Za „západ“ se kvalifikovaly: z dívek VOŠ Varnsdorf a SZŠ 5. Května Praha a za chlapce ISŠ HPOS Příbram a HŠ, OA a SPŠ Teplice "B".

Za „východ“ se kvalifikovaly: z dívek GYBON Hradec Králové a Gymnázium Staré Město a za chlapce Gymnázium Čajkovského Olomouc a Gymnázium Uherské Hradiště.

Z celého SFL byl živý přenos na streamu http://www.vysilamezive.cz/video/472-superfinale-stredoskolske-futsalove-ligy/

Na tomto odkazu lze celé finále shlédnout i kdykoli jindy. Během turnaje sledovalo v přímém přenosu boje 400 diváků!

Mezi dívkami bylo od začátku jasné, kdo bude vítězem dané kategorie. Staly se jimi po zásluze hráčky Starého města s celkovým skóre 18:2.

To mezi chlapci bylo více vyrovnaných utkání a v některých se i velmi přiostřilo. Hned v prvním utkání na sebe narazili borci z Olomouce a Příbrami. Za stavu 2:2 v poslední vteřině utkání měli možnost strhnout postup do finále hráči Olomouce, kdy dostali možnost zahrávat 10 m PK. Naložili však s touto možností prachbídně, kdy Olomoucký hráč vyslal střelu metr vedle branky Příbrami. Utkání se tak muselo rozhodnout ze značky pokutového kopu, ve kterém byli šťastnější hráči Olomouce, kdy z 8 pokusů proměnili 6, a borci z Příbrami jen 5.

O druhém finalistovi se rozhodovalo mezi Teplicemi a Uherským Hradištěm. V utkání Tepličtí prohrávali 0:2 a sen o postupu se jim vzdaloval. Nevzdávali se, vyrovnali a 1,5 minuty před koncem brankou na 3:2 rozhodli o svém postupu do finále.

V boji o 3. místo tak proti sobě nastoupili borci z Příbrami a U. Hradiště. Utkání bylo z obou stran velmi vyhecované, borci si nic nedarovali, hráli tvrdě, avšak hráli v rámci možností, které jim dovolili rozhodčí. Za stavu 2:1, 6,5 minuty před koncem, pro Příbram se však dopustil brankář Příbrami skluzem velmi nešetrného zákroku na útočníka Hradiště, po kterém došlo k hromadné strkanici, a tak rozhodčí museli toto rozřešit udělením tří červených karet. Zbylých pár minut se však už dohrávalo bez excesů a Příbramští kráčeli k vítězství. Jenže 10 sekund před koncem se Příbramský hráč dopustil faulu a kopal se 10 m PK, kterou chladnokrevně proměnil mezi nohy příbramského brankáře Uherskohradišťák na závěrečných 2:2. Opět tak došlo na pokutové kopy, které byly pro Příbramské opět osudné. Prohráli i druhý rozstřel a skončili tak na 4. místě. Ze 3. místa se tak mohli radovat hráči Uherského Hradiště. 

Ve finále proti sobě nastoupili hráči Teplic a Olomouce. Utkání bylo dlouho vyrovnané. Ke konci druhého poločasu však hráči Olomouce začali lépe kombinovat a dostali se do vedení, které ke konci utkání neunesl teplický kapitán a byl vyloučen. Poté již zdecimované Tepličáky Olomoučtí hráči dorazili a zaslouženě vyhráli 6:2. Všechny utkání chlapců mělo svou velmi dobrou úroveň.

FINÁLE SFL 2016/17
semifinále SFL - dívky

W15-VOŠ Varnsdorf - W11-GYBON Hradec Králové 6:1 (1:1)

W71-Gymnázium Staré Město - W69-SZŠ 5. Května Praha 7:1 (4:1)

semifinále SFL - hoši

F31-Gymnázium Čajkovského Olomouc - B9-ISŠ HPOS Příbram 3:2 PK 6:5 (2:2)

D17-HŠ, OA a SPŠ Teplice "B" - H5-Gymnázium Uherské Hradiště 3:2 (1:1)

zápas o 3. místo SFL - dívky

W11-GYBON Hradec Králové - W69-SZŠ 5. Května Praha 4:7 (3:4)

zápas o 3. místo SFL - hoši

B9-ISŠ HPOS Příbram - H5-Gymnázium Uherské Hradiště 2:3 PK 1:2 (0:0)

finále SFL - dívky

W15-VOŠ Varnsdorf - W71-Gymnázium Staré Město 1:11 (0:6)

finále SFL – hoši

F31-Gymnázium Čajkovského Olomouc - D17-HŠ, OA a SPŠ Teplice "B" 6:2 (1:1)

Dívky

1. místo: Staré Město, 2. místo: Varnsdorf, 3. místo: Praha, 4. místo: Hradec Králové

Chlapci

1. místo: Olomouc, 2. místo: Teplice, 3. místo: Uherské Hradiště, 4. místo: Příbram

Po skončení posledního utkání došlo k závěrečnému vyhlášení, kdy hlavním gratulantem byl patron celého projektu předseda SF ČR Otakar Mestek. Z jeho rukou a rukou Kamila Bednáře byly předány poháry, medaile i věcné ceny a to jak kolektivům, tak i jednotlivcům, kdy nejlepšími brankáři se za dívky stala Andrea Šibřinová z Prahy a za chlapce Marek Machalický z Olomouce. Nejlepšími hráči se za dívky stala Eliška Janíková ze Starého Města a za chlapce se jim mohl stát Karel Hasil, ten však díky udělené ČK přenechal toto ocenění svému spoluhráči Michalovi Šimečkovi z Teplic.

Po celou dobu turnaje byli hodně slyšet fanoušci všech táborů, kterých dorazilo více jak 200. Touto cestou děkujeme vstřícnosti škol, hlavně do Teplic, Příbrami a Uherského Hradiště, kteří vyslali plné autobusy. Fanoušci byli prostě fantastičtí.

Velké díky patří do Žďáru n. S. za podmínky v hale, které připravili. Martinu Jarošovi, který měl na starosti mimo jiné časomíru, rozhodčím Tomáši Slaninovi a Radimu Čepovi (licence A), Zdeňkovi Valovi a Tomáši Sýkorovi (licence B). Nemalé díky patří také koordinátorovi celého finále Kamilu Bednářovi.

Zdroj a foto: Kamil Bednář

Finále Středoškolské futsalové ligy 2017

Finále Středoškolské futsalové ligy 2017