Události 10.kola

Vedoucí trio potvrdilo roli favoritů, i když hrály venkovní duely, vedoucí turnovský Dalmach prokázal lepší produktivitu u ústeckého Combixu, chomutovské Atletico vyhrálo derby s rezervou Baníku a nejednoduší to měla Slatina, která připravila torzu slánského Hraslu 12 gólový příděl. Pražské Kobylisy vydolovali alespoň bod v souboji s kolínským SKP. O čtvrté místo v play off svedou ještě tuhý boj pravděpodobně tři celky v jednom bodu je Praha, Slaný a Ústí, šancí ještě žije i Kolín. Soutěž má nového lídra aktivity, je jím Slatinský kanonýr Beneš 25 (15+10).

Statistiky: v desátém kole kralovali hosté v poměru 0 1 3. Jediný, kdo v domácím prostředí bodoval alespoň za remízu byly pražské Kobylisy. Dvouciferný výsledek s dvanáctkou se urodil na slánské palubovce, kde řádila Slatina, padlo zde i nejvíce branek v tomto kole, a to celkem 15. K utkáním nastoupilo celkem 69 hráčů, nejvíce, 11, jich nominovalo chomutovské Atletico, nejméně, jen 6, slánský Hrasl. Celkem bylo vstřeleno 35 branek, (průměr na zápas 8,75), domácí jich vstřelili jen 10, nový smutný rekord (průměr na zápas 2,50), hosté se trefili 25x (průměr na zápas 6,25). Toto kolo sledovalo 120 diváků, nejvíce jich našlo cestu do chomutovské haly na derby, a to 70, na duel Atletica s Combixem. Uděleno bylo celkem jen 6 žlutých karet. Hrálo se ale slušně, bez vyloučení. Nejvíce akumulovaných faulů posbírala Slatina, 8, nový slušný rekord, nejslušnějším celkem v této činnosti byl slánský Hrasl, jen s 3 fauly.

Dramatický duel mezi domácími pražskými Kobylisy a kolínským SKP nepoznal vítěze, domácí doháněli dvoubrankové manko v závěrečným sedmi minutách hry. Lépe vstoupili do utkání hosté, již ve 2 minutě využili zaváhání domácího brankáře a Funda poslal kolínské do vedení. To však netrvalo dlouho, proti tomu byl domácí kapitán Vácha, který ještě v téže minutě prostřelil brankáře hostí. Jenže zanedlouho přišla další chyba domácího celku a Hejduk vrátil vedení SKP. Hostitelské mužstvo se snažilo o vyrovnání, ale to se jim do přestávky nepodařilo, naopak těsně před poločasovým hvizdem dostali třetí gól od Seiferta. Ve druhé části hry se útoky přelévaly z jedné strany na druhou, ale skóre se dlouhé minuty neměnilo. Domácím pomohl ke snížení až vlastenec sedm minut před koncem. Po tomto gólu domácí ještě přidali na obrátkách a až minutu před koncem se podařilo vydolovat remízu Doležalovi. Kobylisy mají domácí bilanci mírně kladnou 2 2 1 a posunuly se na 4 příčku tabulky, nejvíce bodů v aktivitě získává dvojice Vácha, Faltýnek. SKP venku získalo teprve druhý bod a ze 7 místa tabulky ztrácí na střed tabulky 4 body, mužstvo táhne svými body v aktivitě dvojice Kovařík, Slezák.

Slatinské FC si veze vysokou výhru od slánského Hraslu, domácímu nekompletnímu celku došli po půlhodině síly a inkasoval nakonec 12 gólů, hostující kapitán se trefil 5x, hattrick přidal Beneš. Domácí nastoupili pouze s jedním hráčem na střídání, hostům chyběl dlouhodobě zraněný kanonýr Jeřábek. Pokud hostitelskému celku stačil dech, hrál se vyrovnaný duel. Jako první otevřeli skóre hosté ve 4 minutě Kapitánem, domácí srovnávali po sedmi minutách Kubou. Druhá část prvního poločasu ale patřila kapitánu hostí Palukovi, který trefil čistý hattrick během osmi minut. Domácí kontrovali jen druhou trefou Kuby a šli tak do poločasové přestávky s dvoubrankovým mankem. V úvodu druhého poločasu se domácím podařilo vstřelit kontaktní branku Kozákem, pak se však začala projevovat jejich ubývající fyzická kondice. Hostům navíc vše vycházelo i přes skvělý výkon náhradního domácího brankáře Hrdličky jim vše do čeho kopli, padlo do branky. Naopak domácí, když se dostali do skvělé příležitosti, ji zakončit nedokázali. Pojistku hostům přidal po 4 minutách druhé části hry Beneš a v závěrečných 11 minutách nasázeli unaveným domácím hráčům dalších 7 branek, postupně se trefili Tenkl T., Paluka počtvrté, Mráz, 2x Beneš (zkompletovaný hattrick), popáté Paluka a vše završil v poslední minutě Kuba. Slatina venku vyhrála podruhé a ze 3 místa si udržuje čtyřbodové manko na čelo tabulky, Paluka s Punčochářem bodovali ve všech svých odehraných utkáních, Beneš bodoval ve všech kolech, kromě 7.kola. Hrasl zaznamenal doma druhou porážku a klesl na pátou pozici, jediný kdo boduje ve všech svých odehraných utkáních je Kozák.

Chomutovské derby mezi rezervou Baníku a Atleticem ovládl favorit Atletico, hosté vydrželi s nulou inkasovaných branek až do 36 minuty kdy skončilo domácí střelecké utrpení, ale to už bylo pozdě. Utkání se odehrálo ve strhujícím tempu, s řadou gólových šancí na obou stranách a korunované vynikajícími výkony obou brankářů. Favorizované Atletico se dočkalo první trefy až po čtvrthodině hry, kdy po PVK prostřelil zeď baníkovců Král a tentýž hráč, po chybné rozehrávce domácího mužstva na půlící čáře skóroval minutu před koncem podruhé. Hned v úvodu druhé části hry hosté navýšili své vedení Myšičkou, ale o výsledku ještě nebylo zdaleka rozhodnuto. Od 26 minuty začali domácí hrát power-play a zatlačili hosty do defenzivy. Góly však nepřicházely, navíc pět minut před koncem inkasovali do prázdné Konečným. Dobře organizovaní obrana hostí v čele s výborným gólmanem Novotným odolávala tlaku domácího celku až do 36 minuty, kdy ukončil střeleckou smůlu kapitán Baníku B Dolechek, který dvěma slepenými góly snížil na rozdíl dvou branek. V závěru ještě padly tři branky, dvě do sítě domácího celku, Kopečný se trefil podruhé a gólový účet završil Glas, u domácích se mezi střelce zapsal brankář Nejedlý. V mužstvu Baníku B dominoval svými bravurními výkony brankář Nejedlý a výborně technicky vybavený a střelecky úspěšný Dolechek. Atletico se představilo jako kompaktní tým v čele s vynikajícím gólmanem Novotným a střelecky disponovaným Králem a Kopečným. Atletico si venku uhrálo již čtvrtou výhru a udržuje si druhé místo v tabulce s minimálním odstupem na lídra soutěže, nejlepšími v aktivitě jsou Kopečný, Král a Hajný. Rezerva Baníku se nedočkala výhry v 10 kole, a bodová propast na předposlední celek se prohloubila na 7 bodů, Dolechek sám na vše nestačí.

Turnovský lídr Dalmach potvrdil roli favorita na ústecké palubovce v souboji proti Combixu, hosté měli dva dvoubrankové střelce, domácí smazali nulu na svém kontě jedinou trefou ze 3 minuty, nepomohla jim ani power-play. Hned od začátku hosté potvrzovali roli favorita a ve 2 minutě se ujali vedení Špínou. Mohli vstřelit i další branky, ale netrefovali domácí branku. Pojistku si přidali až ve 13 minutě a opět se prosadil Špína. Za tohoto stavu se začala pomalu rozjíždět hra hostitelského celku a dočkali se také kontaktní branky 9 minut před koncem. Jenže hosté se krátce na to trefili potřetí, prosadil se Randák. Domácí si po time outu vyzkoušeli power-play s brankářem v poli, ale tam jim moc nešla, soupeř toho využil k další pojistce, podruhé se také trefil Randák. Dalmach se prodloužil sérii neporazitelnosti na číslo osm a udržuje si na čele dvoubodový náskok, mužstvo táhne trojice Randák, Pařízek, Špína. Combix zůstává na 4 výhrách a 13 bodech šestý, nejlépe si v aktivitě počíná dvojice Lácha, Kupka.

Střelcem kola se stal s 5 góly Paluka L. ze Slatiny. Nejlepším asistentem, připravil čtyři branky, byl také hráč Slatiny, Beneš L.   

Historické statistiky: Svůj 100 bod v aktivitě, nyní 100 (53+47) si vystřelil Seifert L. z Kolína (6 sezóna).

čekatelé: Landvojtovič J. ml. (Hrasl Slaný) - 2 branky do stovky, 8 sezóna, Procházka D. (Hrasl Slaný) – 2 branky do stovky, 8 sezóna, Landvojtovič V. (Hrasl Slaný) – 7 bodů v aktivitě, 93 (52+41), 8 sezóna, Škopek Michal (SKP Kolín) – 10 bodů v aktivitě do stovky 90 (36+54), 10 sezóna, Kovařík J. (SKP Kolín) – 5 bodů v aktivitě do stovky 95 (64+31), 5 sezóna, Paluka L. (Slatina) – 12 branek do stovky (3 sezóna)

Sestava 10. kola:

Novotný P. (A. Chomutov) – Paluka L. (Slatina) 2x, Beneš J. (Slatina) 3x, Špína M. (Turnov) 2x, Dolechek D. (B. Chomutov B)

O1A1001 FK Kobylisy Praha - SKP Kolín 3 : 3 (1 : 3)

Rozhodčí: Cichra David (8,4), Černý Ondřej (8,4) Delegát: Vaněk Václav Diváků: 10 Místo konání: SH VŠE Praha Datum konání: 20. 1. 2019 Výkop: 19:20 AF: D 2/5 – H 2/4
Branky (asistence): 2. Vácha Zdeněk (Skirka Lukáš), 33. vlastní, 40. Doležal Jan (Mareček Jakub) - 2. Funda Ladislav (Hejduk Zdeněk), 5. Hejduk Zdeněk (Slezák Lukáš), 19. Seifert Lukáš (Kopecký Miroslav)
ŽK: Mareček Jakub - 0
FK Kobylisy Praha: Havelka Lukáš, Vácha Zdeněk, Mareček Jakub, Karafiát Václav, Skirka Lukáš, Lovecký Tomáš, Faltýnek Tomáš, Doležal Jan
SKP Kolín: Černý Jiří, Slezák Lukáš, Hejduk Zdeněk, Velčovský Lubomír, Seifert Lukáš, Kovařík Jakub, Kopecký Miroslav, Navrátil Jakub, Funda Ladislav Nejlepší hráči: Vácha Z. (Praha), Hejduk Z., Slezák L. (oba Kolín)

O1A1002 HRASL Slaný - FC Slatina 2006 3 : 12 (2 : 4)

Rozhodčí: Vážan Radek (8,3), Navrátilová Pavla (8,1) Delegát: Nepil Pavel Diváků: 30 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 18. 1. 2019 Výkop: 19:15 AF: D 1/2 – H 5/3
Branky (asistence): 11. Kuba Ondřej (Eichler Tomáš), 13. Kuba Ondřej (Landvojtovič Jan ml.), 23. Kozák Petr (Landvojtovič Jan ml.) - 4. Kapitán Jakub (Paluka Lukáš), 12. Paluka Lukáš (Beneš Jan), 17. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš), 20. Paluka Lukáš, 24. Beneš Jan, 29. Tenkl Tomáš (Beneš Jan), 32. Paluka Lukáš (Beneš Jan), 34. Mráz Josef (Beneš Jan), 37. Beneš Jan (Klempt Kamil), 38. Beneš Jan (Kapitán Jakub), 39. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš), 40. vlastní
ŽK: Kuba Ondřej - 0
HRASL Slaný: Hrdlička Jiří, Landvojtovič Jan ml., Eichler Tomáš, Kozák Petr, Kuba Ondřej, Procházka David
FC Slatina 2006: Hnízdil Dominik, Paluka Lukáš, Kapitán Jakub, Tenkl Tomáš, Klempt Kamil, Beneš Jan, Mráz Josef, Šídlo Kamil Nejlepší hráči: Paluka L., Beneš J. (oba Slatina), Kuba O. (Slaný)

O1A1003 FC Baník Chomutov B - FC Atletico Chomutov 3 : 6 (0 : 2)

Rozhodčí: Lafek David (8,5), Plzák Daniel (8,4) Delegát: Bydžovský Zdeněk Diváků: 70 Místo konání: SH Chomutov Datum konání: 19. 1. 2019 Výkop: 20:30 AF: D 2/2 – H 2/3
Branky (asistence): 36. Dolechek Danyil (Nejedlý Jan), 38. Dolechek Danyil (Tykal Tomáš), 40. Nejedlý Jan (Dolechek Danyil) - 15. Král Jan, 19. Král Jan (Myšička Karel), 21. Myšička Karel (Vondráček Denis), 35. Kopečný Patrik, 38. Kopečný Patrik (Hajný Vladimír), 40. Glas David (Král Jan)
ŽK: Minařík Petr, Šinkovic Michal - Glas David
FC Baník Chomutov B: Nejedlý Jan, Dolechek Danyil, Špicar Patrik, Minařík Petr, Koutník David, Šinkovic Michal, Boček Jan, Tykal Tomáš, Treml Lukáš, Šlégr Václav
FC Atletico Chomutov: Novotný Petr, Moravec Miloslav, Bachor Filip, Myšička Karel, Dvořák Denis, Kopečný Patrik, Král Jan, Hajný Vladimír, Glas David, Vondráček Denis, Otáhal Václav Nejlepší hráči: Novotný P. (A. Chomutov), Nejedlý J., Dolechek D. (oba B. Chomutov B)

O1A1004 Gold Combix Ústí n/L - TJ FC Dalmach Turnov 1 : 4 (0 : 2)

Rozhodčí: Macháček Jiří (8,4), Lutka Josef (8,4) Delegát: Táborský Josef Diváků: 10 Místo konání: SH WHC Ústí Datum konání: 18. 1. 2019 Výkop: 20:20 AF: D 3/1 – H 3/2
Branky (asistence): 31. Reischel Ondřej (Urbánszký Alexandr) - 2. Špína Marcel (Mencl Jaroslav), 13. Špína Marcel (Vítek Pavel), 36. Randák Matěj (Pařízek Michal), 40. Randák Matěj (Krejčík Aleš)
ŽK: 0 - Hurt Daniel
Gold Combix Ústí n/L: Sláma Vít, Urbánszký Alexandr, Holly Marek, Vondráček Michal, Kubala David, Friedl Tomáš, Schmied Lukáš, Reischel Ondřej
TJ FC Dalmach Turnov: Prokopec Petr, Krejčík Aleš, Pařízek Michal, Vítek Pavel, Špína Marcel, Randák Matěj, Hurt Daniel, Mencl Jaroslav, Lamač Štěpán Nejlepší hráči: Špína M., Randák M. (oba Turnov), Urbánszký A. (Ústí)