KF FAČR po diskusi konstatovala, že v žádném případě nelze akceptovat zvolenou FORMU tohoto „Prohlášení“, která je daleko za hranicí standardních demokratických postupů a nelze ji rozhodně považovat za konstruktivní způsob podávání návrhů a podnětů od orgánu Svazu futsalu (Grémií, Aktivů, Subkomisí, atd.). Takto zvolená FORMA je nepřípustným ultimativním nátlakem na hranici diktátu, až vydírání.

KF tedy „Prohlášení“ jako celek z výše uvedených FORMÁLNÍCH důvodů odmítá.

KF dále konstatovala, že se bude postupně zabývat všemi jednotlivými OBSAHOVÝMI body ze Zápisu Aktivu předsedů KKF a Okr. KF ze dne 10. září 2016. KF tak však bude činit ve zcela standardním režimu, tzn. pohlíží na ultimativní „Prohlášení“ jako na nulitní a bude se zabývat výstupy pouze ze Zápisu z regionálního aktivu - tzn. z nástroje k tomuto běžně určenému. O závěrech přijatých ke konkrétním připomínkám bude regionální futsal informován průběžně, avšak bez jakékoliv časové, názorové či emocionální eskalace.

KF také připomíná, že regionální futsal má v KF své standardní funkcionářské zastoupení dle klíče daného Stanovami SF, jejichž úkolem je právě přenos informací a poznatků z regionálního futsalu na každém zasedání KF, bez nutnosti používáni nestandardních kroků.

KF vyzývá všechny funkcionáře regionálního futsalu, aby se nepodíleli na polarizaci, destabilizaci a rozdělování futsalu FIFA v ČR, a nenechali se vmanipulovat jednotlivci s neuspokojenými ambicemi do nezodpovědného politikaření.

Za Komisi futsalu FAČR

Otakar Mestek, předseda KF