Statistiky: ve dvanáctém kole skončil souboj domácí – hosté nerozhodně v poměru 1 2 1. Jediný, kdo si domů přivezl tři body byla Slatina, s jedním bodem musely odjet dva vedoucí celky soutěže Turnov a Atletico Chomutov. Jediný dvouciferný výsledek přišel z pražské palubovky, kde domácí museli skousnout desítku od Slatiny. Nejvíce branek viděli diváci v Kolíne a to 18. K utkáním nastoupilo celkem 62 hráčů, (nový smutný rekord) nejvíce, 11, jich nominovalo turnovský Dalmach, nejméně, jen 6, ústecký Combix. Celkem bylo vstřeleno 52 branek, (průměr na zápas 13,00), domácí jich vstřelili 24 (průměr na zápas 6,00), hosté se trefili 28x (průměr na zápas 7,00). Toto kolo sledovalo jen 57 diváků, nejvíce jich našlo cestu do chomutovské haly, a to 30. na Baník B. Uděleno bylo celkem rekordních 15 žlutých karet (nejvíce jich obdržel chomutovské Atletico a to hned 6 hráčů. Jediným vyloučeným hříšníkem byl hráč Atletica Bachor. Nejvíce akumulovaných faulů posbíralo Atl. Chomutov, 12, nejslušnějším celkem v této činnosti byl o Ústí, jen se 3 fauly.

Slatinské FC nadělilo domácím pražským Kobylisím desítku, hosté ničili nekompletní domácí celek hlavně z brejků, rozhodnuto bylo ještě do přestávky, hostující Beneš si vystřelil čistý hattrick během 9 minut. Domácí, kteří nastoupili k utkání bez několika svých opor, od začátku tahali za kratší konec. V úvodních 5 minutách patřila pražská palubovka výhradně střelci hostí Benešovi, který svému celku zajistil dvoubrankové vedení. Domácí poté vstřelili kontaktní branku Loveckým, ale o chvíli později se opět trefil Beneš. Hosté využívali své brejky, kterými nedávali hostitelskému celku šanci k vyrovnání skóre. Na další domácí snížení od Karafiáta hosté odpověděli hned třemi zásahy, Tenkl T. se prosadil hned 2x, mezi střelce se zapsal také Kapitán a hosté si do poločasové přestávky přinesly vysoké vedení o 4 branky. Od začátku druhého poločasu domácí i hosté hráli power-play. Rozdíl byl jen v tom, že hosté k ní využívali brankáře a domácí nasadili dalšího hráče z pole, a tak bylo k vidění mnoho pokusů o dosažení branky střelou z vlastní poloviny hřiště. Vzhledem k vychýlené mušce střelců obou mužstev padly jen dvě branky do opuštěné svatyně. Také v úvodní části druhého poločasu dominovali hosté třemi góly během sedmi minut navýšili své již tak dostatečné vedení, trefili se Tenkl M., Klempt a Paluka si připravil mečbol na desítku pro sebe. Až v posledních minutách se domácím podařilo alespoň trochu kosmeticky upravit hrozivé skóre góly Slaniny a Doležala, kdy soupeř podlehl uspokojení z jasného vedení. Slatina se dostal venku do plusu 3 1 2 a drží třetí příčku o kterou již nemůže přijít, Paluka bodoval ve všech svých odehraných 9 utkáních, Beneš odehrál všechny utkání a bodově vynechal jen 7 kolo. Kobylisy má domácí bilanci zcela vyrovnanou 2 2 2 a zatím si udržují 4 pozici, která zaručuje play-off, v aktivitě se nejvíce daří dvojici Vácha, Faltýnek.

Kolínské SKP si rozdělilo body s chomutovským Atleticem, neustálé obraty ve skóre, 5 gólů kolínského Navrátila, hattricky na obou stranách Kovařík – Bachor, hosté nakonec vydolovali bod 3 vteřiny před koncem. Jako první udělali změnu skóre hosté, když v 6 minutě potrestal chybu domácích Prokopec. Po obdrženém gólu domácí mužstvo přidalo a začalo obstřelovat branku soupeře. V 7 minutě domácí trefili jen tyč, ale poté srovnali Navrátilem. Poté dal o sobě vědět také kolínský Kovařík, který dvěma góly strhl vedení na stranu hostitele. Hosté ale poměrně rychle kontrovali, rychle vstřelili kontaktní branku Vondráčkem a vzápětí srovnal stav Bachor. Domácím vrátil vedení Kovařík zkompletovaným hattrickem, hostující Bachor se trefuje podruhé. Dvě minuty před přestávkou jdou pro změnu do vedení hosté Hajným, ale ani to nestačilo, Navrátil přidal další své branky a domácí opět vedli, a tuto jednobrankovou výhodu si přenesli do druhé části hry. Přetahovaná o skóre pokračovala i po změně stran. Bachor si dotvořil hattrick, který přinesl již třetí srovnání stavu pro hosty. V samotném závěru se do vedení vrací opět hosté, po trefě Vondráčka, na tahu jsou pro změnu domácí hráči, o minutu později srovnává stav Kovařík hattrickem. Chomutovský Glas posílá svůj celek do čtvrtého vedení, ale domácí si připraví další obrat, kapitán Slezák srovnává a minutu před koncem se trefuje z 10mPK Navrátil. Hosté však vyvinuli závěrečný nápor, který korunovali tři vteřiny před koncem vyrovnávacím gólem kapitána Moravce. Atletico má venkovní bilanci kladnou 4 1 1 a drží si třetí místo, o body v aktivitě se stará zejména Kopečný, s Králem a Hajným. SKP má doma vyrovnanou bilanci 2 2 2 a zůstává sedmý, body v aktivitě sbírá dvojice Kovařík, Slezák.

Slánský Hrasl se na své palubovce rozešel smírně s turnovským lídrem Dalmachem, hosté dlouho potvrzovali roli favorita, domácí však v závěru 2x srovnali skóre, bod si hostitelský celek nakonec vystřelil minutu před koncem. Utkání se nevyvíjelo pro domácí celek dobře. Lídr soutěže přijel do Slaného s cílem bodovat a tomu odpovídal i začátek zápasu. Již ve 2 minutě se dostali hosté do vedení brankou Fedorka a brzy přidal pojistku Hurt V. Landvojtovič J. ml. si brzy vstřelil kontaktní branku, ale Hurt V. se trefil podruhé. Slabé chvilky si v té době vybral i brankář Hraslu Dlouhý. Domácí ale zlepšili obrannou fázi, začali útočit a Kozák snížil opět na rozdíl jediné branky. Po čtvrthodině hry hosté opět navýšili své vedení Špínou, ale krátce před poločasem se domácí Kozák trefil podruhé a favorit šel do druhé části hry jen s jednogólovým náskokem. Úvod druhého poločasu patřil domácím, kteří Klusáčkem vyrovnali stav. Pak se hra oboustranně vyrovnala. Přesto se hosté snažili strhnout vítězství na svoji stranu a měli více ze hry. V domácím týmu se ale rozchytal brankář Dlouhý, který několika famózními zákroky udržel čisté konto až do 36 minuty, kdy jej překonal turnovský Pařízek. Když už se zdálo, že si hosté odvezou 3 mistrovské body, vyrovnal z těžkého úhlu tvrdou střelou pod břevno Rossler a tento stav se již do konce utkání nezměnil. Nerozhodný výsledek plně odpovídá poměru sil na hrací ploše. Turnov podruhé venku uhrál výsledek 5:5 vzhledem k podobnému zaváhání chomutovského Atletica si nadále na čele drží dvoubodový náskok, o body v aktivitě se nejvíce stará trio Randák, Pařízek, Špína. Slaný doma vyhrálo jen úvodní dvě kola, ale zůstává pátý, body v aktivitě sbírá hlavně Kuba, Rossler a Kozák.

Chomutovská rezerva Baníku odmazala nulu v kolonce výher s torzem ústeckého Combixu, hosté zlobili jen v úvodu a jejich stíhací jízda v závěrečné osmiminutovce přinesla jen snížení, čistý hattrick ústeckého Kupky na body nestačil. Utkání se hrálo na obě strany s velikým zaujetím a diváci neměli nouzi o góly. Lépe vstoupili do utkání hosté, hrající s jediným náhradníkem do pole, kteří ve 2 minutě otevřeli skóre Kupkou. Domácí se ale postupně rozehráli, a ještě do poločasu strhli vedení na svoji stranu. Vyrovnání zařídil po sedmi minutách hry kapitán Šinkovič, o minutu později již hostitelský celek vedl po trefě Loukoty do přestávky ještě navýšil vedení Špicar. Po změně stran si domácí své vedení ještě potvrdili dalšími góly, čtvrtou branku vstřelil Zoula a po půlhodině hry přidal další zásah Špicar. Zdálo se být rozhodnuto, ale hosté snížili Kupkou a dvě minuty před koncem to již bylo o jedinou branku, po trefě Friedla. Hostům mohla stíhací jízda přinést bod, ale v posledních vteřinách netrefili prázdnou branku. Baník B se až dvě kola před koncem základní části dočkal výhry v soutěži, jediný, kdo celkem pravidelně boduje je Dolechek. Ústí poslední čtyři utkání prohrálo, ale zůstává šesté, nejvíce bodů v aktivitě získává Kupka.

Střelcem kola se stal s 5 góly Navrátil J. z Kolína. Nejlepšími asistenty, připravili čtyři branky, byli Schmied z Ústí a Tenkl T. ze Slatiny.   

Historické statistiky: 101 bod v aktivitě (69+32) si vystřelil Kovařík J. z SKP Kolín

čekatelé: Kolín – 8 branek do dvanáctistovky (11 sezóna), Atl. Chomutov1 branka do dvoustovky (2 sezóna), Slaný – 12 branek do tisícovky (8 sezóna), Landvojtovič J. ml. (Hrasl Slaný) - 1 branka do stovky, 8 sezóna, Procházka D. (Hrasl Slaný) – 2 branky do stovky, 8 sezóna, Landvojtovič V. (Hrasl Slaný) – 5 bodů v aktivitě do stovky, 95 (53+42), 8 sezóna, Škopek Michal (SKP Kolín) – 10 bodů v aktivitě do stovky 90 (36+54), 10 sezóna, Paluka L. (Slatina) – 8 branek do stovky (3 sezóna)

Sestava 12. kola:

Černý J. (Kolín) – Navrátil J. (Kolín), Beneš J. (Slatina) 4x, Paluka L. (Slatina) 4x, Kovařík J. (Kolín)

O1A1201 FK Kobylisy Praha - FC Slatina 5 : 10 (2 : 6)

Rozhodčí: Říha Jaroslav (8,4), Orálek Kamil (8,4) Delegát: Gryc Leoš Diváků: 5 Místo konání: SH VŠE Praha Datum konání: 3. 2. 2019 Výkop: 19:20 AF: D 4/5 – H 4/3
Branky (asistence: 6. Lovecký Tomáš (Karafiát Václav), 14. Karafiát Václav (Vácha Zdeněk), 32. Lovecký Tomáš, 38. Slanina Richard (Karafiát Václav), 40. Doležal Jan (Karafiát Václav) - 3. Beneš Jan (Tenkl Martin), 5. Beneš Jan (Tenkl Tomáš), 12. Beneš Jan (Tenkl Tomáš), 15. Tenkl Tomáš (Paluka Lukáš), 19. Tenkl Tomáš (Klempt Kamil), 20. Kapitán Jakub (Tenkl Tomáš), 25. Tenkl Martin (Beneš Jan), 27. Klempt Kamil (Paluka Lukáš), 30. Paluka Lukáš (Tenkl Tomáš), 33. Paluka Lukáš (Tenkl Martin)
ŽK: 0 - Tenkl Tomáš, Tenkl Martin
FK Kobylisy Praha: Havelka Lukáš, Vácha Zdeněk, Karafiát Václav, Lovecký Tomáš, Slanina Richard, Báňa Tomáš, Doležal Jan
FC Slatina 2006: Hnízdil Dominik, Paluka Lukáš, Kapitán Jakub, Tenkl Tomáš, Klempt Kamil, Beneš Jan, Tenkl Martin Nejlepší hráči: Beneš J., Paluka L. (oba Slatina), Vácha Z. (Praha)

O1A1202 SKP Kolín - FC Atletico Chomutov 9 : 9 (6 : 5)

Rozhodčí: Cichra David (8), Šnýdr Miroslav (8,1) Delegát: Vaněk Václav Diváků: 10 Místo konání: SH Kolín Datum konání: 2. 2. 2019 Výkop: 19:15 AF: D 5/2 – H 6/6
Branky (asistence): 8. Navrátil Jakub (Kopecký Miroslav), 9. Kovařík Jakub (Slezák Lukáš), 10. Kovařík Jakub (Černý Jiří), 14. Navrátil Jakub (Kopecký Miroslav), 19. Navrátil Jakub, 20. Navrátil Jakub (Slezák Lukáš), 35. Kovařík Jakub (Slezák Lukáš), 38. Slezák Lukáš (Navrátil Jakub), 39. Navrátil Jakub - 6. Prokopec Lukáš (Bachor Filip), 10. Vondráček Denis (Glas David), 13. Bachor Filip (Hajný Vladimír), 17. Bachor Filip, 18. Hajný Vladimír (Naďal Michal), 25. Bachor Filip (Glas David), 34. Vondráček Denis (Hajný Vladimír), 38. Glas David (Naďal Michal), 40. Moravec Miloslav (Naďal Michal)
ŽK: Kovařík Jakub, Navrátil Jakub - Novotný Petr, Moravec Miloslav, Naďal Michal, Vondráček Denis, Hajný Vladimír ČK: 0 - Bachor Filip
SKP Kolín: Černý Jiří, Slezák Lukáš, Hejduk Zdeněk, Kovařík Jakub, Kopecký Miroslav, Funda Ladislav, Navrátil Jakub, Pěkný Petr
FC Atletico Chomutov: Novotný Petr, Moravec Miloslav, Naďal Michal, Vondráček Denis, Bachor Filip, Hajný Vladimír, Glas David, Prokopec Lukáš Nejlepší hráči: Černý J., Navrátil J. (oba Kolín), Moravec M. (A. Chomutov)

O1A1203 HRASL Slaný - TJ FC Dalmach Turnov 5 : 5 (3 : 4)

Rozhodčí: Laštovička Stanislav (8,4), Stádník Vladimír (8,4) Delegát: Bydžovský Zdeněk Diváků: 12 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 1. 2. 2019 Výkop: 20:54 AF: D 4/2 – H 5/3
Branky (asistence): 6. Landvojtovič Jan ml. (Klusáček Petr), 8. Kozák Petr, 18. Kozák Petr (Rössler Lukáš), 21. Klusáček Petr (Landvojtovič Vít), 39. Rössler Lukáš (Kozák Petr) - 2. Fedorko Jan (Špína Marcel), 4. Hurt Vojtěch (Hurt Daniel), 7. Hurt Vojtěch (Krejčík Aleš), 14. Špína Marcel (Vítek Pavel), 36. Pařízek Michal (Prokopec Petr)
ŽK: Klusáček Petr - Hurt Vojtěch, Fedorko Jan
HRASL Slaný: Dlouhý Michal, Landvojtovič Jan ml., Procházka David, Klusáček Petr, Landvojtovič Vít, Rössler Lukáš, Kozák Petr
TJ FC Dalmach Turnov: Prokopec Petr, Krejčík Aleš, Vítek Pavel, Hurt Vojtěch, Pařízek Michal, Hurt Daniel, Kalousek Zdeněk, Špína Marcel, Fedorko Jan, Bangha Marek, Mencl Jaroslav Nejlepší hráči: Dlouhý M. (Slaný), Hurt V. (Turnov), Kozák P. (Slaný)

O1A1204 FC Baník Chomutov B - Gold Combix Ústí n/L 5 : 4 (3 : 2)

Rozhodčí: Vlašič Miroslav (8,4), Henych Karel (8,4) Delegát: Smreček Ladislav Diváků: 30 Místo konání: SH Chomutov Datum konání: 2. 2. 2019 Výkop: 20:30 AF: D 3/3 – H 2/1
Branky (asistence): 7. Šinkovic Michal (Minařík Petr), 8. Loukota Tomáš (Treml Lukáš), 16. Špicar Patrik (Gedeon Filip), 27. Zoula Ladislav (Gedeon Filip), 30. Špicar Patrik - 2. Kupka Radek (Schmied Lukáš), 16. Kupka Radek (Schmied Lukáš), 32. Kupka Radek (Schmied Lukáš), 38. Friedl Tomáš (Schmied Lukáš)
ŽK: 0 - Kupka Radek, Reischel Ondřej
FC Baník Chomutov B: Nejedlý Jan, Šinkovic Michal, Zoula Ladislav, Loukota Tomáš, Treml Lukáš, Špicar Patrik, Minařík Petr, Gedeon Filip
Gold Combix Ústí n/L: Vondráček Michal, Friedl Tomáš, Kupka Radek, Reischel Ondřej, Schmied Lukáš, Kubala David Nejlepší hráči: Gedeon F. (B. Chomutov), Vondráček M., Friedl T. (oba Ústí)