Události 12.kola

Z vedoucí čtveřice mužstev bodovaly naplno jen dva celky (Ústí mělo volno), vedoucí Perštejn připravil 12 gólovou porážku Slanému, Kadaň měla lehkou práci s torzem Chomutova. Málo vídaná přestřelka mezi Mělníkem B a Slatinou skončila divokým výsledkem 11:11, u všech branek mělnického celku byl Gabčo J. ml. 4+7. Po delší odmlce se radoval z výhry také Kolín, který nasázel 11 branek České Lípě. Na čele aktivity se osamostatnil Dolejška z Perštejna 43 (22+21) před svým pronásledovatelem a spoluhráčem Holmanem J. má dvoubodový náskok. V čele střelců zůstává neohroženě Kýček D. z Ústí, který má k dobru šestibrankový náskok.

Statistiky: 12 kolo ovládly zcela domácí celky v poměru 4 0 0. Atraktivní zápletka v Mělníku se Slatinou připravila divákům 22 branek, nejvíc v tomto kole, ale vítěze nepoznala. I v falším dvou utkáních se domácí střelci činili, Pešrštejn vstřelil 12 branek Slanému a Kolín o jeden méně České Lípě. Ani Kadaň nebyla daleko od dvouciferné výhry, 9x překonala Chomutov. K utkáním tohoto kola nastoupilo celkem jen 66 hráčů (vyrovnaný smutný rekord), nejvíce, a to 11, nominovala Kadaň, nejméně jich nasadil Chomutov, pouhých 6. Celkem bylo vstřeleno 71 branek, vyrovnaný rekord (průměr na zápas 17,75), domácí jich vstřelili 43 (průměr na zápas 10,75), hosté se trefili 28x (průměr na zápas 7,00). Toto kolo sledovalo 165 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do kadaňské a mělnické haly, a to po 70. Celkem bylo uděleno 7 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů vyprodukoval Mělník B, celkem 11, nejslušnějším týmem v této činnosti byl Perštejn, jen se 3 fauly.

Atraktivní přestřelka v mělnické hale mezi domácí rezervou Olympiku a Slatinou nepoznala vítěze, skóre obou celků se zastavilo na jedenáctce, u všech branek hostitelského celku byl Gabčo J. ml. 4+7, u hostů konkuroval Tenkl T. 4+1. Neuvěřitelné utkání, obrovské nasazení, nádherné akce, jak kombinační, tak i brejkové, ukázkové střely po pěkných kombinacích, po vyšachování celé obrany. Začátek se povedl hostům. Domácí útočili a hosté z brejků sázeli jednu branku za druhou. Poprvé se skóre měnilo ve 3 minutě, když udeřil Jeřábek, pojistky hostům připojil dvěma zásahy Tenkl T. Domácí se ovšem nevzdávali a Malinským snížili. Byli to ale opět hosté, kteří svému hostiteli utekli až na rozdíl čtyř branek, po trefách Beneše a Klempta. Domácí ale stihli ještě do přestávky korigovat dvěma góly od Gabča ml. a Machytky, těsně před přestávkou se prosadily ještě jednou oba celky, na branku kapitána hostí Paluky, odpověděl Prejsa a tak šli domácí do poločasu jen se dvoubrankovým mankem. Druhé dějství začalo domácím náporem, který brzy vyústilo ve srovnání stavu, 2x se trefil Prejsa, který si tak zkompletoval čistý hattrick. Následně se obě mužstva přetahovala o vedení a snažila se strhnout vítězství na svoji stranu. Ve 25 minutě šli domácí poprvé do vedení Vokounem, soupeř kontroval Jeřábkem a další vedení mu připravil Tenkl T. s Palukou. Ani tato ztráta ale domácí nepoložila, vzal to na sebe Gabčo ml. a dvěma góly (dokonaný hattrick) srovnává stav po půlhodině hry. Další, v pořadí třetí vedení, připravuje pro hosty Klempt. Brzy ale je opět vyrovnáno, po trefě Vokouna. Minutu před koncem strhává vedení na domácí stranu famózní Gabčo ml. Hosté však bojují do posledních vteřin a následně v početní převaze a hře bez brankáře vyrovnávají po nádherném vyšachování domácí obrany. Spravedlivá dělba bodů, Pochvalu zaslouží mladé domácí mužstvo, které utkání nezabalilo, hosty za heroický výkon, kdy utkání odehráli v obrovském tempu, šli prostě nadoraz. Hosté ve druhé půli neproměnili dva 10mPK. Mělník B začal odvety první remízou v soutěži a patří mu nadále čtvrtá příčka, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je stále Prejsa T. 34 (17+17). Slatina má již třetí remízu v soutěži a také si drží své páté místo tabulky, v popředí aktivity má hned čtyři své hráče, nejlepší je Tenkl T. 41 (15+26), nejpilnějším střelcem je Beneš J. se 24 góly.

Kolínský SKP si na své palubovce poradil s českolipským Reasem, rozhodující náskok si hostitel získal ještě do poločasu, hosté se v zakončení dlouho hledali, ve druhé části hry se hosté v této činnosti sice zlepšili, ale manko nedohnalo, domácí Kovařík se trefil 4x, hostujícímu Klimentovi hattrick k bodům nepomohl. Po vyrovnaném začátku otevřel skóre domácí Kovařík, který poté přidal i první pojistku. Domácí lépe kombinovali a dařila se jim i střelba, další dvě branky trefil Šváb a po čtvrthodině hry si kovařík zkompletoval hattrick. Hosté se naopak ve střelbě trápili, chybovali ve finální přihrávce a trefili se až v 17 minutě Hřebenem. Těsně před poločasovým hvizdem se mezi střelce zapsal i gólman Černý a domácí šli do kabin s luxusním pětibrankovým vedením. Jenže pauza hostům prospěla a na začátku druhého poločasu vystrčili drápky, domácí celek začal chybovat v obraně, a naopak hosté byli při střelecké chuti. Gólový propad se začal tenčit, po hattricku Klimenta a gólu Heptnera se hosté dostali na rozdíl jen dvou branek. Nakonec ale domácí zvrat nedovolili Slezák, Seifert a Linhart vrátil klid na domácí stranu. Hosté ještě kontrovali dvěma góly Lebdušky, ale to nestačilo. Domácí dostali dvě výhody 10mPK, z nich Srba proměnil jen jednu. V závěru se ještě oba celky prosadily jednou, u hostů snižoval Hřeben a 11 branku domácího celku vstřelil nejlepší hráč utkání Kovařík. Kolín se radoval z výhry po dlouhém sedmizápasovém půstu, a posunul se na 7 místo, nejlepší v aktivitě i ve střelcích je Kovařík J. 21 (16+5). Česká Lípa čeká na výhru již 6 kol a nyní klesla na předposlední 8 místo tabulky, na čele aktivity i mezi střelci zůstává na čele Sedláček V. 24 (11+13).

Perštejnský Spartak potvrdil roli favorita i proti hostující slánské Čechii, rychlé vedení dalo domácím klid do zbytku utkání, své statistiky si vylepšili zejména Dolejška 4+2 a Chmelan 2+5, mladý slánský celek moc šancí v tomto utkání neměl. Hostitel si vybudoval brzo dostatečné vedení, skóre otevřel již ve 2 minutě Exner, následovaly dvě slepené branky od Schreinera a Chmelana, o chvilku později se Schreiner prosadil podruhé a připojil se ještě gólem Holman. Hosté smazali nulu na svém kontě až po čtvrthodině hry Mrštinou, ale to bylo od hostů do přestávky vše. Pětibrankový náskok domácích do poločasu ještě stihl Dolejška. Po změně stran se jako první trefili hosté Řehákem, ale domácí kapitán Dolejška byl při střelecké chuti a brzy si zkompletoval hattrick. Mečbol na desítku připravil Chmelan pro Holmana. Za tohoto rozhodnutého stavu již domácí nehráli tak zodpovědně a dovolili soupeři trochu upravit skóre 2 góly Mertlíka a Dandou. Mezi domácí střelce se ještě podruhé dostal Exner a počtvrté Dolejška. Diváky tak oba celky bavily otevřenou hrou a brankami. Perštejn má nyní čtyři výhry v řadě a pokračuje v roli lídra soutěže, na čele celkové aktivity má hned dva hráče Dolejšku M. 43 (23+21) a Holmana J. 42 (20+22). Slaný čeká na další výhru již čtyři kola a nyní je již poslední, deváté, nejlepší v aktivitě i ve střelcích je Danda P. 18 (13+5).

Pro domácího favorita kadaňský Betis bylo chomutovské Atletico snadným soustem, hosté s jediným hráčem na střídání přijeli utkání odehrát jen z povinnosti, rozhodnuto bylo ještě do přestávky. Již podle počtu hráčů bylo zřejmé, kdo bude na kadaňské palubovce dominovat. Oba celky předváděly slušnou hru a ani rozhodčí neměli moc práce, kdy fauly vycházely ze hry. Domácí se velice rychle ujali vedení Peineltem. Soupeř sice kontroval vyrovnávací brankou Holuba, ale jak se později ukázalo, byla to jediná trefa hostů do přestávky. Hostiteli vrátil v té samé minutě vedení Kardos a pojistky přidávali Kozlík, 2x kapitán Škůrek a Hrdinka V. Po změně stran domácím stačilo pohlídat vedení z první části hry a došli si zaslouženě pro tři body. Hosté po přestávce trochu zlepšili koncovku a třikrát překonali domácího brankáře Živnůstku, o branky se postarali Holub podruhé, Vondráček a Myšička K. ml. Také domácí ještě dvakrát rozvlnili síť chomutovské branky, druhou trefou Hrdinky V. a Schreinera, poslední branku utkání si v závěru vstřelili hosté sami. Kadaň si třetí výhrou v řadě potvrdila druhé místo, se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Perštejn, nejlepší v aktivitě je Hrdinka P. 27 (15+12) ve střelcích je na tom nejlépe Schreiner F. s 16 góly. Chomutov čeká na výhru jíž 5 kol, ale je stále šestý, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Vondráček D. 25 (15+10).

Střelci kola se stali se 4 góly Dolejška M. z Perštejna, Kovařík J. z Kolína, Tenkl T. ze Slatiny a Gabčo J. ml. z Mělníku B. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 7 branek, byl Gabčo J. ml. z Mělníku B.

Historické statistiky:

čekatelé:

MělníkB – 15 branek do šestistovky, 4 sezóna, Slaný – 10 branek do šestistovky (4 sezóna), Navrátil J. (Kolín) – 5 branek do stovky, 9 sezóna, Škopek M. (Kolín) – 6 bodů v aktivitě do stovky, 94 (36+58), 11 sezóna, Mrština B. (Slaný) – 3 body v aktivitě do dvoustovky, 197 (107+90), 9 sezóna, Jeřábek J. (Slatina) – 9 branek do stovky (5 sezóna), Škůrek L. (Kadaň) – 8 branek do stovky (5 sezóna)

Sestava 12. kola:

Živnůstka D. (Kadaň) – Gabčo J. ml. (Mělník B) 3x, Tenkl T. (Slatina), Chmelan J. (Perštejn) 2x, Kovařík J. (Kolín) 2x

O1A1201 SK Olympik Mělník B - FC Slatina 2006 11 : 11 (4 : 6)

Rozhodčí: Lafek David (8,5), Dragoun Radek (8,4) Delegát: Houška Zbyněk Diváků: 70 Místo konání: SH Mělník Datum konání: 19. 1. 2020 Výkop: 18:00 AF: D 4/7 – H 4/5 Fair play: D 24 – H 22
Branky (asistence): 11. Malinský Dominik (Gabčo Josef ml.), 17. Gabčo Josef ml., 18. Machytka Patrik (Gabčo Josef ml.), 19. Prejsa Tomáš (Gabčo Josef ml.), 21. Prejsa Tomáš (Gabčo Josef ml.), 22. Prejsa Tomáš (Gabčo Josef ml.), 25. Vokoun Jiří ml. (Gabčo Josef ml.), 29. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 30. Gabčo Josef ml. (Machytka Patrik), 35. Vokoun Jiří ml. (Prejsa Tomáš), 39. Gabčo Josef ml. (Vokoun Jiří ml.) - 3. Jeřábek Jan, 6. Tenkl Tomáš (Jeřábek Jan), 7. Tenkl Tomáš (Paluka Lukáš), 13. Beneš Jan, 14. Klempt Kamil (Jeřábek Jan), 18. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš), 26. Jeřábek Jan (Klempt Kamil), 27. Tenkl Tomáš, 28. Paluka Lukáš, 31. Klempt Kamil, 40. Tenkl Tomáš (Klempt Kamil)
ŽK: Gabčo Josef ml., Machytka Patrik - Paluka Lukáš, Klempt Kamil, Beneš Jan
SK Olympik Mělník B: Hnízdil Dominik, Malinský Dominik, Lehner Lukáš, Gabčo Josef ml., Tajč Tomáš, Frýzek Lukáš, Prejsa Tomáš, Slezák Daniel, Machytka Patrik, Vokoun Jiří ml.
FC Slatina 2006: Šídlo Kamil, Paluka Lukáš, Bouška Martin, Tenkl Tomáš, Klempt Kamil, Beneš Jan, Tenkl Martin, Jeřábek Jan Nejlepší hráči: Paluka L., Tenkl T. (oba Slatina), Gabčo J. ml. (Mělník B)

O1A1202 SKP Kolín - REAS Česká Lípa 11 : 8 (6 : 1)

Rozhodčí: Velebil Tomáš (8,4), Vala Luboš (8,4) Delegát: Ing. Bydžovský Zdeněk Diváků: 10 Místo konání: SH Kolín Datum konání: 18. 1. 2020 Výkop: 19:15 AF: D 2/4 – H 3/7 Fair play: D 27 – H 25
Branky (asistence): 4. Kovařík Jakub (Slezák Lukáš), 8. Kovařík Jakub (Seifert Lukáš), 9. Šváb Tomáš (Srba Martin), 13. Šváb Tomáš (Slezák Lukáš), 16. Kovařík Jakub (Srba Martin), 20. Černý Jiří, 23. Slezák Lukáš (Škopek Michal), 32. Seifert Lukáš (Linhart Matěj), 33. Linhart Matěj (Srba Martin), 38. Srba Martin, 39. Kovařík Jakub (Šváb Tomáš) - 17. Hřeben Jiří (Szabo Milan), 22. Kliment Dan (Bednář Patrik), 23. Kliment Dan (Hřeben Jiří), 27. Heptner Milan (Lebduška Petr), 31. Kliment Dan (Lebduška Petr), 32. Lebduška Petr (Heptner Milan), 33. Lebduška Petr (Hřeben Jiří), 36. Hřeben Jiří (Bednář Patrik)
ŽK: 0 - Heptner Milan
SKP Kolín: Černý Jiří, Slezák Lukáš, Navrátil Jakub, Šváb Tomáš, Škopek Michal, Seifert Lukáš, Linhart Matěj, Kovařík Jakub, Srba Martin
REAS Česká Lípa: Szabo Milan, Hřeben Jiří, Nevrlý Ladislav, Lebduška Petr, Bednář Patrik, Heptner Milan, Kliment Dan Nejlepší hráči: Kovařík J., Šváb T. (oba Kolín), Lebduška P. (Česká Lípa)

O1A1203 TJ Spartak Perštejn - R.S.C. Čechie Slaný 12 : 5 (6 : 1)

Rozhodčí: Pašek Lukáš (8,4), Navrátilová Pavla (8,4) Delegát: Gryc Leoš Diváků: 15 Místo konání: SH Spořice Datum konání: 19. 1. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 1/2 – H 2/4 Fair play: D 27 – H 25
Branky (asistence): 2. Exner Pavel (Dolejška Matěj), 5. Schreiner Martin (Chmelan Jiří), 6. Chmelan Jiří (Holman Jaroslav), 9. Schreiner Martin (Dolejška Matěj), 11. Holman Jaroslav (Exner Pavel), 17. Dolejška Matěj (Chmelan Jiří), 23. Dolejška Matěj (Chmelan Jiří), 24. Dolejška Matěj (Holman Jaroslav), 25. Chmelan Jiří (Holman Jaroslav), 37. Holman Jaroslav (Chmelan Jiří), 38. Exner Pavel (Chmelan Jiří), 40. Dolejška Matěj - 16. Mrština Bohumil (Danda Petr), 22. Řehák Zdeněk (Mrština Bohumil), 31. Mertlík Jan (Jiránek Jakub), 32. Danda Petr, 39. Mertlík Jan (Mrština Bohumil)
ŽK: 0 - Danda Petr
TJ Spartak Perštejn: Sabadosh Ihor, Dolejška Matěj, Chmelan Jiří, Schreiner Martin, Exner Pavel, Holman Jaroslav, Zmrhal Miloslav
R.S.C. Čechie Slaný: Jiránek Jakub, Chochola Zbyněk, Tylšar Ondřej, Mrština Bohumil, Řehák Zdeněk, Danda Petr, Mertlík Jan, Pflégr Václav Nejlepší hráči: Chmelan J., Holman J., Exner P. (všichni Perštejn)

O1A1204 FC Betis Kadaň - FC Atletico Chomutov 9 : 4 (6 : 1)

Rozhodčí: Mollinger Lukáš (8,4), Macháček Jiří (8,4) Delegát: Košťál Milan Diváků: 70 Místo konání: SH Kadaň Datum konání: 17. 1. 2020 Výkop: 19:30 AF: D 2/3 – H 4/3 Fair play: D 27 – H 27
Branky (asistence): 2. Peinelt Jan, 6. Kardos Imrich (Hrdinka Patrik), 7. Kozlík David (Hrdinka Patrik), 9. Škůrek Ladislav (Schreiner Filip), 17. Škůrek Ladislav (Hrdinka Patrik), 20. Hrdinka Valter (Škůrek Ladislav), 27. Hrdinka Valter (Kardos Imrich), 34. Schreiner Filip (Kardos Imrich), 39. vlastní - 6. Holub Václav, 26. Holub Václav, 32. Vondráček Denis, 38. Myšička Karel ml. (Holub Václav)
FC Betis Kadaň: Živnůstka David, Škůrek Ladislav, Hrdinka Patrik, Kardos Imrich, Grund Milan, Schreiner Filip, Hrdinka Valter, Kozlík David, Peinelt Jan, Křesák Robert, Šinágl Ladislav, vlastní
FC Atletico Chomutov: Miklovič Lukáš, Moravec Miloslav, Farář Martin, Vondráček Denis, Holub Václav, Myšička Karel ml. Nejlepší hráči: Škůrek L., Živnůstka D. (oba Kadaň), Vondráček D. (Chomutov)