Události 18.kola

Poslední kolo Divize A přineslo ve všech čtyřech utkáních brankové hody a favorité ani v jednom případě nezaváhali. Ústí si hladkou výhrou v České Lípě pohlídalo celkové prvenství a může se radovat z postupu do 2.ligy-západ. Také druhý celek soutěže vyhrál bezpečně u Slatiny a při stejném bodovém zisku s Ústím rozhodl lepší vzájemný zápas pro ústecké. Třetí celek v pořadí Perštejn si připsal také dvoucifernou výhru v Kolíně. Na domácí palubovce uspěla jen rezerva Mělníku, která připravila vysokou porážku Chomutovu. Na čelo aktivity se v posledním kole prostřílel mělnický Prejsa Tomáš 60 (32+28), hned za ním zůstali dva hráči Perštejna Holman Jaroslav 60 (29+31) a Dolejška Matěj 56 (28+28). Střelcům vévodí ústecký Kýček Daniel se 38 góly, druhý mělnický Prejsa Tomáš dosáhl na 32 branek a třetí Gabčo Josef ml. také z Mělníka vstřelil celkem 31 branek.

Statistiky: v 18 kole bodovaly převážně hostující celky v poměru 1 0 3. Doma dokázala bodovat jen rezerva Mělníku, která nadělila Chomutovu 15 branek, v tomto utkání také padlo nejvíce branek, a to celkem 19. I v ostatních duelech se urodily dvouciferné výhry, 12 gólová představení připravilo Ústí domácí České Lípě, stejně tak Perštejn hostiteli z Kolína. Desítku trefila Kadaň domácí Slatině. K utkáním posledního kola nastoupilo celkem 70 hráčů, nejvíce, a to 12, jich nominovalo Ústí, nejméně jich nasadil Chomutov, jen 6. Celkem bylo vstřeleno 67 branek (průměr na zápas 16,75), domácí jich vstřelili 29 (průměr na zápas 7,25), hosté se trefili 38x (průměr na zápas 9,50). Toto kolo sledovalo celkem 115 diváků, nejvíce si jich našlo cestu do českolipské haly, a to 55. Celkem bylo uděleny jen 4 žluté karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů vyprodukovala Kadaň, a to 10, nejslušnějším týmem v této činnosti byl Kolín, s jediným faulem.

Rezerva mělnického Olympiku si doma pohrála s chomutovským torzem Atletica, a připravila mu 15 gólovou porážku, o kterou se přičinila dvojice Gabčo J. ml., Prejsa, hosté s jediným náhradníkem byli prakticky bez šance na bodový zisk. Od prvních minut měl domácí celek míč neustále v držení. Hosté přijeli utkání odehrát z povinnosti, byl to takový pouťák, chodící futsal. Skóre se poprvé měnilo až po 8 minutách hry, kdy se trefil domácí kanonýr Gabčo J. ml., pak přišly dvě pojistky od Nečase. Hosté kontrovali do přestávky jedinou trefou od Prokopce a sami ještě 2x inkasovali od Gabča J. ml. a Machytky, bylo z toho čtyřbrankové vedení a bylo prakticky rozhodnuto. Přesto domácí po změně stran přidali dalších deset branek a Prejsa T. se prostřílel do čela aktivity. Již po 2 minutách druhého dějství si zkompletoval hattrick Gabčo J. ml., a pak se s Prejsou střídali o další mělnické zásahy. Druhou desítku odstartoval Machytka, také Nečas si dokonal hattrick a vše zakončila dalšími góly osvědčená dvojice Gabčo J. ml., Prejsa. Hosté se prosadili v závěrečné devítiminutovce 3x, trefili se Treml, Mohyla a opět Prokopec. Mělník na domácí palubovce vyhrál již počtvrté dvouciferným rozdílem a udržel si čtvrtou příčku, Prejsa se prostřílel do čela aktivity a na druhé místo mezi střelci 60 (32+28), Gabčo J. ml. skončil mezi střelci třetí za 31 branek. Chomutov má venkovní bilanci hodně zápornou 1 0 8 a končí na sedmém místě, nejlepším v aktivitě byl Vondráček D. 28 (17+11).

Ústecká Boca rozstřílela domácí českolipský Reas ještě do přestávky 10 góly a potvrdila si celkové prvenství, domácí ještě od většího přídělu uchránil brankář Neuman, Slepčík se prosadil 4x, hattrick připojil nejlepší střelec soutěže Kýček. Hosté byli od začátku o třídu lepším celkem, ale futsal se snažili hrát i domácí. Brzy bylo jasné že to bude jen otázka skóre. Hosté ještě do přestávky dostali míč do hostitelské branky celkem 10x. Vše odstartoval jíž v 1 minutě Slepčík, který si během 6 minut vystřelil čistý hattrick. Pak si nulu odmazali domácí Sedláčkem, ale další branky se již do poločasu nedočkali. Hosté se trefují v minutových intervalech Formánkem, Memetim, Knorem a Kýčkem. Slepčík přidává svůj čtvrtý zásah, Kýček stíhá do poločasu také hattrick. Druhé dějství se dohrává z povinnosti, Hosté přidávají jen dvě branky Klinským a Knorem, za domácí snižuje Kučera. Ústí prodloužilo sérii bez porážky na číslo 11, nejlepším v aktivitě byl Kýček D. 42 (37+5), 30 bodů získal Slepčík D. 14+16. Česká Lípa na domácí palubovce moc nezářila s bilancí 2 1 5 skočila celková osmá, nejlepším v aktivitě i ve střelcích byl Sedláček V. 36 (16+20).

Kadaňský Betis zvládl lépe druhý poločas s domácí Slatinou a připravil ji desítku, hosté dokázali smazat tříbrankové manko z poloviny utkání, kapitán Škůrek se prosadil 4x, hattrick trefil Schreiner, k obratu vydatně přispěl brankář Živnůstka. V divácky zajímavém utkání vyhrála zásluhou poslední desetiminutovky zaslouženě Kadaň. Byli to hosté, kteří šli brzy do vedení kapitánem Škůrkem. Domácí sice brzy srovnali také kapitánem Palukou, a zanedlouho přišly domácí pojistky od Beneše a opět od Paluky. Podobný kousek se ale povedl i soupeři, který dvěma góly od Škůrka a Schreinera srovnal stav. Přesto šli do přestávky spokojenější domácí, opětovné vedení zajistil Benčič. Hned v úvodu druhého poločasu domácí přidali další dva zásahy od Paluky (zkompletovaný hattrick) a Beneše. Jak se však později ukázalo ani tento náskok domácím k výhře nestačil, v další fázi zůstal kadaňský gólman Živnůstka doslova neprůstřelný a za svá záda již nic nepustil, chytil i dva 10mPK i klasickou penaltu. Hostující stíhačka začal proměněnou penaltou Škůrkem (trefený hattrick) kontaktní branku připojil Peinelt a druhé srovnání stavu zařídil ve 34 minutě Hrdinka. V závěrečné pětiminutovce hosté ještě třikrát překonali domácího brankáře, a nakonec se radovali z dvouciferné výhry, vše načal svým 4 gólem Škůrek, podruhé se trefil Schreiner a vše dovršil minutu pře koncem Grund. Kadaň si prodloužila sérii neporazitelnost na číslo 8 a udržela si druhou příčku, nejlepším v aktivitě byl Hrdinka P. 44 (22+22), nejlepším střelcem týmu se stal Schreiner F. s 27 góly. Slatina poslední tři utkání prohrála ave šech inkasovala dvouciferné porážky, končí pátá, nejlepším v aktivitě byl Paluka L. 55 (27+28), nejlepším střelcem týmu se stal Beneš J. s 30 góly.

Perštejnský Spartak zvládl lépe přestřelku u kolínského SKP po změně stran, domácí doplatili na úzký a nekompletní kádr, hattricky na obou stranách, domácímu Kovaříkovi body nepřinesl, Holmanovi z Perštejna ano. Domácí nastoupili k utkání v hodně okleštěné sestavě, z důvodu hlavně zranění nastoupili jen se dvěma hráči na střídání. Očekával je jasný průběh v režii hostů, ti však toho do přestávky moc nevymysleli a dali hostiteli šanci. Byli to domácí, kteří již ve 3 minutě šli do vedení Srbou, favorit tohoto utkání smazal nulu na svém kontě až po 9 minutách hry Exnerem, zanedlouho je poslal do vedení Dolejška. Domácí však měli ještě síly a Kovařík srovnává stav. Těsně před přestávkou si to oba celky zopakovaly, na vedoucí gól hostů od Dobiáše, zareagoval domácí Velčovský a do poločasové přestávky šli určitě spokojenější domácí za nerozhodného stavu. Domácí i v úvodu druhé části hry drželi s favoritem krok, ale postupně se u nich začala projevovat únava a soupeř dostal zápas pod svoji kontrolu. Hostům vrátil vedení Schreiner, Srba však potřetí srovnává, na další dva zásahy od Dobiáše a Chmelana domácí reagují již jen jednou trefou od Kovaříka. Pak již hosté začínají mít herní převahu, kterou potvrdili i střelecky, v minutových intervalech se trefují Holman, Zmrhal, opět Chmelan, opět Holman, dále kapitán Filinger a v poslední minutě stíhá hattrick Holman. Hostitel odpovídá jen dokonaným hattrickem Kovaříka. Perštejn přidává 11 výhru v soutěži, která stačí na celkové třetí místo, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Holman J. 60 (29+31), který získal stejný počet bodů jako vedoucí Prejsa z Mělníka. Kolín poslední tři utkání celkem hladce prohrál a zakončuje sezónu na 6 příčce, nejlepším v aktivitě i ve střelcích je Kovařík J. 29 (20+9).

Střelcem kola se stal se 6 góly Gabčo J. ml. z Mělníka. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 6 branek, byl jeho spoluhráč Prejsa T.

Historické statistiky:

1300 branku Kolína, v 11 sezóně, stihl vstřelil Kovařík J.

Svůj dvoustý bod v aktivitě si vystřelil, ve 4 sezóně, Paluka L., nyní 202 (123+79)

Sestava 18. kola:

Živnůstka D. (Kadaň) 5x - Gabčo J. ml. (Mělník B) 5x, Prejsa T. (Mělník B) 5x, Slepčík D. (Ústí) 2x, Paluka L. (Slatina) 3x

O1A1801 SK Olympik Mělník B - FC Atletico Chomutov 15 : 4 (5 : 1)

Rozhodčí: Orálek Kamil (8,4), Polák Ivo (8,4) Delegát: Táborský Josef Diváků: 10 Místo konání: SH Mělník Datum konání: 29. 2. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 4/2 – H 2/2 Fair play: D 26 – H 27
Branky (asistence): 8. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 11. Nečas Lukáš (Machytka Patrik), 12. Nečas Lukáš (Machytka Patrik), 15. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 18. Machytka Patrik (Hnízdil Dominik), 22. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 23. Prejsa Tomáš (Nečas Lukáš), 25. Gabčo Josef ml. (Machytka Patrik), 30. Prejsa Tomáš (Gabčo Josef ml.), 31. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 34. Machytka Patrik (Prejsa Tomáš), 35. Nečas Lukáš (Gabčo Josef ml.), 36. Gabčo Josef ml. (Prejsa Tomáš), 38. Prejsa Tomáš (Machytka Patrik), 39. Prejsa Tomáš (Gabčo Josef ml.) - 13. Prokopec Lukáš (Mohyla Zbyněk), 31. Treml Lukáš (Naďal Michal), 34. Mohyla Zbyněk, 40. Prokopec Lukáš (Mohyla Zbyněk)
ŽK: Hnízdil Dominik - 0
SK Olympik Mělník B: Hnízdil Dominik, Malinský Dominik, Prejsa Tomáš, Babovák Michal, Gabčo Josef ml., Šmejkal Radek, Nečas Lukáš, Machytka Patrik
FC Atletico Chomutov: Otáhal Václav, Mohyla Zbyněk, Naďal Michal, Prokopec Lukáš, Farář Martin, Treml Lukáš Nejlepší hráči: Gabčo J. ml., Prejsa T. (oba Mělník B), Mohyla Z. (Chomutov)

O1A1803 REAS Česká Lípa - BOCA Juniors Ústí n/L 2 : 12 (1 : 10)

Rozhodčí: Zlatník Jakub (8,5), Nešněra Filip (8,5) Delegát: Houška Zbyněk Diváků: 55 Místo konání: SH Česká Lípa Datum konání: 29. 2. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 3/4 – H 2/4 Fair play: D 26 – H 26
Branky (asistence): 7. Sedláček Václav, 23. Kučera Petr (Sedláček Václav) - 1. Slepčík Dalibor (Memeti Adrian), 2. Slepčík Dalibor (Knor Vasil), 6. Slepčík Dalibor (Memeti Adrian), 9. Formánek Jiří (Kýček Daniel), 10. Memeti Adrian (Cibrík Michal), 11. Knor Vasil (Cibrík Michal), 12. Kýček Daniel, 15. Slepčík Dalibor (Knor Vasil), 18. Kýček Daniel, 20. Kýček Daniel (Urbánszký Alexandr), 29. Kliský Roman (Formánek Jiří), 38. Knor Vasil
ŽK: Sixta Mirek - Kýček Daniel
REAS Česká Lípa: Neuman René, Nevrlý Ladislav, Kučera Petr, Heptner Milan, Sedláček Václav, Kliment Dan, Sixta Mirek, Bednář Patrik
BOCA Juniors Ústí n/L: Da Costa Antonio, Knor Vasil, Kýček Daniel, Čisár Jan, Cibrík Michal, Barák Stanislav, Memeti Adrian, Batyi Lukáš, Kliský Roman, Urbánszký Alexandr, Slepčík Dalibor, Formánek Jiří Nejlepší hráči: Neuman R. (Česká Lípa), Slepčík D., Kýček D. (oba Ústí)

O1A1804 FC Slatina 2006 - FC Betis Kadaň 6 : 10 (4 : 3)

Rozhodčí: Svoboda Richard (8,4), Peták Jan (8,3) Delegát: Ing. Chyba Michal Diváků: 30 Místo konání: SH BIOS Kladno Datum konání: 29. 2. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 4/2 – H 3/7 Fair play: D 27 – H 25
Branky (asistence): 5. Paluka Lukáš (Tenkl Martin), 7. Beneš Jan (Tenkl Martin), 8. Paluka Lukáš (Beneš Jan), 16. Benčič Ondřej (Paluka Lukáš), 22. Paluka Lukáš (Klempt Kamil), 23. Beneš Jan (Benčič Ondřej) - 3. Škůrek Ladislav (Schreiner Filip), 14. Škůrek Ladislav (Schreiner Filip), 15. Schreiner Filip (Grund Milan), 26. Škůrek Ladislav, 29. Schreiner Filip (Hrdinka Patrik), 33. Peinelt Jan (Kaidl Lukáš), 34. Hrdinka Patrik (Peinelt Jan), 35. Škůrek Ladislav, 39. Schreiner Filip (Hrdinka Patrik), 40. Grund Milan
ŽK: 0 - Grund Milan
FC Slatina 2006: Bouška Martin, Paluka Lukáš, Mráz Josef, Klempt Kamil, Beneš Jan, Tenkl Martin, Benčič Ondřej, Jeřábek Jan, Suchánek Ondřej
FC Betis Kadaň: Živnůstka David, Škůrek Ladislav, Kaidl Lukáš, Hrdinka Patrik, Peinelt Jan, Schreiner Filip, Grund Milan, Křesák Robert, Kozlík David Nejlepší hráči: Živnůstka D. (Kadaň), Paluka L. (Slatina), Schreiner F. (Kadaň)

O1A1805 SKP Kolín - TJ Spartak Perštejn 6 : 12 (3 : 3)

Rozhodčí: Vala Luboš (8,4), Lafek David (8,4) Delegát: Trlida Zdeněk Diváků: 20 Místo konání: SH Kolín Datum konání: 29. 2. 2020 Výkop: 20:00 AF: D 0/1 – H 4/3 Fair play: D 27 – H 27
Branky (asistence): 3. Srba Martin (Černý Jiří), 15. Kovařík Jakub, 20. Velčovský Lubomír (Funda Ladislav), 28. Srba Martin (Černý Jiří), 32. Kovařík Jakub (Velčovský Lubomír), 39. Kovařík Jakub (Srba Martin) - 9. Exner Pavel (Schreiner Martin), 12. Dolejška Matěj (Zmrhal Miloslav), 19. Dobiáš Jakub (Dolejška Matěj), 24. Schreiner Martin (Chmelan Jiří), 29. Dobiáš Jakub (Dolejška Matěj), 30. Chmelan Jiří (Dolejška Matěj), 33. Holman Jaroslav (Filinger David), 34. Zmrhal Miloslav (Chmelan Jiří), 36. Chmelan Jiří (Dolejška Matěj), 37. Holman Jaroslav (Exner Pavel), 39. Filinger David (Hulinský Petr), 40. Holman Jaroslav (Filinger David)
SKP Kolín: Černý Jiří, Škopek Michal, Velčovský Lubomír, Srba Martin, Jehlička Aleš, Funda Ladislav, Kovařík Jakub
TJ Spartak Perštejn: Sabadosh Ihor, Filinger David, Chmelan Jiří, Schreiner Martin, Dolejška Matěj, Hulinský Petr, Exner Pavel, Holman Jaroslav, Dobiáš Jakub, Zmrhal Miloslav Nejlepší hráči: Filinger D., Holman J. (oba Perštejn), Kovařík J. (Kolín)