Jako první se musí odehrát několik kol tzv. lokálních turnajů v rámci měst, okresů a krajů, ze kterých nejlepší školy postoupí do divizních finále. „Divizí máme v každé soutěži celkem osm. Základní kola by se měla odehrát do konce pololetí, abychom na konci ledna a v průběhu února mohli sehrát Divizní finále,“ vysvětlil postup soutěže hlavní koordinátor projektu Petr Havlík.

Postupující z divizí si následně zahrají konferenční finále západu a východu republiky, odkud nejlepší dva týmy zamíří do již zmiňovaného Superfinále. To se opět odehraje v prověřené hale ve Žďáře nad Sázavou.

Letošní účast škol je opět parádní! Posuďte sami. Středoškolská futsalová liga čítá přes 230 chlapeckých a 50 dívčích týmů. Školská futsalová liga 9. tříd má více jak 150 chlapeckých a 22 dívčích celků a ta samá soutěž, ale o kategorii níž 7. tříd, má 130 chlapeckých a 12 dívčích mančaftů. To je celkem 597 týmů z celé republiky!

„Největší zastoupení mají tradičně Středočeský kraj a oba moravské regiony. Jsem rád, že spousta škol se hlásí pravidelně, některé dokonce i před oficiálním vyhlášením přihlášek,“ prozradil Havlík, který nad losem strávil několik dlouhých podzimních večerů.  „Vždy je lepší, když se přihlásí z jednoho místa více škol, los se dělá lépe, než když se v okruhu čtyřiceti kilometrů nenajde dostatek týmů a je nutno cestovat poněkud dále. Pevně věřím, že jsme opět nachystali dobrou a atraktivní soutěž,“ uvedl.

„Chtěl bych popřát všem školám hodně sportovních úspěchů a rád bych poděkoval všem kolegům na divizích, kteří se se mnou o soutěž, a zejména o organizaci finálových turnajů, starají,“ vzkázal Havlík.