Události 16.kola

V tomto kole se odehrál šlágr kola, severočeské derby zvládla lépe Kadaň, která přehrála domácí Perštejn precizní obranou i účinnými brejky, a o celkové prvenství si to rozdá s Ústím (to má ale lepší vzájemný zápas), které výsledkově hladce vyhrálo v Kolíně, kde hráli prim oba gólmani a favorit měl lepší koncovku. Rezerva Mělníku rozstřílela nekompletní Slaný 19 góly, 7 branek Gabča, 7 asistencí Kalabice. Hladkou výhru si připsala také Česká Lípa s Chomutovem, domácí byli daleko lepší v zakončení. Ve statistikách ke změnám nedošlo, na čele aktivity zůstává dvojice Paluka L. 51 (24+27) ze Slatiny a Holman J. 51 (23+28) z Perštejna. Střelcům nadále vládne s velkým náskokem ústecký Kýček D. se 34 góly.

Statistiky: v 16 kole dopadl souboj domácí – hosté nerozhodně v poměru 2 0 2. Domů si důležité body přivezla Kadaň z Perštejna a Ústí z Kolína. Jediný dvouciferný výsledek přišel z Mělníka, kde rezerva Olympiku nadělila 19 kousků oslabenému Slanému, v tomto utkání také padlo nejvíce branek, a to celkem 22. K utkáním tohoto kola nastoupilo celkem 78 hráčů, nejvíce, a to 13, jich nominovala Kadaň, nejméně jich nasadilo Slaný, jen 6. Celkem bylo vstřeleno 51 branek (průměr na zápas 12,75), domácí jich vstřelili 31 (průměr na zápas 7,75), hosté se trefili 20x, zatím nejméně (průměr na zápas 5,00). Toto kolo sledovalo celkem 145 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do spořické haly, a to 85. Celkem bylo uděleno 11 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů vyprodukovalo Ústí a Kadaň, po 10, nejslušnějším týmem v této činnosti bylo Slaný, s pouhými 3 fauly.

Mělnická rezerva Olympiku si pohrála se nekompletní slánskou Čechií a připravila ji těžký dvouciferný debakl v podobě 19 vstřelených branek, domácí si tak trochu vylepšili klubové i individuální statistiky, Gabčo J. ml. 7+0, Prejsa 6+1, Kalabic 1+7. Hostitel neponechal nic náhodě, od prvních minut diktoval tempo hry a svému soupeři prakticky nedali žádnou šanci, brzy to byla jen otázka skóre, hosté měli k dispozici pouze jediného náhradníka. Domácí načali kanonádu ve 4 minutě Prejsou, v minutových intervalech se mezi střelce zapsali Kalabis, Gabčo ml., Tampír a Prejsa podruhé. Soupeř kontroval jen snižovacími dvěma góly Paluby. Domácí stihli do poločasu ještě tři trefy do slánské sítě, Machytkou, Babovákem a druhým gólem Gabča. Do druhé části hry si tak přenesli dostačující a luxusní šestibrankový náskok. Ani za tohoto stavu domácí v aktivitě nepolevili, naopak nadále přitápěli pod kotlem a skóre utěšeně v jejich prospěch neustále narůstalo, mečbol na desítku připravil svým zkompletovaným hattrickem Prejsa pro Gabča (také dokonaný hattrick) a ten samý hráč načal i druhou desítku. I další minuty patřili domácí střelecké dvojici Gabčo Prejsa, až pět minut před koncem jejich nadvládu ukončil Šanda, pomalu se blížila i dvacítka, a jen několik povedených zákroků slánského gólmana v závěru se jí domácí nakonec nedočkali. Hosté se ve druhé části prosadili jen jednou Dandou. Brankostroj se nakonec zastavil devatenáctce. Mělník B má osmou výhru v soutěži a posunul se na čtvrté místo tabulky, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je nadále Prejsa T. 50 (28+22), dobře ho doplňuje Gabčo J. ml. 38 (25+13). Slaný čeká na další bodový zisk již sedm kol a zůstává poslední se šestibodovou ztrátou, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je nadále Danda P. 24 (16+8).

Českolipský Reas si na své palubovce celkem snadno poradil s chomutovským Atleticem, defenzivně laděný a bojovný futsal byl dlouho vyrovnaný, utkání nakonec rozhodla lepší koncovka domácího celku v závěru utkání. Obě mužstva začala hrou odzadu, a tak na první změnu skóre se muselo čekat celých 13 minut. Do vedení se dostali domácí Klimentem a ten samý hráč o chvilku později přidal i pojistku. Další branek se diváci do přestávky nedočkali, a tak šli do pauzy spokojenější domácí. Úvod druhého poločasu vyšel lépe hostům, když kontaktní branku trefil Mohyla. Větší klid do domácích řad vnesl gól Demkeho. Hosté ještě jednou zahrozili snižovací brankou Tremla, ale další dobré šance již neproměnili. V závěru utkání nejprve domácí dvakrát orazítkovali tyč chomutovské branky, ale pak to tam přeci jen začalo padat, o další 4 branky se podělili Bednář, Kliment (zkompletovaný hattrick), Demke podruhé, a vše završil v poslední minutě Sedláček. Česká Lípa má v odvetách druhou výhru a posunula se na 7 místo, nejlepším v aktivitě je Sedláček 34 (15+19), který je společně s Klimentem nejlepší střelec týmu s 15 góly. Chomutov zůstává ve druhé polovině soutěže na jediné výhře a nyní je osmý, nejlepší v aktivitě i ve střelcích je Vondráček 26 (16+10).

Ústecká Boca Juniors potvrdila roli favorita na kolínské palubovce u SKP, i přes dobrý výkon domácího gólmana si hosté vytvořili ještě do přestávky dostatečný náskok, domácí vstřelili jediný čestný úspěch jen z penalty, hosté si v závěru vyzkoušeli i power play a přidali další pojistky. Samotné utkání nevyznělo tak jednoznačně jako konečný výsledek, domácí nebyli vůbec odevzdaný soupeř, ale prim hráli oba gólmani. Domácí zvláště v úvodní desetiminutovce držel ve hře brankář Kašpar, ale přesto dvakrát inkasoval po trefách Slepčíka a Formánka. Také hostující zahraniční brankář využil své prvoligové zkušenosti zejména v rozehrávce a velice dlouho držel čisté konto. Hosté ještě do přestávky stihli další tři branky, jednou se prosadil Jelen, 2x Memeti a prakticky bylo rozhodnuto. Hned v začátku druhého dějství navýšil vedení kapitán Knor. Hostitel smazal nulu na svém kontě až po 28 minutách hry, kdy ústeckého gólmana pokořil z penalty Šváb. Ke konci utkání již domácí bránili hostující power play, kterou hosté využívali k delšímu držení míče a dvakrát ji využili k navýšení vedení, mezi střelce se zapsali Cibrik a také brankář Da Costa. Ústí zůstává nepokořeno již 9 kol v řadě a je nyní nejblíže celkovému prvenství, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je nadále neotřesitelně Kýček 38 (34+4). Kolín po předchozích třech výhrách nestačil na současného lídra soutěže a zůstává šestý, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Kovařík 26 (17+9).  

Šlágr kola napověděl, kdo bude v posledních kolech usilovat o celkové prvenství, domácí perštejnský Spartak přenechal všechny body kadaňskému Betisu, který ještě bude bojovat s Ústeckou Bocou o titul, pevná obrana hostů a smrtící brejky slavily úspěch, domácím moc nevycházela jindy silná power play. Severočeské derby přineslo dramatický boj o každý míč, a nakonec zaslouženou výhru hostů. Utkání začalo očekávaným náporem domácího mužstva, které si vytvořilo mírnou územní převahu a zatlačilo Kadaň do defenzivy. Jenže střelecké pokusy domácích kanonýrů míjely o fous kadaňskou svatyni, nebo jim stál v cestě famózní brankář Živnůstka, který zlikvidoval několik vyložených gólových šancí hráčů Perštejna. Hosté vyrukovali již s tradičními zbraněmi: výborně organizovanou obranou a smrtícími brejky. Gólový účet otevřel až ve 12 minutě po brejku z levé strany hostující Kozlík po přihrávce Kardose a tři minuty na to Kardos po asistenci Kaidla přidal pojistku. Také třetí branka hostů přišla po brejku Hrdinky P. Domácí tým zareagoval až minutu před koncem první půle při power play Exnerem. Ve druhé části hry chtěli domácí zvrátit pro ně nepříznivý stav, začali hrát opět power play a ve 25 minutě se dočkali kontaktní branky Chmelanem. Vytvořili si územní převahu a ostřelovali brankáře Živnůstku ze všech pozic, ale zejména Exner a Holman stříleli těsně vedle. Co šlo na branku Kadaně, to zlikvidoval vynikající brankář Živnůstka, který zachytal v reprezentační formě. Ve 32 minutě domácí při pokračující power play chybovali a do prázdné branky po sólu vsítil čtvrtý gól hostů Schreiner. V té samé minutě se trefil také domácí Exner a bylo to opět jen o jednu branku. Nápor hostitele přibrzdil další brankou opět Schreiner, který hned trefil potřetí a čistý hattrick byl na světě. Domácí kontrovali jen prudkou střelou, také Schreinera. Dramatické utkání ukončil střelou do prázdné branky v poslední vteřině Mezera. Kadaň zůstává již šest kol v řadě nepokořena a je druhá se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Ústí, má však horší bilanci ze vzájemných zápasů, nejlepším v aktivitě je Hrdinka P. 37 (20+17), ve střelcích týmu kraluje Schreiner s 22 góly. Perštejn vyklízí čelo soutěže, druhá porážka v řadě znamená jen pokračující třetí místo tabulky, nejlepším v aktivitě je Holman 51 (23+28), nejlepším střelcem týmu je Chmelan s 26 góly.

Střelcem kola se stal se 7 góly Gabčo J. ml. z Mělníku B. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 7 branek, byl také hráč Mělníku B, Kalabis J.

Historické statistiky:

čekatelé:

Kolín – 5 branek do třináctistovky, 11 sezóna, Navrátil J. (Kolín) – 2 branky do stovky, 9 sezóna, Škopek M. (Kolín) – 6 bodů v aktivitě do stovky, 94 (36+58), 11 sezóna, Jeřábek J. (Slatina) – 6 branek do stovky (5 sezóna), Škůrek L. (Kadaň) – 8 branek do stovky (5 sezóna), Paluka L. (Slatina) – 2 body do dvoustovky 19 (120+78), 4 sezóna

Sestava 16. kola:

Živnůstka D. (Kadaň) 4x – Gabčo J. ml. (Mělník) 4x, Kalabis J. (Mělník B), Schreiner F. (Kadaň) 2x, Prejsa T. (Mělník B) 4x

O1A1601 SK Olympik Mělník B - R.S.C. Čechie Slaný 19 : 3 (8 : 2)

Rozhodčí: Dragoun Radek (8,4), Nejedlo Tomáš (8,4) Delegát: Trlida Zdeněk Diváků: 10 Místo konání: SH Gymnázium Mělník Datum konání: 15. 2. 2020 Výkop: 18:00 AF: D 1/4 - H 0/3 Fair play: D 26 – H 27  Branky (asistence): 4. Prejsa Tomáš, 5. Kalabis Jan, 6. Gabčo Josef ml. (Kalabis Jan), 7. Tampír Roman (Malinský Dominik), 9. Prejsa Tomáš (Machytka Patrik), 12. Machytka Patrik (Kalabis Jan), 16. Babovák Jan (Machytka Patrik), 17. Gabčo Josef ml. (Kalabis Jan), 23. Prejsa Tomáš (Babovák Jan), 27. Gabčo Josef ml. (Kalabis Jan), 28. Gabčo Josef ml. (Machytka Patrik), 29. Prejsa Tomáš (Malinský Dominik), 31. Gabčo Josef ml. (Kalabis Jan), 32. Gabčo Josef ml. (Kalabis Jan), 33. Gabčo Josef ml., 34. Prejsa Tomáš (Machytka Patrik), 35. Šanda Martin (Prejsa Tomáš), 36. Prejsa Tomáš (Machytka Patrik), 40. Machytka Patrik (Kalabis Jan) - 7. Paluba Jan, 8. Paluba Jan, 29. Danda Petr (Řehák Zdeněk)
ŽK: Malinský Dominik - 0
SK Olympik Mělník B: Šanda Martin, Malinský Dominik, Tampír Roman, Prejsa Tomáš, Frýzek Lukáš, Gabčo Josef ml., Babovák Jan, Machytka Patrik, Kalabis Jan, Šuba Pavel ml.
R.S.C. Čechie Slaný: Paluba Jan, Řehák Zdeněk, Pflégr Václav, Chochola Zbyněk, Danda Petr, Mertlík Jan Nejlepší hráči: Gabčo J. ml., Kalabis J. (oba Mělník B), Řehák Z. (Slaný)

O1A1602 REAS Česká Lípa - FC Atletico Chomutov 7 : 2 (2 : 0)

Rozhodčí: Nagy Zdeněk (8,4), Čurda Michal (8,4) Delegát: Táborský Josef Diváků: 40 Místo konání: SH Česká Lípa Datum konání: 15. 2. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 2/5 - H 4/4 Fair play: D 27 – H 26  
Branky (asistence): 13. Kliment Dan (Kučera Petr), 15. Kliment Dan (Nevrlý Ladislav), 30. Demke Lukáš, 37. Bednář Patrik (Sedláček Václav), 38. Kliment Dan (Demke Lukáš), 39. Demke Lukáš (Hřeben Jiří), 40. Sedláček Václav (Nevrlý Ladislav) - 26. Mohyla Zbyněk (Myšička Karel ml.), 34. Treml Lukáš
ŽK: 0 - Naďal Michal
REAS Česká Lípa: Szabo Milan, Nevrlý Ladislav, Heptner Milan, Hřeben Jiří, Demke Lukáš, Kliment Dan, Bednář Patrik, Kučera Petr, Sedláček Václav, Sixta Mirek
FC Atletico Chomutov: Otáhal Václav, Naďal Michal, Farář Martin, Mohyla Zbyněk, Zrebňák David, Moravec Miloslav, Treml Lukáš, Podzimek Jan, Myšička Karel ml. Nejlepší hráč: Heptner M., Demke L. (oba Česká Lípa), Naďal M. (Chomutov)

O1A1604 SKP Kolín - BOCA Juniors Ústí n/L 1 : 8 (0 : 5)

Rozhodčí: Navrátilová Pavla (8,4), Vala Luboš (8,3) Delegát: Gryc Leoš Diváků: 10 Místo konání: SH Kolín Datum konání: 15. 2. 2020 Výkop: 19:15 AF: D 4/5 - H 5/5 Fair play: D 24 – H 26  
Branky (asistence): 28. Šváb Tomáš - 6. Slepčík Dalibor (Knor Vasil), 8. Formánek Jiří (Čisár Jan), 12. Jelen Karel (Čisár Jan), 16. Memeti Adrian, 17. Memeti Adrian (Knor Vasil), 21. Knor Vasil (Slepčík Dalibor), 36. Cibrík Michal (Čisár Jan), 38. Da Costa Antonio (Jelen Karel)
ŽK: Slezák Lukáš, Kovařík Jakub, Šváb Tomáš - Jelen Karel
SKP Kolín: Kašpar Jiří, Slezák Lukáš, Kovařík Jakub, Navrátil Jakub, Jehlička Aleš, Kopecký Miroslav, Seifert Lukáš, Srba Martin, Šváb Tomáš
BOCA Juniors Ústí n/L: Da Costa Antonio, Knor Vasil, Benda Jaroslav, Formánek Jiří, Jelen Karel, Memeti Adrian, Slepčík Dalibor, Cibrík Michal, Čisár Jan, Barák Stanislav Nejlepší hráči: Memeti A., Slepčík D. (oba Ústí), Kašpar J. (Kolín)

O1A1605 TJ Spartak Perštejn - FC Betis Kadaň 4 : 7 (1 : 3)

Rozhodčí: Laštovička Stanislav (8,4), Říha Jaroslav (8,5) Delegát: Ing. Bydžovský Zdeněk Diváků: 85 Místo konání: SH Spořice Datum konání: 14. 2. 2020 Výkop: 20:15 AF: D 2/3 - H 5/5 Fair play: D 22 – H 26  
Branky (asistence): 18. Exner Pavel (Dolejška Matěj), 25. Chmelan Jiří (Holman Jaroslav), 31. Exner Pavel (Holman Jaroslav), 36. Schreiner Martin (Exner Pavel) - 12. Kozlík David (Kardos Imrich), 15. Kardos Imrich (Kaidl Lukáš), 17. Hrdinka Patrik (Kozlík David), 31. Schreiner Filip, 36. Schreiner Filip (Grund Milan), 37. Schreiner Filip (Hrdinka Patrik), 40. Mezera Jaroslav
ŽK: Dolejška Matěj, Schreiner Martin, Exner Pavel, Holman Jaroslav - Schreiner Filip
TJ Spartak Perštejn: Sabadosh Ihor, Dolejška Matěj, Chmelan Jiří, Kiliján Jakub, Schreiner Martin, Hulinský Petr, Exner Pavel, Šinkovic Michal, Holman Jaroslav, Dobiáš Jakub, Boček Martin
FC Betis Kadaň: Živnůstka David, Škůrek Ladislav, Hrdinka Patrik, Hrdinka Valter, Peinelt Jan, Grund Milan, Křesák Robert, Kozlík David, Kaidl Lukáš, Mezera Jaroslav, Kardos Imrich, Schreiner Filip, Šinágl Ladislav Nejlepší hráči: Živnůstka D., Schreiner F. (oba Kadaň), Exner P. (Perštejn)