Události 8.kola

Všichni hostitelé tohoto kola brali vítězství, i když utkání SK Olympik Mělník B s FC Brandýskem mělo skončit nerozhodně, ale zasáhl do něj negativně lidský faktor, o bod hosty připravili Brandýsek svým chybným rozhodnutím rozhodčí. Favorité víceméně potvrzovali svoje role. Přesvědčivé výhry Prahy nad Dobřichovicemi, České Lipy nad nekompletním Chomutovem a nečekaně vysoká výhra libereckého Pampuchu v souboji s Kadaní. Pětigólový Sedláček V. z Reasu Cl. Aktivitu nadále ovládá Hruška F. z Prahy 25 (16+9), ale nyní se mu výrazně přiblížil českolipský Sedláček V. 23 (16+7).

Statistiky: v osmém kole dopadl souboj domácí hosté 100 % pro domácí tvrze v poměru 4 0 0, i díky zásluhou chybného verdiktu rozhodčích. Urodily se hned dva dvouciferné výsledky, 14 branek nadělila Česká Lípa oslabenému Chomutovu a 12 branek připravil Pampuch Liberec Kadani, která kromě bodů přišla i o zraněného kanonýra Schreinera F. K utkání nastoupilo celkem jen 71 hráčů (nový smutný rekord), nejvíce jich nominovaly Česká Lípa a Praha, a to po 12, nejméně jich nasadil Chomutov, jen 6. Celkem bylo vstřeleno 55 branek, (průměr na zápas 13,75), domácí jich vstřelili 41, což je nový rekord (průměr na zápas 10,25), hosté se trefili jen 14x, nový smutný rekord (průměr na zápas 3,50). Toto kolo navštívilo pouze 40 diváků (zatím nejslabší návštěva), nejvíce jich našlo cestu do pražské haly, a to 22. Uděleno bylo celkem 11 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů nasbírala Praha, a to 12 (nový rekord), nejslušnějším celkem v této činnosti byl Chomutov, jen se 6 fauly.

Pražský Bohemians 1905 si na své palubovce poradil s dobřichovickými Sokoly, domácí svého soupeře převyšovali ve všech směrech, a ještě do přestávky si zajistili dostatečný a rozhodující náskok, dva dvougólový střelci hostitele, Peričevič V. a Procházka R., hosté se jednou prosadili z PVK6AF. Domácí mužstvo od začátku udávalo tempo a velice brzy si vytvořili dostatečné vedení, skóre otevřel již v úvodní minutě Vejr T, další dvě branky přidal Peirčevič V. a v 10 minutě již svítil na ukazateli skóre stav 4:0 po trefě Procházky R. Hostitel poměrně rychle sbíral akumulované fauly a nabídl soupeři v první půli dva PVK6AF, z nichž jeden proměnil Němec A. již v 10 minutě. Domácí si však do poločasu vrátili čtyřbrankové vedení po druhém zásahu Procházky R. Ve druhé části hry se obraz hry příliš nezměnil, domácí navyšují vedení Lízálkem K., hosté kontrují snižovací brankou Romána J. Další šance na obou stranách zůstávaly dlouho nevyužity, hosté se již neprosadili ani jednou, domácí střelecký účet završil v závěru utkání nejlepší střelec klubu a kapitán Hruška F. Šestá výhra udržuje Bohemians 1905 na čele soutěže, Hruška F. si prodloužil 100 % bodovou aktivitu, kterou vede o dva body 25 (16+9). Dobřichovice zůstávají na 4 bodech předposlední, nejlepším v aktivitě je nyní Němec A. 6 (3+3), nejlepším střelcem klubu jen s pouhými 4 góly Velebil V.

Nejtěsnější možnou výhru rezervy mělnického Olympiku v duelu s Brandýskem bohužel zařídili trestuhodnou chybou rozhodčí tohoto utkání, kteří umožnili hostitelskému klubu rozehrát PVK6AF (i když to pravidla neumožňují), z něhož vstřelili vítěznou branku v poslední minutě utkání, oba celky se střídaly ve vedení, utkání by více slušela spravedlivá remíza, ale zasáhlo do toho trestuhodné lidské selhání. Utkání bohaté na branky začali lépe domácí hráči a už po 2 minutách hry vedli o dvě branky, které zařídili Nedorost A. a Malinský D. Reakce soupeře byla rychlá kontaktní branku střílí kapitán Tesař T. Domácí si vracejí dvoubrankové vedení Rypkou L. ale díky nesoustředěnosti však poté přenechali inciativu soupeři, který do přestávky smazává gólové manko Tomanem M. a Zíkou J. Do poločasové pauzy jdou tak oba celky za nerozhodného stavu. Ve druhé části hry hosté začali hrát více kombinačně, dostali svého hostitele pod tlak, který korunovali dvoubrankovým vedením, nejprve se prosadil podruhé Tesař T. a o minutu později přidává pojistku Steinbach V. Stejnou měrou však odpověděli i domácí a po střelách Šilera R. a druhé trefy Rypky L. byl stav v 31 minutě opět srovnaný. Radost domácích však trvala jen krátce, to když si Tesař T. zkompletovává svůj hattrick. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a v samotné závěru se ještě čtyřikrát mění skóre. Nejprve druhou domácí vyrovnávací branku střílí Martinec J. ale soupeř si v té samé minutě vrací další vedení druhou trefou Steibacha V. Domácí vyvinuli závěrečný tlak a v čase 39:02 dokázali po dorážce vstřelil vyrovnávací branku Šilerem R. O pár vteřin později se hosté na půlící čáře dopouští šestého faulu a rozhodčí odpískali PVK6AF. K údivu hostů ale domácí tuto standardní situaci domácí rozehráli a po kombinaci přihrávek poté vstřelili vítěznou branku, kterou bohužel rozhodčí uznali, i když soupeř měl dle pravidel rozehrávat NVK. Čtvrtá výhra Mělníku B, nejlepším střelcem i nejlepším v aktivitě je Šuba P. ml. 12 (6+6). Brandýsek zůstává na 8 bodech, nejlepším střelcem i v aktivitě je Houha L. 17 (8+9).

Pro českolipský Reas bylo nekompletní chomutovské Atletico snadným soustem, hosté se drželi pouze úvodních 10 minut, poté už koncertovali domácí střelci, Sedláček V. 5+2, Demke L. 2+3, Kliment D. 3+1, dobrý výkon podal i domácí gólman, který udržel čisté konto celých 24 minut. Utkání průměrné úrovně bylo do 10 minuty poměrně vyrovnané a nebylo jasné kdo vstřelí úvodní branku. Hosté dorazili k utkání jen se šesti hráči do pole a inkasovali poprvé po 11 minutách hry od Bicana M. Zbytek hry byl jen otázkou skóre. V minutových intervalech navyšují vedení Sedláček V. 2x, Kliment D., Bican M. podruhé a Demke L. Hosté se snažili o korekci výsledku, ale proti byl hlavně domácí brankář Neuman R., který má velký podíl na šestibrankovém vedení po první části hry. Hned v úvodu druhého poločasu si dokonává svůj hattrick Sedláček V. Hosté kontrují ve 24 minutě hry Folwarczným D., který maže nulu domácímu gólmanovi. Další branky domácích Dřevínkem P. a opět Klimentem D. dávají mečbol na desítku pro Hrdličku O. Domácí jsou nadále při střelecké chuti, druhou desítku načíná svým čtvrtým zásahem Sedláček V., Demke L. se trefuje podruhé, Kliment D. si kompletuje hattrick. Hosté se prosazují v závěru ještě jednou Folwarczným D. Domácí ke konci hry zahazují jednu šanci za druhou, a nakonec uzavírá debakl soupeře svým pátým zásahem Sedláček V. Reas si připisuje druhou výhru v soutěži, Sedláček V. se dostává na druhou příčku aktivity 23 (16+7). Chomutov má velké problémy a nyní bude ještě zvažovat setrvání v soutěži, nejlepší v aktivitě je Krása F. 6 (2+4).

Liberecký Pampuch nadělil 12 branek kadaňskému Betisu, brankostroj přišel ve druhé části hry, když hosté přišli o zraněného klíčového hráče Schreinera F., krutý výsledek pro hosty, domácí ofenzivu režírovali Rumler P. a Čeřovský L. Velmi zajímavé utkání dvou celků z horní poloviny tabulky. Očekával se výsledkově vyrovnaný zápas, ale smůla hostů a menší efektivita v zakončení byly proti. První část utkání nenapovídala k nějakým střeleckým manévrům. Hosté šli velice brzy do vedení svým kanonýrem Schreinerem F. Domácí rychle zareagovali, nejprve Rumler Š. vyrovnal a zanedlouho poslal hostitelský celek do vedení kapitán Čeřovský L. z klasické penalty. Soupeř se ale mohl spolehnout na střelecké schopnosti Schreinera F., který po čtvrthodině hry srovnává stav. Nakonec se z těsného vedení do přestávky přeci jen radovali domácí, těsně před poločasovým hvizdem přesně zamířil Rumler P. Jeden z rozhodujících momentů tohoto utkání přišel v úvodu druhé části hry, kdy se nezaviněně zranil kadaňský kanonýr Schreiner F. na hlavě a utkání již nedohrál. Domácí tohoto nešťastného rozpoložení soupeře využívají, ke své kvalitní kombinaci přidalo i efektivní zakončení a skóre v jejich prospěch utěšeně narůstalo. I hosté ale svým nasazením a hrou až do poslední minuty zanechali velmi dobrý dojem a přispěli k velmi dobrému futsalu, bohužel zrazovala je koncovka. Na začátku druhého poločasu domácí rychle navýšili vedení Moravcem D., Čermákem L. a podruhé se trefil Rumler P. Přišla jedna snižovací branka soupeře od Peinelta J., ale od hostů to již bylo vše. Ve zbytku utkání se již trefují jen domácí hráči a připravují vzhledem k průběhu hry velmi krutý výsledek pro svého soupeře. Sedmou branku hostitele přidává Bláha O., a podruhé se prosazuje také Čeřovský L. Další branky si domácí schovali až na závěr a byli celkem čtyři, mečbol na desítku připravil pro Čeřovského L. (zkompletovaný hattrick) Rumler P. (také dokonaný hattrick). Poslední slovo měli bratři Rumlerové a brankostroj se nakonec zastavil na čísle dvanáct. Pampuch se se šesti výhrami drží na čele soutěže, Rumler Š. je jeho nejlepším střelcem a vládne i aktivitě 18 (11+7). Kadaň zůstává se 13 body čtvrtá, pozici playera klubu ve střelcích i v aktivitě drží Schreiner F. 20 (17+3), třetí hráč celkové aktivity.

Střelcem kola se stal s 5 góly Sedláček V. z České Lípy. Nejlepším asistentem, nahrával celkem na 3 branky, byl Demke L. také z České Lípy.

Historické statistiky: 200 branku libereckého Pampuchu trefil ve 2 sezóně Rumler Š.

čekatelé: Kroc P. (Brandýsek) – 1 branka do stovky, 8 sezóna, Škůrek L. (Kadaň) – 3 branky do stovky, 5 sezóna, Raichard J. (Brandýsek) – 5 bodů do dvoustovky, 195 (136+59), 9 sezóna, Prejsa T. (Mělník B) – 3 body do stovky, 97 (54+43), 4 sezóna, Vaněk J. (Brandýsek) – 7 bodů do stovky, 93 (62+31), 5 sezóna, Tesař T. (Brandýsek) – 6 branek do stovky, 8 sezóna, Kroc L. (Brandýsek) – 12 branek do stovky, 10 sezóna, Hrdinka P. (Kadaň) – 5 bodů do stovky, 95 (48+47), 3 sezóna, Obermajer L. (Dobřichovice) – 18 branek do stovky, 3 sezóna, Janouš M. (Dobřichovice) – 18 bodů do stovky, 82 (54+28), 3 sezóna, Gabčo J. ml. (Mělník B) – 12 bodů do stovky 88 (57+31), 3 sezóna, Kaválek M. (Brandýsek) – 19 bodů do stovky, 81 (50+31), 3 sezóna

Sestava 8.kola:

Neuman R. (Česká Lípa) – Sedláček V. (Česká Lípa) 2x, Rumler P. (Pampuch Lb), Tesař T. (Brandýsek), Rypka L. (Mělník B)

O1A0801 Bohemians Praha 1905 - TJ Sokol Dobřichovice 7 : 2 (5 : 1)

Rozhodčí: Polák Ivo (8,3), Bázler Jiří (8,3) Delegát: Trlida Zdeněk Diváků: 22 Místo konání: SH Eden Praha Datum konání: 10.12.2021 Výkop: 20:05 AF: D 7/5 – H 5/3 Fair-play: D 35 – H 36
Branky (asistence): 1. Vejr Tomáš (Procházka Robin), 4. Peričevič Václav (Veselovský Matěj), 6. Peričevič Václav (Lízálek Kryštof), 10. Procházka Robin (Lízálek Kryštof), 17. Procházka Robin (Hudousek Matěj), 21. Lízálek Kryštof (Hruška Filip), 37. Hruška Filip (Veselovský Matěj) - 10. Němec Aleš, 22. Román Jiří (Rada Jan)
ŽK: Procházka Robin, Veselovský Matěj - Plzák Michal, Němec Aleš
Bohemians Praha 1905: Ruml Matěj, Hruška Filip, Hořák Jan, Hudousek Matěj, Lízálek Kryštof, Peričevič Václav, Procházka Robin, Vejr Tomáš, Veselovský Matěj, Vávra Andreas, Jirman Jonáš, Stibora Vladimír
TJ Sokol Dobřichovice: Geissler Jiří, Janoušek Václav, Plzák Michal, Román Jiří, Němec Aleš, Halenka Jakub, Rada Jan, Štědronský Martin, Kubata Vojtěch Nejlepší hráči: Stibora V. (Praha), Němec A. (Dobřichovice), Peričevič V. (Praha)

O1A0802 Reas Česká Lípa - FC Atletico Chomutov 14 : 2 (6 : 0)

Rozhodčí: Košťál Milan (8,4), Hanzlík Jiří (8,4) Delegát: Černý Martin Diváků: 3 Místo konání: SH Česká Lípa Datum konání: 12.12.2021 Výkop: 19:00 AF: D 6/4 – H 3/3 Fair-play: D 35 – H 35
Branky (asistence): 11. Bican Martin (Sedláček Václav), 13. Sedláček Václav (Demke Lukáš), 14. Sedláček Václav, 16. Kliment Dan (Nevrlý Ladislav), 17. Bican Martin (Sedláček Václav), 19. Demke Lukáš (Dřevínek Petr), 21. Sedláček Václav (Kliment Dan), 25. Dřevínek Petr (Demke Lukáš), 26. Kliment Dan (Dřevínek Petr), 27. Hrdlička Ondřej (Kučera Petr), 28. Sedláček Václav (Demke Lukáš), 29. Demke Lukáš, 30. Kliment Dan (Bican Martin), 38. Sedláček Václav - 24. Folwarczny David (Haldovský Jakub), 34. Folwarczny David (Haldovský Jakub)
ŽK: Nevrlý Ladislav, Sedláček Václav - Moravec Miloslav, Zrebňák David
Reas Česká Lípa: Neuman René, Kliment Dan, Podešva Jiří, Nevrlý Ladislav, Hrdlička Ondřej, Sedláček Václav, Dřevínek Petr, Kučera Petr, Bican Martin, Demke Lukáš, Sixta Miroslav, Pavlovec Petr
FC Atletico Chomutov: Matoušek Daniel, Moravec Miloslav, Naďal Michal, Folwarczny David, Zrebňák David, Haldovský Jakub Nejlepší hráči: Sedláček V., Neuman R. (oba Česká Lípa), Haldovský J. (Chomutov)

O1A0803 FTZS Liberec B - volno

O1A0804 Pampuch Liberec - FC Betis Kadaň 12 : 3 (3 : 2)

Rozhodčí: Nešněra Filip (8,4), Zlatník Jakub (8,4) Delegát: Houška Zbyněk Diváků: 5 Místo konání: SH Liberec, Aréna Datum konání: 11.12.2021 Výkop: 18:30 AF: D 5/4 – H 4/6 Fair-play: D 36 – H 37
Branky (asistence): 4. Rumler Štěpán (Rumler Pavel), 6. Čeřovský Lukáš, 20. Rumler Pavel (Bláha Ondřej), 22. Moravec Dalibor, 24. Čermák Lukáš (Čeřovský Lukáš), 25. Rumler Pavel (Rumler Štěpán), 28. Bláha Ondřej (Čermák Lukáš), 34. Čeřovský Lukáš (Čermák Lukáš), 37. Rumler Pavel (Bláha Ondřej), 38. Čeřovský Lukáš (Rumler Pavel), 39. Rumler Pavel (Rumler Štěpán), 40. Rumler Štěpán - 2. Schreiner Filip (Kardos Imrich), 14. Schreiner Filip (Hrdinka Valter), 25. Peinelt Jan (Hrdinka Patrik)
ŽK: Rumler Štěpán - Kardos Imrich
Pampuch Liberec: Vik Tadeáš, Čeřovský Lukáš, Moravec Dalibor, Rumler Štěpán, Rumler Pavel, Soukeník Petr, Průcha Michal, Čermák Lukáš, Bláha Ondřej
FC Betis Kadaň: Živnůstka David, Hrdinka Patrik, Hrdinka Valter, Kardos Imrich, Schreiner Filip, Kozlík David, Peinelt Jan, Skopal Jaromír, Janeček David, Roub Adam Nejlepší hráči: Rumler P. (Pampuch Lb), Hrdinka P. (Kadaň), Rumler Š. (Pampuch Lb)

O1A0805 SK Olympik Mělník B - Futsal Club Brandýsek 8 : 7 (3 : 3)

Rozhodčí: Prágl Martin (7,9), Vlašič Jiří (7,9) Delegát: Poppr Zbyněk Diváků: 10 Místo konání: SH Mělník Datum konání: 12.12.2021 Výkop: 18:00 AF: D 3/4 – H 4/6 Fair-play: D 36 – H 38
Branky (asistence): 1. Nedostup Alexandr (Rypka Lukáš), 2. Malinský Dominik (Rypka Lukáš), 10. Rypka Lukáš (Nedostup Alexandr), 20. Šiler Radek (Martinec Jakub), 31. Rypka Lukáš (Nedostup Alexandr), 38. Martinec Jakub (Havel Matěj), 39. Šiler Radek (Šuba Pavel ml.), 40. Šuba Pavel ml. (Havel Matěj) - 4. Tesař Tomáš (Steinbach Vojtěch), 14. Toman Matěj (Toman Matěj), 18. Zíka Jan, 22. Tesař Tomáš (Houha Lukáš), 23. Steinbach Vojtěch (Houha Lukáš), 31. Tesař Tomáš (Kroc Lukáš), 38. Steinbach Vojtěch (Tesař Tomáš)
ŽK: Malinský Dominik - 0
SK Olympik Mělník B: Bouška Martin, Šuba Pavel ml., Merta Matěj, Rypka Lukáš, Steinz Petr, Malinský Dominik, Martinec Jakub, Nedostup Alexandr, Havel Matěj, Šiler Radek, Džurynskyj Andrej
Futsal Club Brandýsek: Dvořák Pavel, Tesař Tomáš, Toman Matěj, Kroc Patrik, Kroc Lukáš, Houha Lukáš, Zíka Jan, Steinbach Vojtěch Nejlepší hráči: Šiler R., Rypka L. (oba Mělník), Tesař T. (Brandýsek)