ze Slatiny. Nejlepšími asistenty, nahrávali celkem na 3 branky, byli Prejsa T., Vokoun J. ml. (oba Mělník B) a Rosendorf S. z Kolína.

Historické statistiky:

500 branku Slatiny, ve 4 sezóně, trefil Paluka L.

Premiérovou, 100 branku Perštejna, v úvodní sezóně, vstřelil Dolejška M.

čekatelé:

Navrátil J. (Kolín) – 5 branek do stovky, 9 sezóna, Škopek M. (Kolín) – 7 bodů v aktivitě do stovky, 93 (36+57), 11 sezóna, Mrština B. (Slaný) – 6 bodů v aktivitě do dvoustovky, 194 (106+88), 9 sezóna

Sestava 10. kola:

Bouška M. (Slatina) – Prejsa T. (Mělník B) 2x, Hrdinka P. (Kadaň) 3x, Čisár J. (Ústí), Vokoun J. ml. (Mělník B) 2x

O1A1001 SK Olympik Mělník B - SKP Kolín 10 : 5 (4 : 4)

Rozhodčí: Zlatník Jakub (8,2), Prágl Martin (8,2) Delegát: Trlida Zdeněk Diváků: 40 Místo konání: SH Gymnázium Mělník Datum konání: 5. 1. 2020 Výkop: 18:00 AF: D 2/5 – H 6/3 Fair play: D 27 – H 13
Branky (asistence): 2. Prejsa Tomáš (Vokoun Jiří ml.), 9. Machytka Patrik (Prejsa Tomáš), 18. Prejsa Tomáš (Vokoun Jiří ml.), 20. Machytka Patrik (Prejsa Tomáš), 27. Vokoun Jiří ml., 28. Prejsa Tomáš (Machytka Patrik), 29. Machytka Patrik (Vokoun Jiří ml.), 33. Dvorný Radim (Frýzek Lukáš), 36. Malinský Dominik (Dvorný Radim), 40. Machytka Patrik (Prejsa Tomáš) - 11. Kovařík Jakub (Navrátil Jakub), 14. Kovařík Jakub (Rosendorf Stanislav), 15. Rosendorf Stanislav (Kopecký Miroslav), 16. Jehlička Aleš (Rosendorf Stanislav), 39. Kovařík Jakub (Rosendorf Stanislav)
ŽK: 0 - Funda Ladislav ČK: 0 - Kašpar Jiří, Kopecký Miroslav
SK Olympik Mělník B: Hnízdil Dominik, Vokoun Jiří ml., Malinský Dominik, Slezák Daniel, Tajč Tomáš, Prejsa Tomáš, Frýzek Lukáš, Machytka Patrik, Dvorný Radim
SKP Kolín: Kašpar Jiří, Navrátil Jakub, Kovařík Jakub, Rosendorf Stanislav, Kopecký Miroslav, Jehlička Aleš, Velčovský Lubomír, Funda Ladislav Nejlepší hráči: Prejsa T., Vokoun J. ml. (oba Mělník B), Rosendorf S. (Kolín)

O1A1002 TJ Spartak Perštejn - FC Slatina 2006 9 : 7 (3 : 4)

Rozhodčí: Šmíd Jiří (8,4), Hanzlík Jiří (8,4) Delegát: Smreček Ladislav Diváků: 20 Místo konání: SH Spořice Datum konání: 5. 1. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 5/2 – H 5/4 Fair play: D 25 – H 26
Branky (asistence): 9. Holman Jaroslav (Filinger David), 11. Schreiner Martin (Filinger David), 15. Filinger David (Holman Jaroslav), 23. Holman Jaroslav, 26. Holman Jaroslav (Dolejška Matěj), 31. Filinger David (Šinkovic Michal), 34. Holman Jaroslav, 36. Dolejška Matěj (Chmelan Jiří), 37. Exner Pavel - 7. Beneš Jan (Tenkl Martin), 16. Beneš Jan (Jeřábek Jan), 17. Tenkl Tomáš, 20. Paluka Lukáš (Jeřábek Jan), 21. Paluka Lukáš, 34. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš), 40. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš)
ŽK: Filinger David, Šinkovic Michal - Hanuščík Jakub
TJ Spartak Perštejn: Sabadosh Ihor, Filinger David, Chmelan Jiří, Schreiner Martin, Dolejška Matěj, Exner Pavel, Šinkovic Michal, Holman Jaroslav, Zmrhal Miloslav
FC Slatina 2006: Bouška Martin, Paluka Lukáš, Tenkl Tomáš, Hanuščík Jakub, Klempt Kamil, Beneš Jan, Tenkl Martin, Jeřábek Jan Nejlepší hráči: Bouška M. (Slatina), Dolejška M., Filinger D. (oba Perštejn)

O1A1003 FC Betis Kadaň - REAS Česká Lípa 14 : 3 (5 : 0)

Rozhodčí: Navrátilová Pavla (8,4), Pašek Lukáš (8,4) Delegát: Ing. Bydžovský Zdeněk Diváků: 50 Místo konání: SH Kadaň Datum konání: 3. 1. 2020 Výkop: 19:30 AF: D 3/4 – H 3/4 Fair play: D 27 – H 23
Branky (asistence): 2. Schreiner Filip, 5. Hrdinka Patrik, 6. Hrdinka Patrik, 9. Škůrek Ladislav (Schreiner Filip), 10. Peinelt Jan (Kaidl Lukáš), 25. Hrdinka Patrik (Grund Milan), 27. Kozlík David (Škůrek Ladislav), 29. Schreiner Filip (Hrdinka Patrik), 30. Grund Milan (Schreiner Filip), 34. Škůrek Ladislav (Hrdinka Patrik), 37. Kaidl Lukáš, 38. Hrdinka Patrik (Kaidl Lukáš), 39. Kaidl Lukáš (Kardos Imrich), 40. Grund Milan (Škůrek Ladislav) - 31. Kliment Dan, 33. Kliment Dan (Halbich David), 35. Hřeben Jiří (Sedláček Václav)
ČK: 0 - Halbich David
FC Betis Kadaň: Živnůstka David, Škůrek Ladislav, Hrdinka Patrik, Hrdinka Valter, Kaidl Lukáš, Kardos Imrich, Grund Milan, Schreiner Filip, Kozlík David, Peinelt Jan, Kadlec Marek, Šinágl Ladislav
REAS Česká Lípa: Uličný Václav, Hřeben Jiří, Nevrlý Ladislav, Kliment Dan, Halbich David, Heptner Milan, Sedláček Václav, Bednář Patrik Nejlepší hráči: Hrdinka P., Grund M. (oba Kadaň), Sedláček V. (Česká Lípa)

O1A1004 BOCA Juniors Ústí n/L - R.S.C. Čechie Slaný 9 : 2 (5 : 1)

Rozhodčí: Macháček Jiří (8,3), Lutka Josef (8,3) Delegát: Vaněk Václav Diváků: 15 Místo konání: SH Krupka Datum konání: 4. 1. 2020 Výkop: 18:30 AF: D 5/4 – H 1/2 Fair play: D 23 – H 27  
Branky (asistence): 4. Knor Vasil (Slepčík Dalibor), 5. Knor Vasil (Slepčík Dalibor), 7. Čisár Jan, 14. Cibrík Michal (Knor Vasil), 18. Memeti Adrian, 27. Jelen Karel (Urbánszký Alexandr), 31. Čisár Jan (Urbánszký Alexandr), 32. Knor Vasil (Jelen Karel), 35. Čisár Jan (Formánek Jiří) - 14. Mertlík Jan (Kroutil Radovan), 27. Danda Lukáš
ŽK: Slepčík Dalibor, Urbánszký Alexandr, Cibrík Michal - 0
BOCA Juniors Ústí n/L: Sidor Martin, Knor Vasil, Formánek Jiří, Jelen Karel, Memeti Adrian, Slepčík Dalibor, Urbánszký Alexandr, Cibrík Michal, Čisár Jan, Číhal Daniel
R.S.C. Čechie Slaný: Pflégr Václav, Řehák Zdeněk, Paluba Jan, Danda Lukáš, Danda Petr, Tylšar Ondřej, Mertlík Jan, Kroutil Radovan, Chochola Zbyněk, Náprstek Radek Nejlepší hráči: Čisár J. (Ústí), Pflégr V. (Slaný), Slepčík D. (Ústí)