Události 7.kola

Unikátní stavy tohoto kola, čtyři remízy z pěti utkání, asi zůstanou nepřekonány. Domácí palubovku uhájila jen rezerva mělnického Olympiku u duelu s Českou Lípou. Další zápasy znamenaly dělby bodů, dva duely se rozhodovaly v závěrečných vteřinách utkání. Nejlepší čtyři celky soutěže mají mezi sebou jen dvoubodový rozdíl. V soutěži zůstává již je jeden „železný futsalista“, 100 % bodovou aktivitu drží hráč libereckých Gazel Henzl F. Aktivitu nadále vede kladenský kanonýr Havlíček R. 10+7. Ve střelcích je na čele hned čtveřice hráčů s 10 góly. Soutěž Fair-play ovládá s těsným náskokem Česká Lípa. Tři hattricky v tomto kole pomohly ke třem nerozhodným výsledkům.

Statistiky: v dalším kole dopadl souboj domácí hosté prazvláštně v poměru 1 4 0, domácí palubovku uhájil jen Mělník B. Žádný dvouciferný výsledek se tentokrát neudál, nejvíce branek padlo hned ve dvou utkáních Gazely Lb – Benešov a Sapa Pha – Kladno, a to po 12. K pěti utkáním nastoupilo celkem 99 hráčů, nejvíce jich nominovali Liberecké Gazely, a to 12, nejméně naopak Benešov, jen 7. Celkem bylo vstřeleno 45 branek (průměr na zápas 9,00), domácí jich vstřelili 25 (průměr na zápas 5,00), hosté se trefili 20x (průměr na zápas 4,00). Toto kolo navštívilo celkem jen 120 diváků (zatím nejméně), nejvíce jich našlo cestu do kladenské haly na Brandýsek, a to 50. Jen jeden celek, pražská Sapa, zahrávala PVK6AF a ten proměnila. Celkem bylo uděleno 9 žlutých karet. Hrálo se slušně bez vyloučení, snížil se i celkový počet AF. Nejvíce akumulovaných faulů nasbíralo Kladno, a to 10, nejslušnějším cellem v této činnosti byla Sapa Praha, jen se 2 fauly.

Lídr soutěž, pražští Wizardi, si na své palubovce rozdělil body s ústeckým NY Tiradores, dva rozdílné poločasy, hosté ztratili dvoubrankový náskok v posledních čtyřech minutách hry při power-play hostitele, díky jedinému domácímu střelci Váchovi Z., který trefil čistý hattrick. Utkání velmi dobré úrovně dvou rozličných poločasů. V prvním dějství domácí favorit útočil a napadal rozehrávku soupeře již od samého začátku, ústečtí se pouze bránili a snažili se dostat k nějaké brankové příležitosti, ale to se jim nedařilo. Wizardi si vytvořili velké množství šancí, ale zakončit gólem se jim podařilo pouze jednou, po čtvrthodině hry na sebe poprvé upozornil Vácha Z. V poločasové přestávce hosté vymysleli novou taktiku, vystrčili presink již od samého začátku a předvedli svému hostiteli, jak se mají proměňovat šance, ve 31 minutě srovnává Švanda P., o dvě minuty později jdou ústečtí do vedení Maňkošem D. a 4 minuty před koncem dává ještě pojistku svoji druhou trefou Švanda P. Domácí zareagovali oddechovým časem a hrou power-play, která jim rychle přinesla kontaktní branku Váchy Z. a v závěrečné minutě zápasu zamířil přesně domácí kanonýr Vácha Z. i potřetí a vybojoval nerozhodný stav. Wizardi přes druhou remízu v soutěži zůstávají na čele, Vácha Z. bodoval i skóroval ve svým posledních šesti vystoupeních a vede klubovou aktivitu 10+2. Ústí se ziskem 13 bodů (čtvrtý bod z cizí palubovky) udržují na čtvrté pozici, nejlepší v aktivitě je nadále Dvořák D. 7+3.

Mělnická rezerva Olympiku potvrdila roli favorita v duelu s hostujícím českolipským Reasem a připsala si zaslouženě druhou výhru v soutěži, domácí měli utkání od začátku plně pod kontrolou, snaha hostů přinesla jen čestný úspěch v závěru utkání. Od úvodu korektně hrané utkání pod taktovkou domácích hráčů, kteří svou převahu vyjádřili střelecky po 12 minutách hry dvěma slepenými góly. Úvodní trefu zařídil Nedostup A. a pojistku přidala za další dvě minuty zahraniční akvizice Silva A.W. Také druhé dějství se odehrávalo v podobném duchu, domácí brzy navýšili své vedení o další dvě branky Machytkou P. a podruhé se prosadil Nedostup A. Po 27 minutách již svítilo na ukazateli skóre 5:0, podruhé se trefil Machytka P. Hostům nelze upřít snaha a sympatický výkon, ale bylina štíru s koncovkou, nulu odmazali až dvě minuty před koncem Francem L. Poslední změnu skóre zařídil opět domácí Silva A.W. Mělník B získal doma druhou výhru a posunul na sedmou příčku tabulky, nejlepším v aktivitě je nyní Machytka P. 5+4, který bodoval ve všech svých čtyř startech. Česká Lípa zůstává s jediným bodem stále poslední, na 10 místě, nejlepším v aktivitě zůstává Kýček D.

Duel domácích libereckých Gazel s benešovským Arsenal nepoznal vítěze, nekompletní hosté hrající na brejky kromě úvodu neustále vedli, domácí několikrát vyrovnávali, poslední liberecká branka, 4 minuty před koncem, znamenala zaslouženou dělbu bodů. Velice slušné utkání, které bylo odehráno bez záludných zákroků a v pozitivní atmosféře. Hosté přijeli jen se šesti hráči do pole (toho byli dva z B celku), takže převážně bránili. Ovšem jejich hra byla velice dobře organizovaná brankářem Dřevojenem F., zároveň vyráželi k nebezpečným protiútokům, které proměňovali. Hra v první půli byla volnější a lépe ji začali domácí, kteří se ujali vedení trefou Gschwentnera R. Pak začali ale úřadovat benešovští, o minutu později srovnává stav Čipera D. a zanedlouho posílá Arsenal do vedení brankář Dřevojan F. I další brejková šance hostů končí třetí brankou, kterou střílí Janda J. Domácí ale rychle zareagovali a dvěma góly Henzela P. a druhou trefou Gschwentnera A. srovnávají stav. Přesto jdou do pauzy šťastnější hosté, podruhé libereckého gólmana Lukeše J. překonává Čipera D. Druhý poločas oba celky přidaly, hrálo se nahoru dolu s velkým nasazením. Změny skóre přišly až v závěrečné devítiminutovce, dvakrát si hosté vrátili vedení, nejprve se prosadil Kouklík Jakub a pak i kapitán Chrpa M. Hostitel ale vždy brzy srovnává stav, nejprve se trefil Pokorný A. a konečnou remízovou podobu utkání dává 4 minuty před koncem Sluťák J. Vzhledem k průběhu utkání je remíza spravedlivá. Liberecké Gazely získali doma 7 bod a jsou nadále na 5 místě tabulky, 100 % v bodové i střelecké aktivitě zůstává kapitán Henzl F., druhý hráč i celkové aktivity soutěže, 10+6. Benešov si ziskem 14 bodu v soutěži drží druhou pozici, nyní se do čela klubové aktivity dostává Matoušek L. 4+12, celkově je třetí.

Dramatický a vyrovnaný duel na kladenské palubovce mezi Brandýskem a libereckým Pampuchem přinesl také nerozhodný výsledek, hosté v průběhu hry hned třikrát dokázali smazat gólové manko, v závěru jim pomohla power-play, bod vybojovali v posledních vteřinách utkání. V naprosto vyrovnaném, slušném a pro diváky atraktivním utkání se ujali vedení jako první domácí ve 4 minutě Čížkem D. po hezké kombinační akci. Reakce hostů přišla po 13 minutách vyrovnávací brankou Vyhlídky L. Do kabin šli však spokojenější domácí, kterým těsně před poločasovým hvizdem vrátil vedení Kroc P. po další pěkné kombinační akci. Z toho se však ve druhém poločase neradovali dlouho, hosté hned po 2 minutách druhé půle hry trefili opět vyrovnávací branku Lochmanem D. Přetahovaná a kvalitní podívaná pak pokračovala dále. Hostitel se dalšími dvěma zásahy kapitána Tesaře T. a Zíky J. dostal do dvoubrankového vedení, které pak srdnatě bránili. Liberečtí začali hrát od 34 minuty power-play a bylo vidět, že ji hrát umějí. Zprvu dvě vyložené šance neproměnili, následně nastřelili břevno a dvě tyče branky Brandýsku. Smůla v zakončení hostů se přestala líbit Čeřovskému L., který 2 minuty před koncem přeci jen snížil a přes velkou snahu domácích se tomu samému hráči podařilo v závěrečných vteřinách utkání vybojovat zaslouženou remízu. Brandýsek se ani v 7 kole nedočkal výhry (chybělo pár vteřin) a zůstává na devátém místě, do čela klubové aktivity se nyní dostal Steinbach V. 3+4 (bodoval v pěti posledních utkáních v řadě. Liberecký Pampuch poprvé ztratil dva body v soutěži a zůstává stále třetí, klubovou aktivitu vede nadále Soukeník P. 5+6.

Pražská Sapa sehrála s kladenským Brazilem vyrovnané utkání, které skončilo zaslouženou remízou, hattricky na obou stranách, hosté stáhli gólové manko díky své dobře secvičené power-play, která jim již poněkolikáté přinesla nerozhodný výsledek, nyní se čtyřmi plichtami – „remízový král“. V prvním poločase mělo pod kontrolou hru zejména domácí mužstvo, které ale doplatilo na velké spalování vyložených šancí. Velice brzy šli do vedení Nguyenem K.V., ale díky nepřesné koncovce dali šanci soupeři, který toho náležitě využil. Vyrovnání trefil po 7 minutách hry Danylych D. a brzy poté posílá Brazil do vedení Havlíček R. Hostitel z mnoha šancí využil do přestávky jen jednu, poločasový nerozhodný stav zařídil v 11.minutě Duong T.T. Ve druhém dějství se hra začala postupně přiostřovat. Opět vyšel úvod lépe domácím, podruhé se trefil Duong T.T. a o minutu později připojil pojistku Tran H.A. Kladenští ale odpověděli stejnou měrou, kontaktní branku střílí Dlouhý P. a 8 minut před koncem se prosazuje vyrovnávací brankou podruhé Havlíček R. Zanedlouho ale hostitel získal opět dvoubrankové vedení, pátou branku Sapy trefuje opět Duong T.T. (zkompletovaný hattrick) a tři a půl minuty před koncem střílí z PVK6AF další branku Látal M. Kladenští ale vyrukovali se svoji silnou zbraní a při power-play vybojují konečnou remízu, nejprve snižuje kapitán Neuman R. a 48 vteřin před závěrečným hvizdem si dokonává svůj hattrick i Havlíček R., čímž zajišťuje spravedlivý nerozhodný konečná výsledek. Ve druhém poločase vstoupila na hrací plochu značná nervozita zejména ze strany kladenských hráčů, což vyhodnotili rozhodčí celkově třemi ŽK. Sapa Praha na své palubovce ani napotřetí nevyhrála a zůstává osmá, na čele klubové aktivity zůstává Tran H.A. 4+5. Kladno má již čtvrtou remízu ze 7 utkáních a drží šestou pozici, má vedoucího celkové aktivity Havlíčka R. 10+7.

Střelcům kola nyní stačili hattricky, postarali se o ně Duong T.T. ze Sapy Praha, Havlíček R. z Kladna a Vácha Z. z pražských Wizardů. Asistentem kola, nahrával na tři branky, byl Matoušek L. z Benešova.

Historické statistiky:

čekatelé:

Kroc Lukáš (Brandýsek) – 11 branek do stovky, 12 sezóna

Sestava 7.kola:

Dřevojan F. (Benešov) – Čeřovský L. (Pampuch Lb), Vácha Z. (Wizards Pha), Havlíček R. (Kladno) 3x, Duong T.T. (Sapa Pha)

O1A0701 Wizards DDM Praha 10 - FC NY Tiradores Ústí n/L 3 : 3 (1 : 0)

Rozhodčí: Horák Matěj (8,4), Polák Ivo (8,4) Delegát: Černý Martin Diváků: 10 Místo konání: SH Kunratice Datum konání: 4.12.2022 Výkop: 19:00 Hlavní pořadatel: Kopřiva Jan Časoměřič: Kroutil Václav Zdravotník: Jireček Jaroslav AF: D 1/4 – H 1/5 Fair-play: D 38 – H 35
Branky (asistence): 15. Vácha Zdeněk, 36. Vácha Zdeněk (Bellada Václav), 40. Vácha Zdeněk (Blažek Michal) - 31. Švanda Pavel, 33. Maňkoš Dominik (Guth Petr), 36. Švanda Pavel (Vondráček Michal)
ŽK: 0 - Švanda Pavel, Dvořák Martin
Wizards DDM Praha 10: Koudelka Luboš, Tomek Jiří, Bellada Václav, Blažek Michal, Hodžič Dino, Chalupa Lukáš, Vácha Zdeněk, Šafář Jan, Imlauf Tomáš, Novák Tomáš
FC NY Tiradores Ústí n/L: Skála Dušan, Seidl Milan, Novák Vojtěch, Guth Petr, Švanda Pavel, Vondráček Michal, Maňkoš Dominik, Dvořák Martin, Štengel Zdeněk, Lotz Radek Nejlepší hráči: Bellada V. (Praha), Štengel Z. (Ústí), Chalupa L. (Praha)

O1A0702 SK Olympik Mělník B - Reas Česká Lípa 6 : 1 (2 : 0)

Rozhodčí: Lutka Josef (8,4), Macháček Jiří (8,4) Delegát: Stádník Vladimír Diváků: 20 Místo konání: SH Mělník Datum konání: 4.12.2022 Výkop: 18:00 Hlavní pořadatel: Tichý Slavoj Časoměřič: Netolický Jan Zdravotník: Hamáček Stanislav AF: D 4/2 – H 4/2 Fair-play: D 38 – H 38
Branky (asistence): 12. Nedostup Alexandr (Říha Daniel), 14. Silva De Amorim Wilder (Ciolek Zdislav), 23. Machytka Patrik, 24. Nedostup Alexandr, 27. Machytka Patrik (Joäo Carlos), 39. Silva De Amorim Wilder (Nedostup Alexandr) - 38. France Lukáš
SK Olympik Mělník B: Bouška Martin, Silva De Amorim Wilder, Babovák Jan, Martinec Jakub, Joäo Carlos, Říha Daniel, Malinský Dominik, Ciolek Zdislav, Nedostup Alexandr, Kalabis Jan, Machytka Patrik
Reas Česká Lípa: Podešva Jiří, Kliment Dan, Nevrlý Ladislav, Kýček Daniel, France Lukáš, Hrdlička Ondřej, Foubík Filip, Jantač Petr, Konečný Petr Nejlepší hráči: Bouška M., Joao C. (oba Mělník B), Podešva J. (Č, Lípa)

O1A0703 Liberecké Gazely - Arsenal Benešov 6 : 6 (3 : 4)

Rozhodčí: Čurda Michal (8,4), Vlašič Jiří (8,4) Delegát: Houška Zbyněk Diváků: 30 Místo konání: SH Aréna Liberec Datum konání: 4.12.2022 Výkop: 18:00 Hlavní pořadatel: Tomášek Radek Časoměřič: Hrdlička Štěpán Zdravotník: Vele Ester AF: D 1/5 – H 0/3 Fair-play: D 38 – H 36
Branky (asistence): 4. Gschwentner Roman (Pokorný Adam), 15. Henzl Pavel (Henzl Filip), 17. Gschwentner Roman (Lukeš Jan), 27. Henzl Filip (Beníšek Tomáš), 33. Pokorný Adam (Sluťák Josef), 36. Sluťák Josef (Henzl Filip) - 5. Čipera David (Matoušek Lukáš), 7. Dřevojan Filip (Mašek Jan), 12. Janda Jaromír (Čipera David), 20. Čipera David (Matoušek Lukáš), 31. Kouklík Josef ml., 34. Chrpa Martin (Matoušek Lukáš)
ŽK: 0 - Janda Jaromír
Liberecké Gazely: Lukeš Jan, Henzl Filip, Abrahám Radek, Drzymala Lukáš, Gschwentner Roman, Henzl Pavel, Moc Jaroslav, Pokorný Adam, Rajchman Michal, Sluťák Josef, Zoul Martin, Beníšek Tomáš
Arsenal Benešov: Dřevojan Filip, Chrpa Martin, Janda Jaromír, Mašek Jan, Čipera David, Matoušek Lukáš, Kouklík Jakub Nejlepší hráči: Dřevojan F. (Benešov), Pokorný A. (Liberec), Čipera D. (Benešov)

O1A0704 Futsal Club Brandýsek - Pampuch Liberec 4 : 4 (2 : 1)

Rozhodčí: Říha Jaroslav (8,4), Bázler Jiří (8,4) Delegát: Nepil Pavel Diváků: 50 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 4.12.2022 Výkop: 18:30 Hlavní pořadatel: Ciniburg Miroslav Časoměřič: Ciniburg Miroslav ml. Zdravotník: Grubnerová Nelly AF: D 4/3 – H 3/1 Fair-play: D 37 – H 38
Branky (asistence): 4. Čížek David (Tesař Tomáš), 19. Kroc Patrik (Steinbach Vojtěch), 25. Tesař Tomáš (Steinbach Vojtěch), 30. Zíka Jan (Eraković Aleksandar) - 13. Vyhlídko Luboš (Čeřovský Lukáš), 22. Lochman David (Čermák Lukáš), 37. Čeřovský Lukáš (Bláha Ondřej), 40. Čeřovský Lukáš (Gazquez Joaquín)
ŽK: Steinbach Vojtěch - 0
Futsal Club Brandýsek: Dvořák Pavel, Tesař Tomáš, Felis Tomáš, Eraković Aleksandar, Čížek David, Kroc Patrik, Zíka Jan, Toman Matěj, Steinbach Vojtěch, Kroc Lukáš
Pampuch Liberec: Bukhvak Vitaliy, Soukeník Petr, Vik Tadeáš, Gazquez Joaquín, Beňo Daniel, Čeřovský Lukáš, Bláha Ondřej, Lochman David, Čermák Lukáš, Vyhlídko Luboš Nejlepší hráči: Čeřovský L. (Liberec), Steinbach V. (Brandýsek), Bukhvak V. (Liberec)

O1A0705 FC Sapa Praha - FC Brazil Kladno 6 : 6 (2 : 2)

Rozhodčí: Borek Alexandr (8,2), Maxián Libor (8,2) Delegát: Čikara Petr Diváků: 10 Místo konání: SH Děkanka Datum konání: 2.12.2022 Výkop: 20:15 Hlavní pořadatel: Látalová Nataša Časoměřič: Nguyen Dang Quang Zdravotník: Doležalová Zuzana AF: D 1/1 – H 4/6 Fair-play: D 37 – H 34
Branky (asistence): 3. Ngueyen Khac Viet (Látal Marek), 11. Duong Thanh Tung (Tran Huy Anh), 21. Duong Thanh Tung (Látal Marek), 22. Tran Huy Anh (Le Xuan Trung Kien), 33. Duong Thanh Tung (Nguyen Dinh Nam), 37. Látal Marek - 7. Danylych Denys (Havlena Tomáš), 9. Havlíček Robin (Nesládek Aleš), 29. Dlouhý Pavel (Neumann Radislav), 33. Havlíček Robin (Čičmanec Lukáš), 38. Neumann Radislav (Dlouhý Pavel), 40. Havlíček Robin (Neumann Radislav)
ŽK: Duong Thanh Tung - Dlouhý Pavel, Nesládek Aleš
FC Sapa Praha: Le Xuan Trung Kien, Tran Huy Anh, Tran Duy Khanh, Bělčický Martin, Látal Marek, Duong Thanh Tung, Ngueyen Khac Viet, Nguyen Sy Martin, Nguyen Dinh Nam
FC Brazil Kladno: Doležal Jan, Neumann Radislav, Čampulka David, Havlíček Robin, Havlena Tomáš, Danylych Denys, Zelenka Martin, Dlouhý Pavel, Nesládek Aleš, Čičmanec Lukáš Nejlepší hráči: Látal M. (Praha), Zelenka M. (Kladno), Duong T.T. (Praha)