Události 13.kola:

Dvojice z čela tabulky potvrdila roli favoritů, vedoucí Perštejn vyhrál v Chomutově, když rozhodující náskok získal ještě do přestávky, vystačil i s jediným hráčem na střídání, Ústí deklasovalo rezervu Mělníku 14 góly, výrazně mu pomohlo vyloučení mělnické Gabča J. ml. po čtvrthodině hry, tři hattrickový střelci. Slatina nadělila desítku domácí České Lípě, Klempt přispěl 4 góly, Tenkl T. s Jeřábkem připravili po třech asistencích. Kolín začíná bodovat, další výhru si přiváží ze Slaného, soustředěná obrana a úspěšné brejky slavily úspěch, polovinu branek trefil Jehlička, celkem čtyři, domácí kromě bodů přišli o vyloučeného Jiránka. Na čele aktivity vystřídal Holman J. svého spoluhráče z Perštejna Dolejšku M., nyní má na čele tříbodový náskok 48 (22+26). Vedoucí střelec Kýček D. z Ústí navýšil své vedení na 8 gólů, trefil se již celkem 33.

Statistiky: ve 13 kole dopadl souboj domácí – hosté lépe pro hosty v poměru 1 0 3. Domácí odolala jen v Ústí, které nadělilo hned 14 branek rezervě Mělníku (padlo zde i nejvíce branek v utkání, a to celkem 19). Další dvouciferné vítězství (nepopulární desítku) připravila Slatina pro domácí Českou Lípu. Ani Perštejn, opět v okleštěné sestavě, nebyl daleko dvouciferné výhře, góly ale zastavily na devítce. K utkáním tohoto kola nastoupilo celkem jen 66 hráčů (vyrovnaný smutný rekord), nejvíce, a to 10, nominovalo Ústí, nejméně jich nasadil Perštejn, pouhých 6. Celkem bylo vstřeleno 62 branek (průměr na zápas 15,50), domácí jich vstřelili 30 (průměr na zápas 7,50), hosté se trefili 32x (průměr na zápas 8,00). Toto kolo sledovalo jen 100 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do chomutovské haly, a to 50. Celkem bylo uděleno 11 žlutých karet. Dva hráči uviděli červeného žolíka, Gabčo J. ml. z Mělníku B a slánský Jiránek J. Nejvíce akumulovaných faulů vyprodukovalo Slaný, celkem 13, nejslušnějšími týmy v této činnosti byly Perštejn a Česká Lípa, jen se 4 fauly.

Ústecká Boca Juniors si pohodlně zastřílela pro rezervě mělnického Olympiku, hosté úspěšně vzdorovali jen do 16 minuty, než musel předčasně pod sprchy jejich kanonýr Gabčo J. ml., techničtější, a i sehranější hostitel získal převahu, kterou náležitě vyjádřil i střelecky, tři hattricky si vystřelili Slepčík D., Kýček D. a Memeti A. Úvod utkání vyšel lépe hostům, kteří se bleskově ujali dvoubrankového vedení po trefách Gabča J. ml. a Prejsy. Domácí hráče to ale nevyvedlo z míry a poměrně rychle obrátili skóre na svoji stranu, kontaktní branku vsítil Memeti, vyrovnání zařídil Slepčík a obrat dokonal Urbánzský. Zanedlouho ale bylo opět srovnáno, podruhé se prosadil Gabčo J. ml. Po čtvrthodině hry vrátil vedení na domácí stranu Formánek a přišla rozhodující 16 minuta, ve které hosté přišli o vyloučeného Gabča J. ml. a domácí toho využili k navýšení vedení dvěma góly Kýčka. Do přestávky se již skóre nezměnilo a do kabin šli tak spokojenější domácí s tříbrankovým vedením. Druhé dějství se již odehrála ve znamení domácí převahy, brzy přišly další pojistky od Slepčíka a Memetiho. Po půlhodině hry připravil Urbánszký mečbol na desítku i zkompletovaný hattrick pro Memetiho. Brzy se potřetí trefil také Slepčík a Kýček, dalším domácím střelcem byl Čisár, poslední branku si hosté vstřelili sami. V závěrečné čtvrtině utkání se hosté prosadili ještě brankářem Hnízdilem a Tajčem, když domácí trochu polevili. Kladem utkání byla slušná hra s minimem bezohledných zákroků a slušné a sportovní vystupování všech hráčů obou mužstev. Utkání bylo pohlední i pro přítomné diváky, kteří měli možnost zatleskat mnoha vydařeným akcím domácího mužstva. Na výkonu hostí bylo velmi sympatické to, že i za velmi nepříznivého brankového stavu se neustále snažilo o co nejlepší výsledek. Ústí vybojovalo v posledních šesti vystoupeních celkem 13 bodů se skórem 60:15 a je již druhé, nejlepší v aktivitě je nová posila Kýček D. 37 (33+4), nejlepší střelec soutěže. Mělník B prohrál počtvrté v soutěži a klesl o jednu příčku, na 5 místo, nejlepším v aktivitě je nadále Prejsa T. 37 (18+19).

Domácí chomutovské Atletico vzdorovalo lídrovi soutěže, perštejnskému Spartaku jen v úvodní čtvrtině zápasu, hosté jen s jediným hráčem na střídání získali rozhodující náskok ještě do přestávky, který se hostiteli již nepodařilo vymazat, dvojice Holman J., Chmelan J. byla k nezastavení. Favorit udeřil hned v úvodní minutě Holmanem, domácí však poměrně brzy vyrovnali stav Glasem a v úvodu byli rovnocenným partnerem. Také na druhé vedení hostů, po další trefě Holmana, dokázali domácí zareagovat vyrovnávací brankou Myšičky, ale o minutu později rozjeli hosté čtyřgólovou smršť, 2x se prosadil Dolejška a Exner. Domácí kontrovali jedinou trefou těsně před přestávkou Bachorem a přenesli si tak do druhé části hry tříbrankové manko. Po přestávce se na další změny skóre čekalo poměrně dlouho a byli to domácí, kteří se dvěma slepenými góly v podání Naďala a druhé branky Glase dostali zpět do hry. Soupeř ale neponechal nic náhodě a čistý hattrick Chmelana, během tří minut, potvrdil výhru lídra soutěže. Domácí se zmohli již jen na snížení Váňou a podruhé se mezi střelce zapsal také Naďal. Perštejn má pátou výhru v řadě, trojice na čele aktivity Holman J. 48 (22+26), Dolejška M. (45 (24+21), Chmelan J. 42 (22+20), bodovala ve všech svých 11 vystoupeních. Chomutovu se v poslední době nedaří, prohrál pátý zápas v řadě a pohoršil si na sedmé místo, nejlepším v aktivitě i ve střelcích zůstává Vondráček 26 (16+10).

Kolínské SKP poprvé bodovalo v této sezóně bodovalo na cizí palubovce, nestačila na ně ve slánské Biosce Čechie, hosté přibrzdili aktivitu domácího celku pozornou obranou s vynikajícím gólmanem a sami skórovali po rychlých kontrech, utkání se rozhodlo až v závěrečné osmiminutovce, kolínský Jehlička se mohl radovat ze čtyř vstřelených branek, domácím hattrick Řeháka body nepřinesl, a kromě bodů přišli i o vyloučeného Jiránka. Utkání začalo opatrně, kdy ze hry měli více domácí hráči a soupeř se snažil o kontra akce. Snaha hostitelského celku o kombinační hru povětšinou končila na výborném gólmanovi hostů Navrátilovi. První změna skóre přišla až po 13 minutách hry, kdy se prosadili hosté kapitánem Slezákem a hned přidal pojistku Jehlička. Podobný kousek se dvěma slepenými góly se ale povedl i domácím, a po trefách Řeháka a Jiránka bylo skóre dvě minuty před poločasem srovnané. Poslední minuta před přestávkou přinesla ještě branku na každé straně, na opětovné vedení hostí Slezákem, jeho druhá trefa, stihl zareagovat druhým svým zásahem také Řehák, a tak šly nakonec oba celky do poločasové přestávky za nerozhodného stavu. I po změně stran hosté pokračovali v trpělivé hře, kdy se soustředili na obranu a nadále se snažili přečíslovat domácí hráče v protiútocích. Jako první sice udeřili domácí, první vedení zařídil svým zkompletovaným hattrickem Řehák, ale kolínský Jehlička se trefil hned třikrát v řadě a vzal hostiteli definitivně vítr z plachet. V závěru přidal další dvě pojistky ještě Srba. Domácí zareagovali jen jedinou snižovací brankou Náprstka a pět minut před koncem je i přibrzdilo vyloučení Jiránka. Kolín navázal na předchozí domácí vysokou výhru dalším ziskem tří bodů, které ho posunuly v tabulce na 6 místo, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je nadále Kovařík 21 (16+5). Slaný se ještě v odvetách z výhry neradovalo, čtyři porážky v řadě ho nechávají na dně tabulky, na 9 pozici, nejlepším v aktivitě je Jiránek 17 (9+8), který spolu s Dandou L. nejlepším střelcem klubu.

Slatina si veze zcela zaslouženou výhru od českolipského Reasu, základy nadílky v podobě 10 branek položila ještě do přestávky, druhá část byla vyrovnanější, ale to již bylo rozhodnuto, Klempt si připsal 4 trefy, Jeřábek s Tenklem T. připojili hattricky v asistencích. Od počátku byla aktivita na straně hostů, kteří bez větších problémů získali vedení a měli neustále hru pod kontrolou. V 5 minutě otevřeli skóre Jeřábkem, o minutu později přišla pojistka od kapitána Paluky. Další navýšení vedení si připravil Klempt a Paluka se prosadil podruhé. Domácí až tohoto nepřiznivého stavu smazali nulu na svém kontě Kučerou, ale byla to jejich jediná trefa do přestávky. V závěru poločasu domácí brankář ještě musel třikrát tahat míč ze své sítě, Klempt si stihl zkompletovat hattrick a další branku si dali sami domácí. Po změně stran stačili domácí držet se soupeřem krok, a tak zbytek utkání byl více vyrovnaný, ale také byl již rozhodnutý. Jako první zamířili přesně ve druhé části hosté Tenklem T., pak se ještě trefili Beneš a počtvrté Klempt a 6 minut před koncem byla desítka na světě. Domácí v závěru alespoň zkorigovali nepříznivý stav druhou trefou Kučery a Sedláčkem. Slatina v posledních třech vystoupeních vytěžila 7 bodů a se skórem 32:19 se posunula na 4 příčku tabulky, těží z bodové aktivity hned čtveřice hráčů, Jeřábek 42 (18+24), Paluka 41 (20+21), Tenkl T. 41 (15+26) a Beneš 38 (25+13) poskládaných za perštejnským triem. Česká Lípa čeká na další výhru již šest kol, a zůstává nadále předposlední, osmá, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Sedláček 26 (12+14).

Střelci kola se stali se 4 góly Klempt K. ze Slatiny a Jehlička A z Kolína. Nejlepšími asistenty byli dva hráči Perštejna, nahrávali celkem na 4 branky, Chmelan J. a Holman J.

Historické statistiky:

Svůj 200 bod (107+93) si v 9 sezóně, vystřelil Mrština B. ze Slaného.

čekatelé:

Kolín – 15 branek do třináctistovky, 11 sezóna, Mělník B – 10 branek do šestistovky, 4 sezóna, Slaný – 5 branek do šestistovky (4 sezóna), Chomutov – 13 branek do třístovky, 2 sezóna, Navrátil J. (Kolín) – 5 branek do stovky, 9 sezóna, Škopek M. (Kolín) – 6 bodů v aktivitě do stovky, 94 (36+58), 11 sezóna, Jeřábek J. (Slatina) – 8 branek do stovky (5 sezóna), Škůrek L. (Kadaň) – 8 branek do stovky (5 sezóna), Paluka L. (Slatina) – 12 bodů do dvoustovky 188 (116+72), 4 sezóna

Sestava 13. kola:

Havránek L. (Kolín) – Slepčík D. (Ústí), Chmelan J. (Perštejn) 3x, Jeřábek J. (Slatina) 2x, Jehlička A. (Kolín)

O1A1301 BOCA Juniors Ústí n/L - SK Olympik Mělník B 14 : 5 (6 : 3)

Rozhodčí: Vlašič Miroslav (8,5), Nešněra Filip (8,4) Delegát: Ing. Hora Jan Diváků: 20 Místo konání: SH Krupka Datum konání: 25. 1. 2020 Výkop: 18:30 AF: D 3/2 – H 4/4 Fair play: D 26 – H 18
Branky (asistence): 5. Memeti Adrian (Slepčík Dalibor), 7. Slepčík Dalibor (Kýček Daniel), 8. Urbánszký Alexandr (Formánek Jiří), 15. Formánek Jiří (Čisár Jan), 16. Kýček Daniel, 17. Kýček Daniel (Slepčík Dalibor), 21. Slepčík Dalibor (Cibrík Michal), 22. Memeti Adrian, 30. Urbánszký Alexandr (Formánek Jiří), 32. Memeti Adrian, 33. Slepčík Dalibor, 35. Čisár Jan (Slepčík Dalibor), 36. Kýček Daniel (Cibrík Michal), 40. vlastní - 1. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 2. Prejsa Tomáš (Gabčo Josef ml.), 10. Gabčo Josef ml., 31. Hnízdil Dominik (Prejsa Tomáš), 34. Tajč Tomáš (Dvorný Radim)
ŽK: Kýček Daniel - Frýzek Lukáš, Babovák Jan, Dvorný Radim, Slezák Daniel ČK: 0 - Gabčo Josef ml.
BOCA Juniors Ústí n/L: Sidor Martin, Jelen Karel, Formánek Jiří, Urbánszký Alexandr, Slepčík Dalibor, Kýček Daniel, Cibrík Michal, Čisár Jan, Memeti Adrian, Pirkopulo Petr
SK Olympik Mělník B: Hnízdil Dominik, Malinský Dominik, Tajč Tomáš, Gabčo Josef ml., Frýzek Lukáš, Babovák Jan, Dvorný Radim, Prejsa Tomáš, Slezák Daniel Nejlepší hráči: Slepčík D., Memeti A. (oba Ústí), Prejsa T. (Mělník B)

O1A1303 FC Atletico Chomutov - TJ Spartak Perštejn 7 : 9 (3 : 6)

Rozhodčí: Lutka Josef (8,4), Mollinger Lukáš (8,4) Delegát: Vaněk Václav Diváků: 50 Místo konání: SH Chomutov Datum konání: 24. 1. 2020 Výkop: 19:15 AF: D 4/4 – H 4/0 Fair play: D 26 – H 25
Branky (asistence): 4. Glas David (Moravec Miloslav), 12. Myšička Karel (Váňa Marcel), 20. Bachor Filip (Mohyla Zbyněk), 36. Naďal Michal (Mohyla Zbyněk), 37. Glas David (Bachor Filip), 39. Váňa Marcel (Moravec Miloslav), 40. Naďal Michal (Váňa Marcel) - 1. Holman Jaroslav (Chmelan Jiří), 12. Holman Jaroslav (Chmelan Jiří), 13. Dolejška Matěj (Sabadosh Ihor), 14. Exner Pavel (Chmelan Jiří), 16. Dolejška Matěj (Holman Jaroslav), 19. Exner Pavel (Chmelan Jiří), 37. Chmelan Jiří (Holman Jaroslav), 38. Chmelan Jiří (Holman Jaroslav), 39. Chmelan Jiří (Holman Jaroslav)
ŽK: Bachor Filip - Dolejška Matěj
FC Atletico Chomutov: Novotný Petr, Moravec Miloslav, Otáhal Václav, Naďal Michal, Bachor Filip, Myšička Karel, Mohyla Zbyněk, Glas David, Váňa Marcel
TJ Spartak Perštejn: Sabadosh Ihor, Dolejška Matěj, Chmelan Jiří, Exner Pavel, Holman Jaroslav, Zmrhal Miloslav Nejlepší hráči: Holman J. (Perštejn), Váňa M. (Chomutov), Chmelan J. (Perštejn)

O1A1304 R.S.C. Čechie Slaný - SKP Kolín 5 : 8 (3 : 3)

Rozhodčí: Říha Jaroslav (8,4), Svoboda Richard (8,4) Delegát: Švagr Roman Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 26. 1. 2020 Výkop: 11:00 AF: D 7/6 – H 6/2 Fair play: D 23 – H 24
Branky (asistence): 17. Řehák Zdeněk (Mrština Bohumil), 18. Jiránek Jakub (Chochola Zbyněk), 20. Řehák Zdeněk (Mrština Bohumil), 27. Řehák Zdeněk, 40. Náprstek Radek (Mrština Bohumil) - 13. Slezák Lukáš (Šváb Tomáš), 14. Jehlička Aleš (Funda Ladislav), 20. Slezák Lukáš, 28. Jehlička Aleš, 32. Jehlička Aleš (Slezák Lukáš), 34. Jehlička Aleš (Šváb Tomáš), 39. Srba Martin (Funda Ladislav), 40. Srba Martin (Funda Ladislav)
ŽK: 0 - Slezák Lukáš, Velčovský Lubomír ČK: Jiránek Jakub - 0
R.S.C. Čechie Slaný: Dvořák Pavel, Mrština Bohumil, Jiránek Jakub, Paluba Jan, Tylšar Ondřej, Chochola Zbyněk, Řehák Zdeněk, Náprstek Radek
SKP Kolín: Havránek Lukáš, Slezák Lukáš, Velčovský Lubomír, Škopek Michal, Šváb Tomáš, Srba Martin, Jehlička Aleš, Funda Ladislav Nejlepší hráči: Škopek M., Havránek L. (oba Kolín), Dvořák P. (Slaný)

O1A1305 REAS Česká Lípa - FC Slatina 2006 4 : 10 (1 : 7)

Rozhodčí: Čurda Michal (8,4), Nagy Zdeněk (8,4) Delegát: Poppr Zbyněk Diváků: 30 Místo konání: SH Česká Lípa Datum konání: 25. 1. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 3/1 – H 2/3 Fair play: D 25 – H 27
Branky: 14. Kučera Petr (Kliment Dan), 26. Heptner Milan (Sedláček Václav), 35. Kučera Petr (Bednář Patrik), 36. Sedláček Václav (Szabo Milan) - 5. Jeřábek Jan (Tenkl Martin), 6. Paluka Lukáš (Tenkl Martin), 10. Klempt Kamil (Jeřábek Jan), 14. Paluka Lukáš (Tenkl Martin), 17. Klempt Kamil (Beneš Jan), 18. vlastní, 20. Klempt Kamil (Jeřábek Jan), 27. Tenkl Martin (Vondra Jan), 30. Beneš Jan (Jeřábek Jan), 34. Klempt Kamil (Beneš Jan)
ŽK: Nevrlý Ladislav - 0
REAS Česká Lípa: Szabo Milan, Nevrlý Ladislav, Kučera Petr, Hřeben Jiří, Heptner Milan, Kliment Dan, Bednář Patrik, Sedláček Václav
FC Slatina 2006: Bouška Martin, Paluka Lukáš, Vondra Jan, Klempt Kamil, Beneš Jan, Tenkl Martin, Suchánek Ondřej, Jeřábek Jan Nejlepší hráči: Szabo M. (Česká Lípa), Jeřábek J., Beneš J. (oba Slatina)