Události 18.kola

Poslední kolo přineslo očekávané výsledky, nejlepší trojka soutěže si připsala plný bodový zisk a pořadí na medailových pozicích se tak již nemění. První místo uhájil Benešov v souboji s pražskou Sapou, domácí získali potřebné vedení ještě do přestávky a pak ho uhájily. Ústí v režii Dvořáka D. přehrálo Mělník B a končí druhé. Pražští Wizardi zvládly souboj s libereckými Gazelami až v závěrečné minutě utkání a zůstávají třetí. Liberecký Pampuch zakončuje sezónu na čtvrtém místě a s dvoucifernou výhrou nad Kladnem. Brandýsek si připsal jedinou venkovní výhru v závěrečném kole v České Lípě.

Aktivitu i střelce ovládl s velkým náskokem ústecký kanonýr Dvořák D. 45 (35+10), před Henzlem F. s libereckých Gazel 40 (21+19) a třetím benešovským Čiperou D. 37 (18+19). Na druhé místo ve střelcích se dostal Hodžič D. z pražských Wizardů s 24 góly, třetí skončil Henzl F. s libereckých Gazel s 21 góly.

Soutěž Fair-play nakonec rozhodovalo mini kritérium v podobě počtu udělených červených karet, vítězem soutěže slušnosti se stala pražská Sapa, před pražskými Wizardy, stejné pomocní kritérium rozhodlo i o pořadí na třetím místě, které patří Libereckým Gazelám, před Benešovem.

Jsou známy i výsledky anket, zde je abecední pořadí nejlepších hráčů a rozhodčích: Čipera David (Benešov), Dvořák Dominik (Ústí), Hodžič Dino (Wizards Praha), Lafek David (Praha), Nagy Zdeněk (Janov/N), Orálek Kamil (Praha), pořadí dle získaných bodů bude oznámeno na závěrečném vyhlášení výsledků začátkem dubna v Sedlčanech (více v pozvánce zaslané pravděpodobně příští týden).

Statistiky: v posledním kole dopadl souboj domácí daleko lépe pro domácí celky v poměru 4 0 1, z cizí palubovky přivezl jen Brandýsek z České Lípy. Jediný dvouciferný výsledek přišel z Liberce, kde Pampuch nadělil 11 branek Kladnu, v tomto utkání také padlo nejvíce branek, a to celkem 14. K pěti utkáním nastoupilo 91 hráčů, nejvíce jich nominovaly Ústí a Wizardi Praha, a to po 12, nejméně naopak Brandýsek, jen 6. Celkem bylo vstřeleno 50 branek (průměr na zápas 10,00), domácí jich vstřelili 31 (průměr na zápas 6,20), hosté se trefili 19x (průměr na zápas 3,80). Toto kolo navštívilo celkem 325 diváků, nový rekord, nejvíce jich našlo cestu do ústecké haly, a to 115, také nový rekord. Hned dva celky dostaly výhodu zahrávání PVK6AF, liberecký Pampuch tuto výhodu využil, Mělník B naopak ne. Celkem bylo uděleno 11 žlutých karet. Hrálo se slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů nasbíraly Ústí a Kladno, a to po 10, nejslušnějším celkem v této činnosti byl Benešov, jen se 3 fauly.

Ústecký NC Tiradores na své palubovce zakončil sezónu s mělnickou rezervou Olympiku výhrou, po vstřelení první branky domácím narostli křídla a utkání v režii Dvořáka D. 5+1 měli pod kontrolou, hosté drželi přijatelný stav úvodní čtvrthodinu, nepomohla jim ani osmiminutová závěrečná power-play. Po oboustranně opatrném začátku se početná skupina domácích diváků dočkala úvodní branky po 10 minutách hry, kdy se trefil vedoucí hráč aktivity Dvořák D. a o minutu později přidává ještě pojistku Švanda P.  Hosté posíleni dvěma hráči A celku ale brzy srovnali stav, kontaktní branku trefil Machytka P. a vzápětí vyrovnávací branku Gabčo J. ml. To však bylo v ofenzivní části od hostů na dlouhou dobu vše. Ještě do poločasu si hostitel vrátil vedení dvě góly Dvořáka D., který se tak zkompletoval svůj hattrick. Při chuti hrající domácí kanonýr Dvořák D. pokračoval ve své krasojízdě i na začátku druhého poločasu, kdy střílí další dvě branky. Hosté na tento nepříznivý stav reagují od 31 minuty hrou power-play, ale ztrátu se jim nepodařilo zlikvidovat. Hra bez brankáře skončila na góly 1:1, jediné snížení hostům zařídil jednou brankou Hruška F., poslední slovo měli domácí 5 minut před koncem, kdy se mezi střelce zapsal Seidl J. Ústecký nováček tak ještě živil naději na celkové prvenství, ale Benešov na domácí palubovce přehrál pražskou Sapu a z 1.místa se mohl radovat on. Ústí dosáhlo na 12 výhru v soutěži, udrželo si domácí neporazitelnost 7 2 0, v soutěží nastoupilo celkem 18 hráčů, aktivitu i střelce vyhrál s velkým náskokem Dvořák D. 45 (35+10), nejvíce branek připravil Dvořák M. a to 13, který se místil v celkové aktivitě devátý 29 (16+13). Mělník B celkovým ziskem 21 bodů uhájil 7 příčku, venkovní bilanci má 2 2 5, v soutěži nastoupilo nejvíce hráčů ze všech celků, celkem 39 hráčů, pátým hráčem celkové aktivity je Gabčo J. ml. 35 (18+17), nejlepší klubový střelec a nejlepší asistent.

Pražští Wizardi se hodně nadřeli na výhru nad libereckými Gazelami, mírná územní převaha na domácí straně, ale dlouho trápení v koncovce, výborný byl i liberecký gólman, nakonec jim k obratu v závěru pomohla power-play, ze které trefili tři body v poslední minutě, hosté by si bod za bojovnost a snahu zasloužili. Utkání velmi dobré úrovně lépe rozehráli hosté, již ve 3 minutě je poslal do vedení Sluťák J. Domácí sice v té samé minutě srovnali Hodžičem D., ale liberečtí po několika minutách získali opětovné vedení, tentokrát o dvě branky po trefách Henzla F. a Abraháma R. Hostitel stihl vstřelit jen kontaktní branku Váchou Z., jinak se k koncovce trápil a nechával vyniknout libereckého gólmana Lukeše J. Přestávka více prospěla pražanům, kteří získali větší klid v zakončení. Brzy po změně stran trefil vyrovnávací branku Chalupa L. Poté si opět střelci obou celků vzali větší pauzu, další změna skóre nastala 6 minutě před koncem, to se podruhé trefil liberecký Abrahám R. Domácí bojovali a 2 minuty před konce, zařídil třetí srovnání stavu Novák T. Po domácí začali hrát power-play a v poslední minutě trefili šťastnou výhru Hodžičem D., který vstřelil svoji druhou branku. Pražským Wizardům moc nevyšel závěr soutěže, poslední dvě porážky je připravili o celkové prvenství a končí nakonec na třetím místě, doma byli silní a neporaženi 7 2 0, celkem představili v soutěži 27 hráčů, čtvrtý v celkové aktivitě skončil Hodžič D. 35 (24+11), který byl nejlepším klubovým střelcem, o dvě místa za ním figuruje Vácha Z. 32 (20+12), který připravil svému celku nejvíce branek a to 12. Liberecké Gazely získali v soutěži 8 výher a stačilo to na celkové 8 místo, venkovní bilanci má 2 1 6, klub nasadil v soutěži celkem 19 hráčů, táhl ho Henzl F., druhý hráč celkové aktivity 40 (21+19), nejlepší klubový střelec i asistent, který jako jediný hráč v celé soutěže bodoval ve všech 18 utkáních, sedmým v celkové aktivitě je Abrahám R. 30 (16+14).

Brandýsek si veze výhru od českolipského Reasu, v utkání s obraty ve skóre hosté lépe zvládli druhý poločas, ve kterém trefil Toman M. i hattrick, dobré výkony podali oba gólmani. Zajímavé utkání, ve kterém se v úvodu dostali do vedené hosté hrající s jediným náhradníkem trefou Kroce P. Postupem času se začali prosazovat i domácí a do přestávky stihli otočit skóre na svoji stranu, vyrovnání zařídil po čtvrthodině hry Kučera P. a minutu před poločasovým hvizdem poslal domácí do vedení Kýček D. To že nepadlo více branek bylo zásluhou obou gólmanů, kteří vychytali několik vyložených šancí. Do druhé části hry lépe vstoupili domácí, další pojistku vedení trefil Kliment D. Pak ale převzal otěže zápasu Brandýsek, který zažehnal odpor hostitele a obrátil skóre na svoji stranu. Kontaktní branku hostů vstřelil Toman M., vyrovnávací ve 29 minutě Zíka J. Druhé vedení hostů trefil svoji druhou brankou Kroc P., brzy se podruhé prosadil také Toman M. 4 minuty před koncem vzkřísil naději pro českolipské kontaktní brankou Hrdlička O., ale soupeř si výhru pohlídal Toman M. si stihl dokonat hattrick a závěrečnou trefu v poslední minutě přidal Nachtigal L. Brandýsek končí s 11 body na 9 místě, až v tomto posledním utkání trochu upravil hrozivou venkovní bilanci na 1 0 8, představil v soutěži celkem 15 hráčů, nejlepších klubovým hráčem aktivity i střelců byl Kroc P. 16 (12+4), nejlepšími asistenty byli s 8 nahrávkami Steinbach V. a Zíka J. Česká Lípa končí devátá s jedinou výhrou a třemi remízami, podstatně více bodů si přivezla z cizích palubovek, celek představila 25 hráčů, nejlepším klubovým hráčem aktivity byl Kýček D. (21 (11+10), měl i nejvíce asistencí, nejlepším střelcem se 13 góly byl Halbich D.

Liberecký Pampuch si na své palubovce poradil s kladenským Brazilem, domácí prakticky po celé utkání vedli, vyplatila se jim hra na brejky v první půli a rozchytal se jim i gólman, hattrick trefil Vlach L., hosté zlobili jen v prostřední části prvního poločasu, power-play prakticky hraná celý druhý poločas přinášela branky jen do kladenské sítě, když domácí trestali chyby kladenských v rozehrávce. Než se hosté stačili rozkoukat prohrávali po 6 minutách hry o dvě branky, které vstřelil Mazánek M. Hosté ale poté předvedli několik povedených kombinačních akcí a gólové manko smazali, kontaktní branku trefil Neumann R. a vyrovnávací Havlíček R. Domácí taktika hry na rychlé protiútoky ale přinesla ovoce, nejprve si hosté trefili vlastní branku a krátce poté vrátil hostiteli dvoubrankové vedení Vlach L.. Domácí v této části zachránil několika skvělými zákroky gólman Dvorský M. Přesto se hostům podařilo vstřelit kontaktní branku Čampulkou D., ale k jejich smůle dostali v posledních vteřinách první půle další branku, od Čermáka L., která jak se později ukázalo byla i zlomová. Do druhého poločasu kladenští vsadili na hru s brankářem v poli, ale bohužel přišly chyby v rozehrávce, které hostitel trestal. Domácí náskok postupně navyšovali Vlach L., Lochman D., Průcha M. Mečbol na desítku připravil svým zkompletovaným hattrickem Vlach L. pro Čermáka L. Skóre uzavřeli domácí 2 minuty před koncem Lochmanem D., který se trefil z PVK6AF. Pampuch Liberec zakončil sezónu s 31 body na čtvrté pozici, domácí bilance 6 1 2, celkem v soutěži představil 32 hráčů, nejlepším klubovým hráčem aktivity byl Lochman D. 20 (11+9), který měl i nejvíce asistencí, nejlepším střelcem byl Čermák L. se 13 góly. Kladno skončilo ziskem 23 bodů šesté, venkovní bilanci má 3 4 2, představilo v soutěži jen 13 hráčů, pátým hráčem celkové aktivity byl Čičmanec L. 30 (14+16), který měl v klubu i nejvíce asistencí, nejlepším klubovým střelcem je Havlíček R. s 17 góly.

Benešovský Arsenal potvrdil roli favorita v utkání s pražskou Sapou, a ještě do přestávky si zajistil vedení, pražané ale odehráli solidní zápas, v čele s výborným gólmanem, ale závěrečnou power-play manko nezlikvidovali. Domácí měli po celé utkání mírnou převahu a prakticky z první vážnější akce trefil vedení Novotný O. střelou zblízka po zemi. V dalších minutách nechali hráči vynikat oba gólmany, šancí ale vytvářeli více domácí, v 11 minutě ještě hosty zachránila po střele Kouklíka Jos. tyč, ale po pár vteřinám domácí rozehráli aut a Senft T. uklidil míč přesně k tyči. O minutu později přišlo další přečíslení pražské obrany a Matoušek L. přesnou střelou k tyči posílá svůj celek do tříbrankového vedení. Hosté ale brzy odpověděli snižovací brankou Nguyena D.N. Další šance změny skóre první poločas nenabídl, ve 20 minutě trefil další tyč benešovský Senft T. Do druhé části hry vstoupili aktivněji hosté, benešovský gólman Dřevojan F. 2x vychytal Tran H.A., ale pak nestačil na střelu Bělčického M. po zemi k tyči ze střední vzdálenosti. Kontaktní branka hostů ale trvala jen krátce, domácí rozehráli roh a Čipera D. posílá svůj celek do opětovného dvoubrankového vedení. Benešovští si začínají vytvářet velké množství šancí, ale pražský brankář Le Xuan T.K. všechny pokusy vychytává. To domácí brankář má méně práce, ale svůj celek podržel 5 minut před koncem, když ztečovaná střela mířila přesně k tyči. Od 36 minuty hrají hosté s pátým hráčem v poli, o chvilku později domácí zachraňuje tyč po střele Tran H.A., Dřevojan F. v závěru vychytává i dva pokusy Nguyena D.N. Po skončení utkání početné publikum tleská celkovému prvenství benešovského Arsenalu. Benešov s 39 body skončil první (lepší vzájemné zápasy s Ústím), s domácí bilancí 6 2 1, představil celkem 19 hráčů, během soutěže se musel popasovat se ztrátou několika opor, třetí v celkové aktivitě skončil Čipera D. 37 (18+19), vyhrál společně s Henzlem F. asistenty, desítku aktivity uzavírá Matoušek L. 28 (11+18), nejlepší střelcem je Haas P. s 20 góly, která ale i díky zranění neodehrál ani polovinu utkání. Pražská Sapa zakončila sezónu s 21 body na 8 místě, s venkovní bilancí 2 0 7, celkem nasadila v soutěži 16 hráčů, nejlepší v klubové aktivitě je Tran H.A. 23 (13+10), je společně s Nguyenem D.N. nejlepším klubovým střelcem, a i nejlepším klubovým asistentem.

Střelcem kola se stal s 5 góly Dvořák D. z Ústí. Nejlepším asistentem kola, nahrával celkem na tři branky, byl další ústecký hráč Šmejkal P.

Historické statistiky:

Letošní sté branky stihli pražští Wizardi, trefil ji Vácha Z. a také Ústí, vstřelil ji Švanda P.

Sestava 18. kola:

Lukeš J. (Gazely Lb) 3x – Dvořák D. (Ústí) 9x, Toman M. (Brandýsek), Vlach L. (Pampuch Lb), Lochman D. (Pampuch Lb)

O1A1801 FC NY Tiradores Ústí n/L - SK Olympik Mělník B 7 : 3 (4 : 2)

Rozhodčí: Lutka Josef (8,4), Macháček Jiří (8,4) Delegát: Šmíd Jiří Diváků: 115 Místo konání: SH Krásné Březno Datum konání: 4.3.2023 Výkop: 20:00 Hlavní pořadatel: Soroka David Časoměřič: Komárek David Zdravotník: Šikl Rudolf AF: D 4/6 – H 3/5 Fair-play: D 37 – H 33
Branky (asistence): 10. Dvořák Dominik (Šmejkal Patrik), 11. Švanda Pavel (Dvořák Dominik), 15. Dvořák Dominik, 19. Dvořák Dominik (Dvořák Martin), 22. Dvořák Dominik (Šmejkal Patrik), 29. Dvořák Dominik (Šmejkal Patrik), 35. Seidl Jakub (Guth Petr) - 11. Machytka Patrik (Gabčo Josef ml.), 14. Gabčo Josef ml. (Hruška Filip), 34. Hruška Filip (Gabčo Josef ml.)
ŽK: Švanda Pavel - Machytka Patrik, Hruška Filip, Gabčo Josef ml.
FC NY Tiradores Ústí n/L: Skála Dušan, Seidl Milan, Horváth Marek, Štengel František, Seidl Jakub, Šmejkal Patrik, Dvořák Dominik, Guth Petr, Švanda Pavel, Vondráček Michal, Maňkoš Dominik, Dvořák Martin
SK Olympik Mělník B: Resutík Josef, Němec Jakub, Machytka Patrik, Hruška Filip, Gabčo Josef ml., Ciolek Zdislav, Frýzek Lukáš, Korbelář Ondřej Nejlepší hráči: Dvořák D. (Ústí), Gabčo J. ml. (Mělník B), Skála D. (Ústí)

O1A1802 Wizards DDM Praha 10 - Liberecké Gazely 5 : 4 (2 : 3)

Rozhodčí: Horák Matěj (8,4), Polák Ivo (8,4) Delegát: Černý Martin Diváků: 20 Místo konání: SH Kunratice Praha Datum konání: 4.3.2023 Výkop: 20:00 Hlavní pořadatel: Kopřiva Jan Časoměřič: Blažek Michal Zdravotník: Jireček Jaroslav AF: D 2/4 – H 4/5 Fair-play: D 38 – H 37
Branky (asistence): 3. Hodžič Dino, 9. Vácha Zdeněk (Pospíšil Martin), 22. Chalupa Lukáš, 38. Novák Tomáš (Shkirych Kiril), 40. Hodžič Dino (Tomek Jiří) - 3. Sluťák Josef (Henzl Filip), 6. Henzl Filip (Abrahám Radek), 8. Abrahám Radek (Pokorný Adam), 34. Abrahám Radek (Pokorný Adam)
ŽK: 0 - Abrahám Radek
Wizards DDM Praha 10: Koudelka Luboš, Tomek Jiří, Hodžič Dino, Chalupa Lukáš, Shkirych Kiril, Vácha Zdeněk, Selyvonenko Ivan, Imlauf Tomáš, Novák Tomáš, Pospíšil Martin, Pecháček Vít, Syblík Jan
Liberecké Gazely: Lukeš Jan, Henzl Filip, Abrahám Radek, Kordík Jakub, Moc Jaroslav, Pokorný Adam, Sluťák Josef, Švec Jakub, Tomášek Radek Nejlepší hráči: Lukeš J. (Liberec), Chalupa L. (Praha), Henzl F. (Liberec)

O1A1803 Reas Česká Lípa - Futsal Club Brandýsek 4 : 7 (2 : 1)

Rozhodčí: Zlatník Jakub (8,4), Nešněra Filip (8,4) Delegát: Milner Michal Diváků: 10 Místo konání: SH Nový Bor Datum konání: 4.3.2023 Výkop: 20:00 Hlavní pořadatel: Nevrlý Ladislav st. Časoměřič: Masopust Jan Zdravotník: Řezáč Jaroslav AF: D 4/3 – H 4/3 Fair-play: D 38 – H 38
Branky (asistence): 15. Kučera Petr (Kýček Daniel), 19. Kýček Daniel (Jantač Petr), 24. Kliment Dan (Chramosta Radek), 36. Hrdlička Ondřej (Kýček Daniel) - 3. Kroc Patrik (Nachtigal Ladislav), 25. Toman Matěj, 29. Zíka Jan, 32. Kroc Patrik, 35. Toman Matěj (Nachtigal Ladislav), 38. Toman Matěj (Zíka Jan), 40. Nachtigal Ladislav (Kroc Patrik)
Reas Česká Lípa: Neuman René, Nevrlý Ladislav, Hrdlička Ondřej, Kýček Daniel, Chramosta Radek, Kučera Petr, Kliment Dan, Jantač Petr
Futsal Club Brandýsek: Dvořák Pavel, Zíka Jan, Toman Matěj, Kroc Patrik, Nachtigal Ladislav, Felis Tomáš Nejlepší hráči: Toman M., Kroc P. (oba Brandýsek), Kýček D. (Česká Lípa)

O1A1804 Arsenal Benešov - FC Sapa Praha 4 : 2 (3 : 1)

Rozhodčí: Borek Alexandr (8,2), Maxián Libor (8,4) Delegát: Čikara Petr Diváků: 60 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 4.3.2023 Výkop: 18:00 Hlavní pořadatel: Kouklík Josef st. Časoměřič: Chaloupka Jiří Zdravotník: Šmídová Michaela AF: D 2/1 – H 2/3 Fair-play: D 37 – H 36
Branky (asistence): 3. Novotný Ondřej (Matoušek Lukáš), 11. Senft Tomáš (Kouklík Jakub), 12. Matoušek Lukáš (Senft Tomáš), 23. Čipera David (Novotný Ondřej) - 12. Nguyen Dinh Nam (Látal Marek), 22. Bělčický Martin (Tran Huy Anh)
ŽK: Kouklík Jakub - Nguyen Tung Anh, Bělčický Martin
Arsenal Benešov: Dřevojan Filip, Matoušek Lukáš, Kouklík Josef ml., Kouklík Jakub, Novotný Ondřej, Čipera David, Senft Tomáš
FC Sapa Praha: Le Xuan Trung Kien, Nguyen Tung Anh, Látal Marek, Nguyen Dinh Nam, Tran Duy Khanh, Tran Huy Anh, Bělčický Martin, Nguyen Sy Martin, Nguyen Xuan Huy Nejlepší hráči: Novotný O., Senft T. (oba Benešov), Le Xuan T.K. (Praha)

O1A1805 Pampuch Liberec - FC Brazil Kladno 11 : 3 (5 : 3)

Rozhodčí: Čurda Michal (8,4), Vrtal Bohumil (8,4) Delegát: Bc. Gryc Leoš Diváků: 30 Místo konání: SH Arena Liberec Datum konání: 4.3.2023 Výkop: 20:00 Hlavní pořadatel: Halama Petr Časoměřič: Košteyn Petr Zdravotník: Žáčková Tina AF: D 2/3 – H 4/6 Fair-play: D 38 – H 33
Branky (asistence): 2. Mazánek Milan (Lochman David), 6. Mazánek Milan (Průcha Michal), 15. vlastní, 16. Vlach Lukáš (Ryšavý Adam), 19. Čermák Lukáš (Průcha Michal), 23. Vlach Lukáš (Mazánek Tomáš), 28. Lochman David, 30. Průcha Michal, 33. Vlach Lukáš (Mazánek Tomáš), 34. Čermák Lukáš (Vlach Lukáš), 38. Lochman David - 7. Neumann Radislav (Doležal Jan), 11. Havlíček Robin (Čampulka David), 17. Čampulka David (Nesládek Aleš)
ŽK: 0 - Doležal Jan, Neumann Radislav, Havlíček Robin
Pampuch Liberec: Dvorský Michal, Lochman David, Gazquez Joaquín, Beňo Daniel, Ryšavý Adam, Průcha Michal, Vlach Lukáš, Mazánek Tomáš, Mazánek Milan, Čermák Lukáš, Svinka Pavel
FC Brazil Kladno: Doležal Jan, Neumann Radislav, Havlena Tomáš, Dlouhý Pavel, Zelenka Martin, Čampulka David, Čičmanec Lukáš, Havlíček Robin, Nesládek Aleš Nejlepší hráči: Lochman D., Dvorský M., Vlach L. (všichni Liberec)